iPon Hírek

Okostelefon tervében gondolkodik az Amazon?

Dátum | 2011. 11. 19.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Citigroup elemzői szerint, az Amazon már a következő nagy dobáson dolgozik, ami egy telefon formáját öltheti majd magára, és hasonlóan a tartalomszolgáltatásokra épít majd az árazáskor. 

Mark Mahaney legfrissebb bejegyzéséből az derül ki, hogy Kevin Chang szerint az Amazon egy új típusú készüléken munkálkodik, ami egy okostelefon lehet. Ezzel a Kindle széria egy újabb területen bővítené a kínálatát, és szinte minden hordozható "ARM alapú" eszköz piacán jelen lennénk.

A készülő okostelefon várhatóan nem szakít a hagyományokkal, és az előállítási árához közel kerül majd bevetésre, és a fő bevételforrás továbbra is a tartalmakból fakadna. A hardver elemző szerint, ez az eszköz is az OMAP4 termékcsalád valamely tagjára építene, feltehetően az OMAP 4430-ra, amit a Kindle Fire megalkotásánál is alapul vettek. Egy ilyen lapkakészletre épülő okostelefon gyártási költsége, 150-170 dollár körül alakulhat a források szerint, ennek megfelelően a telefon ára is 170 dollár környékén lehetne. A Kindle telefon gyártását valószínűleg a TMS bonyolítaná, pont ahogy az összes többi Kindle termék esetében jelenleg, legyen az e-book olvasó, vagy táblagép. A piacon való megjelenés valamikor a következő év végén lehet esedékes a Citigroup elemzői szerint, talán sok amerikai otthonban, ez kerül majd a fa alá?


Érdekes egyébként, hogy ennyi időre lenne szükség, egy olyan telefon elkészítésére, amihez már szinte minden adott jelenleg is. A lapka design teljes egészében kész, hiszen a Kindle Fire alatt már az muzsikál, ami egy év múlva megjelenő Kindle mobil alatt lehet, valamint a rendszer szerepében szinte biztos, hogy Android lesz, így lényegében az is adott lenne a Fire-ről, mindössze a felületen kellene módosítani, hogy az telefonon is tökéletesen kezelhető legyen. Másrészt a telefonok piacán jóval nehezebb lenne megélni az Amazon által kínált tartalmakból, hiszen e-bookok olvasására egy ilyen készülék szinte teljesen alkalmatlan, maradna az egyéb média, de talán inkább csak a zene, amiben nem olyan kiemelkedő már az Amazon. Továbbá a jósolt árak sem túl pontosak, ha valóban a Fire alapjaira építenék, akkor szinte dollárra pontosan lehetne tudni az árát, ami biztos hogy elmarad a Citigroup elemzőjének információitól, legfeljebb az alsó értékét súrolja.

Pontos információk hiányában egyelőre nehéz megítélni, hogy valóban telefonnal bővítik-e a Kindle termékcsaládot. Az biztos, hogy több ponton is megkérdőjelezhető ennek a valóságalapja, de a jövő év folyamán egészen biztos, hogy kiderül a dolog. Addig is figyelemmel kísérjük a Kindle Fire útját, valamint várjuk a 8,9 colos kijelzővel szerelt Fire-t, ami hamarosan bevetésre kerülhet.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. StevyXIX
2011.11.20. 20:27
Pont erről volt egy hír, Amazon nem magával az eszközzel ér el nyereséget hanem az ezekhez kötődő szolgáltatásokkal letölthető tartalmakkal stb. Szóval nem látok túl nagy érdekességet laptopban, tablet és okostelefon köré könnyebb szolgáltatást kiépíteni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!