iPon Hírek

Okosabb lett a YouTube videószerkesztője

Dátum | 2016. 02. 29.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A YouTube webes videószerkesztője teljesen alap feladatokhoz tökéletesen használható, igaz, nem olyan ütőképes, mint egy célszoftver, de a felhasználók döntő többségének tökéletesen elegendő az általa kínált funkcionalitás.
A videószerkesztő természetesen folyamatosan fejlődik, így egyre pontosabban, egyre hatékonyabban működik, sőt, időről-időre újabb funkciók is feltűnnek benne. Ilyen a frissen bemutatott Custom Blurring Tool is, ami segít, hogy a videó egyes szereplőit vagy részleteit utólag, feltöltés után elhomályosítsuk. Ilyesmire sok esetben lehet szükség: például szerepel a feltöltött videón egy nem odavaló reklám, céglogó, telefonszám vagy egyéb dolog, amit nem szeretnénk megosztani az adott videó nézőivel. Az elhomályosítás persze már eddig is elérhető volt, hisz ezt a funkciót 2012 folyamán vezette be a vállalat, de eddig csak arcok elmosására lehetett használni, és teljesen automatikusan működött. A nemrégiben bejelentett új funkció már lehetőséget ad arra, hogy azt, akkora méretben és olyan hosszúságban homályosítsunk el az adott videón, amit csak akarunk. Az elmosás méretét és pozícióját saját magunk határozhatjuk meg, az algoritmus pedig képes a mozgó alany vagy tárgy követésére is, így nem kell képkockánként igazítgatni a létrehozott téglalapot vagy négyzetet. Természetesen a „Lock” opció bekapcsolásával statikus elhomályosításra is van mód – ekkor nincs mozgáskövetés.
A kész videót a munka végeztével elmenthetjük ugyanazzal a névvel, de dönthetünk úgy is, hogy más nevet adunk neki, az eredeti, módosítás nélküli felvételt pedig megtartjuk, de nem publikáljuk.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!