iPon Hírek

Okostelefonok és tábla PC-k SiS alapokon?

Dátum | 2010. 05. 27.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A SiS a napokban több licencet is vásárolt az Imagination Technologies-tól, ami arra utal, hogy a gyártó ismét készül valamire.  A hírek szerint az Ensigma kommunikációs processzor és a PowerVR SGX grafikus vezérlő licencét vette meg a SiS, aki így hamarosan beléphet az okostelefonok és a tábla számítógépek piacára, a készülékekhez gyártott különböző vezérlő chipek segítségével.

Ensigma UCC - több szabványt támogató kommunikációs "mag".
A kommunikációs célokra használható processzorhoz és a grafikus processzorhoz tartozó licencek segítségével új chipeket tervezhet a vállalat, ami már egy ideje kilépett a lapkakészletek piacáról és jelenleg egyedi vezérlőchipek fejlesztésével foglalkozik. A vállalat termékpalettáján számos vezérlő chipet találunk, köztük olyanokat is, amelyek speciális felhasználásra, speciális piaci szegmensek számára készülnek. A SiS különböző vezérlői SSD meghajtókban, HDTV készülékekben és különböző hordozható szórakoztatóelektronikai szerkezetekben is jelen vannak. Abból kiindulva, hogy az Ensigma UCC és a PowerVR SGX megoldások komolyabb felhasználásra lettek tervezve, az következik, hogy a gyártó a licencek felhasználásával különböző SoC (System-on-a-Chip, rendszer egy chipen) egységeket gyárthat majd, amelyek a rohamosan bővülő szegmensekben, azaz az okostelefonok és a tábla számítógépek piacán tűnhetnek majd fel a különböző készülékekben.

PowerVR SGX 5-ös sorozat.
A licenc megállapodás értelmében a SiS-nek licencdíjat, valamint a leszállított chipekből befolyó bevételekből jogdíjat is  kell fizetnie az Imagination Technologies részére.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. tibaimp
2010.05.27. 21:26
úgy tűnik ez a piac nagyon felfutó ágon lehet, mert az intel után most a sis is be akar törni ide, na majd meglátjuk
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. felziusz
2010.05.28. 22:05
a SiS termékeitől ments meg Urunk!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!