iPon Hírek

Okos mikrohullámú sütő WiFi-vel, recepttárral

Dátum | 2014. 10. 30.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZÓRAKOZTATÓ

Az okoseszközök napjainkban egyre komolyabb szerepet játszanak életünkben. Okos mosógépről, okos szárítógépről, okos autóról, illetve okos kanálról már hallhattunk, most azonban bemutatkozik az okos mikrohullámú sütő is, ami – készítői közbenjárásával – éppen a Kickstarteren próbálja megszerezni a sorozatgyártás beindításához szükséges kezdőtőkét.
A MAID (Make All Incredible Dishes) névre keresztelt eszköz egy elektromos sütő, ami mikrohullámú funkcióval is rendelkezik, célja pedig az, hogy az ételkészítést egyszerűbbé, élvezhetőbbé varázsolja, plusz figyeljen használói fittségére is. A MAID tehát egy speciális okos sütő, amely WiFi vezérlővel és kapacitív érintőkijelzővel egyaránt rendelkezik, sőt, még okostelefonos alkalmazás is jár hozzá.
Az okos sütő a WiFi kapcsolaton keresztül hozzáfér a közösségi receptadatbázishoz, plusz okostelefonunkhoz is, így képes értesíteni, ha kész az étel, plusz sütési szokásainknak, illetve napi aktivitásuknak megfelelően recepteket is képes ajánlani. A termék különösen jól jöhet, ha hatékonyan tartani szeretnénk a személyre szabott diétát, ugyanis a rendelkezésre álló adatok alapján képes a napi kalóriaigényünk kiszámolására, majd ennek megfelelően különböző ételeket tud ajánlani. A receptadatbázis persze nem csak az okos sütőhöz kínál recepteket, hanem egyéb eszközökhöz is.
A recept beszerzése és az étel összeállítása után a sütési időt, illetve a hőfokot is automatikusan beállítja, majd szól, ha kész az étel – a sütési paramétereket igény esetén természetesen módosítani is lehet. A recepteket az érintőkijelzőn keresztül lehet megtekinteni, de a készítők arra is gondoltak, hogy az étel összeállítása közben nem feltétlenül érdemes koszos kézzel tapogatni a hat hüvelykes képátlójú érintőkijelzőt, több tucatszor kezet mosni emiatt pedig igen kényelmetlen. Éppen ezért hangalapú, illetve gesztusalapú vezérlésre is van mód – utóbbi egyelőre csak az amerikai angol nyelvet támogatja.
A MAID persze nem csak az étkezésre, de a mozgásra is nagy figyelmet fordít: egy kiadós étkezést követően – kellő pihenés beiktatásával – mozgásra is ösztönöz, például elküld futni az okostelefonos appon keresztül.
A MAID várhatóan következő év októberétől kezdve lesz elérhető kereskedelmi forgalomban, amennyiben sikerül elérni a kitűzött célt, illetve minden a tervek szerint halad. Aki szeretne egy ilyen okos sütőt, 449 dollárnyi támogatásért cserébe megkaphatja – az igazán gyorsak már 369 dollárért is lecsaphatnak a MAID-re. A fejlesztők, akik hasznos alkalmazásokkal szeretnék gazdagítani a MAID repertoárját, egy speciális kiadást vásárolhatnak, ami 2000 dollárba kerül és a MAID Developer Edition nevet viseli. A termékkel kapcsolatban további információk itt találhatóak.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Tommy7
2014.10.30. 20:50
Nem elég hogy így egy istenverte "biológiai fegyver" de ez igen, tulajdonképpen már minden okos lesz, csak az emberek lesznek hülyék, vagy éppen maradnak azon színvonalon, mert ugye a GPS elvezet mindenhova, de térképet meg nem tudsz használni. A lényeg hogy mikrokat ki kéne dobni a picsbe, szakmámhoz kis köze van neki és tudom hogy mennyire veszélyes. Svájcban vagy hol pl.: tilos reklámozni, és még van is egy ilyen kis mondás, hogy aki degeneratív táplálékot vesz magához az degeneráltá válik maga is. Lehet otthon kísérletezni sokféleképpen, csak rakjuk be a mobilunkat, csukjuk be a mikró ajtaját, persze ne indítsuk el : ) , és hívjuk fel azt a mobilt, ha megcsörren, akkor ennyit arról hogy le van rendesen szigetelve, tehát sugároz, és elég erősen is ráadásul. Másik példa 3 magot 3 kis pohárba amibe föld van elültetni és lényege hogy ki kéne csíráztatni. 3 féle vízzel locsolni egyiket csapvízzel ,másikat mikrózott vízzel , uccsót desztillált vízzel vagy reverz ozmózisossal, tessék figyelni hogy melyik fog kicsírázni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Koger
2014.10.30. 23:30
A mikró olyat megjegyezhetne, hogy hány percig szoktam melegíteni a kakaót / teát / különféle kajákat. Na majd azon a szinten talán beszerzek egyet
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Kajafun Tommy...
2014.10.31. 10:47
Erről én is tudok hogy ártalmas, de azt nem vágtam hogy kifelé is sugároz! Ezek után én elajándékozom egy helyes rejtett erőforrás családnak! LoL
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. palacsa Tommy...
2014.11.01. 15:12
Ilyen hülyeségeket ne terjesszél már hogy a mikró kifele is sugároz. Akkor hinném el, ha egy tábla csokit megolvasztana ha mellette tartanám amíg megy. Ez még soha senkinek nem sikerült és közben a mikró maga is felmelegedne. megjegyzem az én mikróm oylan szuper hogy teljesen hideg marad... Telefonálni meg azért tudsz a mikróból mert a két hullám marhára nem ugyanaz és más szigetelést kíván meg a kettő! Ilyen logikával vegyünk 100 mobiltelefont csörgessük meg mindet egyszerre és voilá meleg a tea...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. pdx06
2014.11.01. 22:39
A mikró nem sugároz,ha sértetlen rajta a védőháló. Viszont az étel részecskéit úgy megváltoztatja hogy hosszútávon káros is lehet. A sütőről és a telefonnal összeköthető háztartási eszközökről annyit hogy még mindig kényelmesebb kézzel beállítani a cuccot mint a telefonnal tökölni, mivel úgyis kénytelen az ember odamenni ha elvégezte a dolgát a gép.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!