iPon Hírek

Október 11-én mutatkoznak be az ASUS ultrabookjai

Dátum | 2011. 09. 26.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

Az ASUS-nál készülődnek már az ultrabook konfigurációk rajtjára: a gyártó weboldalán az UX sorozatú ultrabookok lapján egy kis visszaszámlálót találunk, amely azt számolja, hogy mennyi idő van még hátra az október 11-én, New Yorkban tartandó rendezvényig, amelyen történetesen bemutatkozik a gyártó UX sorozatú ultrabook családja.


A lapon látható az egyik UX sorozatú ultrabook fotója is, amely akár az is lehet, amit korábban a Computex alkalmával már lencsevégre kaphattak a szerencsés külföldi kollégák. Az említett noteszgépről korábban már kiderült, hogy 1,7 cm vastag lesz, súlya pedig nem lesz több 1,09 kilogrammnál. Az újdonság természetesen Sandy Bridge processzorral érkezik majd, de emellett 6 Gbps-os SSD meghajtót, USB 3.0-s csatlakozót és egy hétórányi üzemidőt kínáló akkumulátort is rejt majd a kecses, tetszetős alumínium ház. Akkoriban a kijelző képátlóját nem voltak hajlandóak elárulni az illetékesek, de ránézésre 13 hüvelykesnek tűnt az LCD panel.

A lényegesebb információk közül már szinte minden kiszivárgott, már csak egyetlen fontos kérdés maradhat: mennyibe kerül majd az újdonság, illetve a család többi tagja? Az Intel hivatalosan azt a célt tűzte ki, hogy az ultrabookoknak 1000 dollár alatti ajánlott végfelhasználói áron kell piacra kerülniük, de az anyagköltségek, a gyártási költségek és az egyéb járulékos kiadások miatt a gyártók többsége szerint ez az összeghatár a jelenlegi feltételek mellett aligha tartható. A DigiTimes korábban már kérdezősködött az ASUS-nál a gyártó ultrabookjaival kapcsolatban és akkoriban azt a választ kapták, hogy az ASUS ultrabookjai 899 dolláros ajánlott végfelhasználói ártól kerülnek majd forgalomba. A fentiek fényében jó esély van rá, hogy legyen legalább egy olyan modell, amely 1000 dollárnál olcsóbb lesz.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. notebookin...
2011.09.27. 06:14
Itthon úgyse lesz 1000 dollár alatt mivel bevett szokás hogy 1:1 váltják a dollárt az euroval plusz egyéb járulékos költségek plusz áfa.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. ITEM00
2011.09.27. 09:42
Nem is a magyar piacra szánják,ahogy sok minden mást sem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. usagi
2011.09.27. 10:09
tipp: 299e ft, mint az Air és így a kutyának nem fog kelleni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. hanog
2011.09.27. 11:30
Hát ha nem is ide szánják itt is meg fog jelenni, de nem is a forintot írtam hanem direkt eurót mert azért hidd el nem mindegy mit hogy váltanak és ez nem csak erre a termékre igaz hanem sok mindenre. Pl Skyrim is nem mind1 hogy $ vagy € ban veszed majd meg a forintos árakat meg hagyhatjuk is. Jó példa a Star Wars Complete Saga is. Csak Bécsig kell menni és 25-el olcsóbb szóval a forint itt tart. Az áfa+vám költségek is nagyobbak az EU-ban mint USA-ban és ez nem csak Magyarországot érinti.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!