iPon Hírek

Okostelefonok statisztikái

Dátum | 2011. 05. 09.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az IDC elemzői szinte futószalagon szállítják a frissebbnél frissebb piaci elemzéseket, amelyek a különböző szegmensek első negyedéves teljesítményéről árulkodnak. A legfrissebb adatok - a mobiltelefonok után - ezúttal az okostelefonok piacának első negyedéves teljesítményéről rántják le a leplet: az említett szegmens az előző év azonos időszakához képest 79,7%-os növekedést tudott felmutatni, ami óriási növekedés.

Az okostelefonok piacán az elmúlt negyedév folyamán összesen 99,6 millió készüléket szállítottak le a gyártók világszerte, ami csak kismértékben múlja alul a 2010-es év utolsó negyedéves teljesítményét, ami 100,9 milliós értéket képvisel. Az elemzők szerint a hatalmas kereslet mögött az áll, hogy sok új készülék jelenik meg, így a régebbi modellek árait csökkentik, és minden felhasználói réteg megtalálja a számára legmegfelelőbb választást.

Az idei év első három hónapjában cseppet sem meglepő módon ismét csak a Nokia uralta a piacot a maga 24,2 milliós szállítási mutatójával. Az említett eredmény 24,3%-os piaci részesedés elérésére volt elég, ami igencsak alacsony az előző év azonos időszakához képest, amikor a finn nagyvállalat még az okostelefonok piacának 38,8%-át uralta.

Az Apple sem változtatott korábbi pozícióján, így az iPhone gyártó megőrizte második helyét a maga 18,7 milliós szállítási mutatójával. A Nokiával ellentétben viszont az Apple nem rontott, hanem javított korábbi eredményein: a 2010-es év első negyedévében még csak 15,7%-os részesedése volt a vállalatnak, de ez az érték idén már 18,7%-ra növekedett. A harmadik helyet a RIM foglalta el, ami 13,9 millió leszállított okostelefonjával 14%-os piaci részesedést zsebelt be.

A negyedik helyen a Samsungot találjuk, ami tavaly ilyenkor még csak 2,4 millió okostelefont szállított le, de idén már 10,8 milliós eredménnyel zárta az év első negyedévét, így a piac 10,8%-át uralhatja. Az ötödik helyezett a HTC, ami 8,9 millió okostelefonjával 8,9%-os piaci részesedést könyvelhetett el. A többiek - LG, Motorola, stb.. - együttesen mindössze 23,2 millió okostelefont szállítottak le a szóban forgó időszakban.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

15. wethepeopl...
2011.05.09. 09:27
Az már érdekesebb dolog, hogy melyik gyártó mire aggatja rá az "okostelefon" nevet.. Célzok itt a Nokiára..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. micu13
2011.05.09. 09:41
Nem értem, az iPhone hogy előzheti meg a HTC-t. Minőségben is jobb szerintem és több készüléket is ad ki. iPhone pedig egyet, de azt sokan viszik. Mi olyan különleges benne?Van egy alma a hátulján? Sok ember azt se tudja, mi az a HTC. Mikor én vettem egyet, akkor azt hitték ez Hitachi.Biztos vétel volt, nem térnék át semmi pénzért más telefonra.

wethepeople: én nem láttam még Nokia okostelefont
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Kajafun
2011.05.09. 09:46
micu13:
ZTE Blade-ről hallottál már? Best Buy és azt tudja mint a HTC, csak ez kicsivel olcsóbb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. spuros
2011.05.09. 10:13
Kajafun: Így van...(:
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Insignia
2011.05.09. 11:01
Kajafun jah kb azt tudja mint egy HTC Aria vagy Legend... már csak a proci miatt... azért egy HD2-vel vagy Desire HD-val nem igazán hasonlítgatnám... mert azért annyit már nem tud
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. spuros
2011.05.09. 12:08
A sebesség egy dolog.. A funkcionalitás egy másik. A sebesség az egyedüli amiben alul marad a ZTE.. Akinek viszont az nem feltétlen kizáró ok, annak a legjobb vétel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. paulbig
2011.05.09. 12:25
Ennyi erővel bármilyen másik androidos telót bebökhetnénk, hogy olyan mint a HTC. De aláírom a Blade jó teló az árához képest (mármint, hogy ocóé ilyen jó). Viszont a Desire egy életérzés
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. gebana
2011.05.09. 12:30
micu13: az iphone egy játék és nagyon jó játék.
3 féle iphone van eddig, ugyanaz köztük a különbség, mint a n ormál telefonoknál, csak kb. ugyanaz a külsejük.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. micu13
2011.05.09. 12:34
iPhone = túlságos nagy hype

Legalábbis nekem. Nem élvezek el, mert egy Alma virít rajta.

Láttál már teljesen eltérő külsejű iPhone-t?Ami mást stílust képvisel?Nem.
Szerintem tök ugyanaz az összes, persze biztos a iP4 tudja a legtöbbet.
Attól még nem értem, hogy vezethet a Nokia
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. spuros
2011.05.09. 12:37
Tényleg a mostani 4es iphone és a legelső között mennyi a különbség (gondolom sebesség, méret)? Emlékszem mikor jó pár éve szó volt róla, hogy lesz Apple telefon mekkora őrület volt.. Van vkinek tapasztalata esetleg a mindennapos használatban?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. mythbuster
2011.05.09. 13:48
micu13

"Nem értem, az iPhone hogy előzheti meg a HTC-t. Minőségben is jobb szerintem és több készüléket is ad ki."

Minőségben egyik telefon sem közelítheti meg az iPhone 4 -et, nem tudom hol láttál te már olyan telefont ami tiszta üveg és acél ötvözetből tevődik össze... Az i4 -fényes külseje nem karcolódik ellentétben a többi telefonnal... A fogása is olyan mintha az ember egy gyémántot fogna a kezében, érződik a minőség rajta, a súlyán is, hogy nem csak papírból lett összehajtogatva...

Miért Apple és miért iPhone?

2007 -ben az Apple forradalmat avatott az első iPhone bejelentésével, már a kijelzővel borította a boltok polcait... Azt is érdemes tudni, hogy ami elindul a mai i4 -en ugyanaz fut a 4 éves 2G -n is(kivéve GPS Apps), lehet kevesebb grafikai elemmel, de nem akad, nem szaggat be és nem esik atomjaira a textúra! Ez nagyon fontos, hiszen számtalan andoirod készüléken nem ugy futnak az alkalmazások mint egy tőle eltérő ugyancsak androidos készüléken...

Hosszú ideje már csak iPhone koppintások vannak világszerte, minden cég próbál kiszedni valami kis részletet az Apple -ből, mert példaképként néznek rá, lásd Galaxy S, marhára hasonlít a 3GS -hez... Egyedül a nokia az aki hozza a formáját és olyant alkot amit más nem tud és ami senkinek sem kell =))...

A nokiáról nem beszélnék mert csak vita kerekedne belőle, véleményem szerint a nokia csak összehajtogatott egyszerhasználatos, only phone telefonokat képes gyártani, az okostelefonok piacán már nincs helye...

Üdvözletem!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. mythbuster
2011.05.09. 13:58
spuros

Most is megvan az őrület ... ha majd szeptemberben mikor az Apple kiadja az újabb iPhone -t, átkapcsolsz a CNN -re, akkor látni fogod, hogy mekkora sor van NYC -ben az Apple Store előtt, sokan sátrakat vernek a járdákra... Naponta csak annyit látok belőle, hogy az egyetemen sokaknak fordul meg a kezében, az emberek kedvelik mert jó, gyors, könnyen használható és minőség... Az utóbbi az ami felteszi a kis "i" -re a pontot!

Amúgy meglátjátok majd most van iPhone 4 üveg hátlappal, nem adok 3 hónapot a samsung is jön majd vele!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. spuros
2011.05.09. 15:09
Tény ami tény.. Még ha nem is vagyok iphone párti és talán nem is túlzok erősen. Az apple volt talán az első olyan gyártó akik kirobbantották az érintőkijelzős nagy tudású (szándékosan nem írok "okos"at mert gyűlölöm az "okostelefon" jelzőt) telefonok korszakát.. Előtte nem vagy talán 1-2 modell lézengett kisebb sikerekkel... És valóban, ha ránézek a Galaxy S-re vagy Ace-re mindig az iphone ugrik be.
Imádom a Samsung telefonokat (bár jelenleg nem éppen az ő telefonjukat hajtom). Szerintem a legjobb gyártó a piacon (saját vélemény)... De design-ban télleg felismerhető az alma.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. asdsa
2011.05.09. 17:10
Én meg azt nem szeretem hogy csak attól lesz egy telefon 'intelligens' mint a mosóporom, hogy érintőképernyős?Ennyi erővel egy szappan is lehetne érintőképernyős.Nem az érintőképernyővel van a bajom, hanem azzal hogyha valaki billentyűzetes telefont lát az mondja rá, hogy csak kutyának dobálni jó.Szerintem a hibrid a jó megoldás(csúsztatható), mert engem idegesítene ha mindig azzal kéne írnom.Ez elég off szagú volt, de köszönjük emese.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. geri21
2011.05.10. 12:26
Általában azok dobálóznak ilyen, és ehhez hasonló "magasröptű" aranyköpésekkel, mint a "Nem élvezek el, mert egy Alma virít rajta.", akiknek nincs módjuk kipróbálni, megvenni. (Nem a hangulat szítása a célom, csak a saját véleményem, tapasztalatom)
Nem több az, aki iphone-t használ, de ne is nézzük már le érte, ne bélyegezzük meg ezért, pedig sajnos kezdenek ebbe az irányba elmenni a megnyilvánulásokkal az emberek.

Én használtam Nokia E71-et is, szerintem nagyon jó telefon, dizájnban is jó (volt, már vannak utódai). Mindent tudott, amire nekem szükségem volt, de a iphone ezt másképp, számomra felhasználóbarátabban tudja (kivéve itunes). Előzőleg 3G-m volt, nagyon szerettem, de onnantól kezdve, hogy a környezetemben egyre több 4-est használó ismerős lett, rá kellett jönnöm, hogy ég és föld a kettő között a különbség sebességben. Nem elhanyagolhatóan. Amíg én elindítottam az alkalmazást, és türelmesen vártam, addigra ők már régen használták azt. Mára én is lecseréltem a 3G-t, és nagyon tetszik, hogy nem kell várnom minden indításkor, és designban még egy szinttel feljebb ugrott. Minőségre nekem most ez a legjobb, de természetesen ez szubjektív, kinek mi.
Sokan használnak HTC-t, ZTE-e is, nekem azzal nincs tapasztalatom, így nem is mondok véleményt róla. Ők szeretik nagyon azt is. De volt választási lehetőségem, hogy mit vegyek, és ezek az apróságok az iphone felé billentették el a mérleg nyelvét.
De van egy olyan tulajdonsága, ami miatt sokan nem választják, az pedig az Itunes "függőség". Ezt valaki el tudja fogadni, valaki nem. Én el tudom, és így megelégedéssel használom.
De el tudom fogadni, hogy valaki HTC-re esküszik, és azt választ, mert minden kritériumnak, amit támaszt vele szemben megfelel. Szerintem ilyen szinten már az apróságok döntenek, kinek ide, kinek oda.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!