iPon Hírek

Okoskanalat fejlesztő céget vett a Google

Dátum | 2014. 09. 15.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Google időről-időre felvásárol kisebb-nagyobb cégeket, amelyek között olykor-olykor rendkívül érdekes megoldásokkal foglalkozó vállalatok is találhatóak. A legfrissebb felvásárlás keretében sikerült megszerezni a Lift Labs-et, amely a későbbiekben a Google[X] részlegét erősíti, ahol számos meghökkentő dolog fejlesztésével foglalkoznak a vállalat szakemberei. Ebben a részlegben fejlesztik például az önvezető autót, de itt dolgoznak azon a projekten is, amelynek keretén belül hőlégballonokkal próbálnak nehezen megközelíthető területeken internetkapcsolatot biztosítani. Említésre méltó dolog, hogy a Project Glass, azaz a Google okosszemüvege is innen indult, valamint itt fejlesztik azt a speciális kontaktlencsét is, ami a cukorbetegek számára készül – segítségével kényelmesen, szúrás nélkül lehet majd mérni a vércukor-szintet.
Ebben a részlegben kap majd helyet a frissen felvásárolt Lift Labs találmánya is, amely Liftware Spoon névre hallgat. A speciális, kissé bumfordinak tűnő kanál nagyon is innovatív és hasznos technológiát kínál, ugyanis nyelében egy speciális elektronika, egy akkumulátorcsomag, valamint néhány stabilizátor foglal helyet – a stabilizátor-funkciót a jelek szerint apró motorok biztosítják, amelyeket fejlett algoritmusok vezérelnek.
A rendszer hatékonyan csökkenti a kézremegést, ami a neurodegeneratív betegségekben – például Parkinson-kórban – szenvedő betegek számára azt eredményezi, hogy újra tudnak evőeszközzel étkezni anélkül, hogy a kézremegésük miatt kilöttyenne, illetve kipotyogna az étel a kanálból. Ezzel ezek a betegek újra részt vehetnek a közös ebédeken. A tesztek szerint a kézremegést akár 70%-kal is képes csökkenteni a Liftware Spoon, igaz, ennek komoly ára van. Maga az eszköz 295 dollárba kerül, ami elsőre sokba kerülhet, de ez az összeg a készítők szerint még így is kedvezőbb, mint ha a beteg etetéséhez külön személyzetet kéne fogadni.
Az kézremegés-csökkentő okoskanál akkumulátora könnyedén tölthető, egy töltéssel pedig több napnyi üzemidő nyerhető. Maga a kanál könnyedén elmosható, hiszen egyszerűen és gyorsan le lehet csatolni a nyélről. Az elektronikát tartalmazó nyélre a tervek szerint egyébként nem csak kanalat, hanem villát vagy kulcstartó szerkezetet is lehet majd szerelni – de a készítők egyéb adaptereken is gondolkodnak.
A Liftware Spoon forgalmazása a felvásárlástól függetlenül folytatódhat, de már most kiderült, hogy a technológiával a Google-nek komoly tervei vannak, így rövidesen továbbfejleszthetik. A felvásárlással kapcsolatos részletek sajnos nem nyilvánosak, így egyelőre nem tudható, mekkora összeget fizetett a Google a Lift Labs-ért.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. Kajafun
2014.09.15. 09:39
Kell egy ilyen! Másnaposan jól jön majd!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Avisto
2014.09.15. 09:44
Az első kép alapján kicsit úgy néz ki mintha fogyókúrázóknak készült volna, egy-két perc kajálás után lekonyulhatna a kanál feje pl. . Vagy megfordított működéssel lerázná magáról a kaját.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Atesz1987
2014.09.15. 10:49
Hát ez így elég gagyi... A mai világban már olyan megoldást várna az ember, ami tökéletes vízszintben tartja a kanál fejét a legextrémebb körülmények között is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. NimKorko
2014.09.15. 11:07
Én ilyet söröskorsóban és felespohárban kérnék!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. David1992 NimKo...
2014.09.15. 11:56
Tessék.[LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. m-a-r-i-u-...
2014.09.15. 11:57
https://www.youtube.com/watch?v=0mv7OhXYThk
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. NimKorko David...
2014.09.15. 12:08
Inkább a korsóba vagy a felespohárba legyen integrálva azért
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. LechooEdy
2014.09.15. 13:28
Mennyi hülyeséget tudnak kitalálni, de ennek legalább van is értelme. Ez egy jó ötlet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!