iPon Hírek

Okos kerékpárpedál szenzorokkal, internetkapcsolattal

Dátum | 2015. 01. 06.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

Egy francia startup meglehetősen érdekes kiegészítőt készített, ami nem más, mint egy kerékpárra szerelhető okos pedál. A CES 2015 alkalmával bemutatkozó újdonság nem csak a szokásos fitnesz-funkciókat biztosítja, de ezzel együtt abban is segít, hogy megtaláljuk leparkolt vagy ellopott kerékpárunkat.
Az új okos pedál alumíniumból készült, taposója pedig színes gumibevonatot kapott – színével az oldalsó takarólap is harmonizál. A rendszer könnyedén, két perc alatt beüzemelhető, hála a mellékelt kulcsnak, ami egyébként egyedi, speciális felépítésű – ez is növeli a tolvajok elleni biztonságot. A felszerelt pedál egy sereg szenzort állít csatasorba, plusz még önálló internetkapcsolattal is rendelkezik, ami a startup állítása szerint a világon bárhol használható. Extra tulajdonság, hogy a működéséhez szükséges áramot is saját maga termeli meg, így nincs szükség akkumulátortöltésre sem. Az elegáns, de strapabíró újdonság mellé jár egy iOS app is, de a pedál önállóan, okostelefon használata nélkül is képes rögzíteni a megtett kerékpártúra adatait.
A Connected Cycle segítségével a kerékpározás során megtett út, az aktuális sebesség és az elégetett kalóriamennyiség egyaránt rögzíthető – az adatokat a rendszer a felhőbe küldi, a részletek megjelenítésére pedig a Connected Cycle appot kell használni. Az innovatív termékkel rögzíthető az utolsó parkolás pozíciója, így egyszerűbben megtalálható a kerékpár. Extraként tolvajokkal szembeni védelem is rendelkezésre áll: ha a kerékpárt megmozdítják, az okos pedál riasztást tud küldeni a tulajdonosnak. Arról nincs szó, hogy a kerékpározás során termelt áram mennyi ideig fedezi az üresjárati működés energiaigényét.
A csomagban a speciális kulcson kívül két pedál lapul majd. Csak az egyikben lesz elektronika, de a másik is ugyanúgy fog kinézni – ez az esztétikum és a biztonság miatt is fontos lehet. A pirosban, kékben, zöldben, feketében és narancssárgában egyaránt elérhetővé váló okos pedál várható megjelenésével és várható végfelhasználói árával kapcsolatban egyelőre nincs információ.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Kajafun
2015.01.06. 12:17
Egy újabb nélkülözhetetlen termék!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Zabalint
2015.01.06. 12:27
Nem értem, miért kell ezt a pedálba építeni. Ha kerékpározok sportolásként, akkor az érdekel, hogy mekkora távot, mennyi szintet, merre, stb., stb. futottam, az sokkal kevésbé fontos infó, hogy mekkora tekerési fordulatszámmal, az legfeljebb a profiknál számíthat. Akkor meg inkább csak hátrány, ha a pedálra kerül, ami sokkal könnyebben ki van téve a roncsolásnak, mint ha mondjuk a vázban foglalna helyet. Jelenleg meg amúgy is a track rögzítő sportóra a legjobb megoldás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.01.06. 12:52
csak a vázba macerásabb beszerelni. A casual rétegnek bőven jó ez a pedál megoldás, pikk pakk fent van és kevésbé félve köti le a bringáját 5 percre. Mert lássuk be a magyar ember csak arra az esetre venne ilyet ha ellopják a ci.... cinkosok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. TheRealTsL
2015.01.06. 13:35
Ellensúly nélkül nonstop lefelé néz, ellensúllyal pedig túl nehéz lesz. Mondjuk ez a nevetséges felület is maximum összehajtható csepelekre lesz jó, semmi igazi tekerésre nem alkalmas.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!