iPon Hírek

Okostelefon "PC-sítő" dokkterv a Microsofttól

Dátum | 2009. 02. 01.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Olyan új rendszert kíván szabadalmaztatni a Microsoft, amelynek segítségével egy okostelefont alapvető PC-feladatok ellátására is képessé tenne.


Ezt a rendszert "Smart Interface System" néven emlegetik, és lényegében egy olyan mobildokkot takar, ami interfészként működne a mobil és a perifériák között.

Maga az ötlet, hogy egy okostelefont dokkolt számítógépként használjunk, nem új, a Microsoft által felvázolt kivitelezés viszont már az. A dokk ugyanis ebben a változatban saját CPU-val, memóriával és beágyazott OS-sel rendelkezne, lehetővé téve így a perifériák használatát oly módon, hogy folyamatosan "tolmácsolja" a jeleket köztük és a mobil között. Pl.: letöltünk egy videót az okostelefonra, a dokk pedig egy külső, csatlakoztatott kijelző vagy vetítő számára is elérhetővé teszi azt.

Így tehát gyakorlatilag bármilyen perifériát használhatunk a mobillal (egér, billentyűzet, érintőképernyő, kamera, szkenner, merevlemez, optikai meghajtó, stb.). Legalapvetőbb kivitelezésében egy ilyen rendszer tehát helyettesíthet akár egy netbookot is, legkiforrottabb formájában pedig az otthoni elektronikáink központja is lehet. Komoly korlátokkal persze, hála a telefon nem túl erős vezérlőjének.

Ahogy az a szabadalmaknál lenni szokott, ebből azt még nem lehet tudni, hogy kész termék mikor és milyen formában lesz belőle - ha lesz egyáltalán. Figyelembe véve azonban a mai mobil eszközök képességeit, ez valóban egy olyan lehetőség, amit érdemes lehet kihasználni. Meglátjuk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. Svindler
2009.02.01. 17:56
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. leviske
2009.02.01. 18:02
Nem rossz ötlet. Az már kérdés, hogy hogy valósítják meg...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Insignia
2009.02.01. 18:16
Biztos jódolog lesz csak hogyan csinálnak univerzális dokkoló állomást?
Van olyan PDA telefon aminek az oldalan van a töltő és vanolyan aminek az alján...
vagy minden tipushoz különfajta?
Jó az ötlet de zavaros a megvalósítás
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. citkar
2009.02.01. 18:33
Szerintem simán megoldható a mai hardwares dolgokkal, főleg ha a dokkoló besegít, ha az végez bizonyos számolási feladatokat, akkor minden gond nélkül menne, és nem is rossz ötlet. Ha a PC szabványokat használják, azokon elterjedt, kompatibilis rendszert, programokat, akkor kifejezetten jó, helyetessítheti az otthoni számítógépet, legalább egyes esetekben...jóóó...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. CSiPet89
2009.02.01. 18:37
A legtöbb pda-n van mini usb csatlakozó, lehet, hogy azon keresztül lesz a kapcsolat megvalósítva.
Bár én nem látom a potenciált ebben. Az én htc-m úgy van beállítva, hogy ha felcsatlakozok vele az itthoni wifi routerre, akkor laptopról vagy pc-ről elérem a pda-t. Letölthetek egy filmet pda-ra és megnézhetem pc-n (igez soha nem töltöttem filmet pda-ra, mert mér tenném, ha pc-n is le tudom tölteni).
Ennek inkább úgy látnám értelmét (márha ilyen még nem létezik), hogy a dokkolóba nincs semmi proci, hanem a pda processzora dolgozik, és azt lehet kivetíteni egy normál képernyőre, használni vele a billentyűzetet, egeret. (Ez az új Androiddal egyáltalán nem megvalósíthatatlan, bár értelme lenne-e azt nem tom.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. iker222
2009.02.01. 20:02
Csipet: nekem ez tök jó lenne, mert akkor nem kellene bekapcsolom az x*100 wattot zabáló gépemet, hanem a mobilomon böngészhetnék, msn-ezhetnék, írhatnám a házikat, és ha játszani akarnék, csak akkor kapcsolnám be a gépet. szóval ÍGY nem lenne rossz, de ez a beépített proci-mizéria súlyos milliókkal fogja növeli Bill Gates tárcáját... (tudom, nem ő a főnök most már, de azért neki is jut majd valamennyi
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. leviske
2009.02.01. 20:35
Insignia: Egyszerű... szabványosítanak. Ha lesz univerzális dokkoló, az biztos, hogy jó húzónév lesz a Google mobil megoldásai ellenében.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Insignia
2009.02.02. 15:41
Jó szabványosítanak de akkor ez megintcsak kb az ujtermékekre fog vonatkozni a régiekkel meg nemis lesz kompatibilis még jó hogy rengeted pdan ott virit a windows logo...
Mellesleg szabvanyositassal bekorlatozzak a telefonok méretét is márha tényleg igyakar majd a dokkolo kinézni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!