iPon Hírek

Okos kiegészítő a pihentetőbb alvásért

Dátum | 2014. 01. 07.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZÓRAKOZTATÓ

A szakemberek már régóta hangoztatják, hogy a pihentető alvás nélkülözhetetlen ahhoz, hogy az ember egészséges legyen, kiváló teljesítményt nyújthasson és képes legyen elviselni a mindennapi teendők, illetve az extrém helyzetek okozta stresszt. Annak érdekében, hogy az elalvás és az ébredés zökkenőmentes legyen, okos kiegészítőket is használhatunk. Ilyen például a Withings által most bemutatott Aura is. Az Aura két különálló egységből áll: az érzékelőket tartalmazó egység a lepedő vagy a matrachuzat alatt kap helyet, a szenzorok jeleit fogadó és feldolgozó központi egységet pedig – ami maga is rendelkezik néhány érzékelővel – az ágy mellett, az éjjeliszekrényen kell elhelyezni. Az Aura képes rögzíteni az adott felhasználó alvásmintáit, ébresztéshez és elaltatáshoz pedig speciális fény- és hangprogramokat alkalmaz, amelyek hatékonyságát tudományosan is alátámasztották. Az okos kiegészítő lényege, hogy segít az elalvásban és a könnyű, kényelmes ébredésben – a Withings szerint mind az elalvás, mind pedig az ébredés élménye fontos, ugyanis ezek nagymértékben meghatározzák az alvásminőséget.

A szenzorokat tartalmazó egység vékony és kényelmes, a benne található érzékelők pedig beszámolnak a központi egységnek a testmozgásról, a légzésciklusokról és a pulzusról is. Ezeket az adatokat az ágy mellett helyet foglaló központi egység fogadja, és közben a zajkibocsátást, a szoba hőmérsékletét és a fény intenzitását is figyeli. Az ágy mellett helyet foglaló készülékben többszínű LED-es világítás kapott helyet, amely a fény intenzitását is tudja szabályozni. A rögzített adatok alapján az Aura olyan fény- és hangprogramokat készít, amelyek alkalmazkodnak a felhasználó biológiai órájához, így a rendszer segít az alvás körülményeinek javításában. A rendszer által generált hangok a cirkadián ritmust utánozzák, így segítve az elalvást, illetve az ébredést. Az Aura alvássegítő rendszer idén tavasszal kerül forgalomba, ára pedig 299 dollár lesz.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Smooth44
2014.01.07. 10:24
Csúcs, nekem kéne is
De mit kezd olyan (nem különösebben ritka) helyzetben, mikor egy ágyban/helyiségben ketten próbálnak megfelelően aludni? Ráadásul akár különböző időpontban történik az ébredés, akár elalvás is?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Szefmester
2014.01.07. 13:59
És mit kezd egy inszomniás egyeddel? Vagy aki rendszertelenül fekszik le, és nyugtalanul alszik?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. GPS2
2014.01.07. 20:17
Smooth44:
Mit csinál akkor azt csinálja hogy te veszel belőle 2 és akkor 2 különböző embert fog figyelni
Ahogy látom csak 1 szenzor van hozzá tehát csak 1 embert figyel
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!