iPon Hírek

Október 23-án leplezik le az iPad Mini-t

Dátum | 2012. 10. 15.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az Apple a korábban közölt dátumhoz képest némi csúszással mutatja majd be az új iPad táblát. Az AllThingsD-hez jutott információk már biztosak, ugyanis a cupertinói óriás belső köreiből származik a hír, és nem több szájon terjedő pletykáról van már szó.

A hat napos késés (eredetileg október 17-ére várta a szaksajtó a kis iPadet) valószínűleg abból fakad, hogy a vállalat komoly mennyiségre nyújtott be igényt. Mint arról mi is beszámoltunk, a The Wall Street Journal információi szerint az ázsiai komponensgyártók tízmilliós nagyságrendű alkatrészre kaptak rendeléseket az iPad Minihez, amit érdekes módon Brazíliában szerelnek össze ezután. Tehát az Apple nem szeretne semmilyen bakit a forgalmazás körül, és ekkora mennyiség legyártása valószínűleg több időt vesz igénybe, mint arra korábban számítottak.

Az új termékvonalról sajnos több adatunk továbbra sincs, így lényegében ezzel sem lettünk közelebb az újdonsághoz, ami így szinte minden eddigi Apple termék közül a leginkább titokzatosnak ígérkezik. Egyelőre annyi biztos, hogy a közvetett riválisa a Nexus 7 és a Kindle Fire HD lesz, ám ezeknél valamivel többet kérnek majd érte. Cserébe a kijelző is nagyobb lesz a mini esetében, 7,85 hüvelykes, az alján pedig a sok vitát kiváltó Lightning csatlakozó felület köszönti a friss tulajdonosokat.

A vállalatnak szüksége van az elővigyázatosságra, mivel az iPhone 5 megjelenése óta bizony rengeteg kritikát kaptak, melyeknek köszönhetően a történelmi csúcson járó tőzsde index rekord zuhanásba fordult át. Az értékpapírok ára a 700-at meghaladó értékről 630 alá esett vissza. Ezzel a cég becsült piaci értéke 10 százalékot vesztett, ami bizony közel 60 milliárd dollárt jelent.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. Szecse
2012.10.15. 10:33
Már nagyon érett az a "short" pozíció
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. AxoPy
2012.10.15. 11:03
Nincs Jobs, nincs Apple, a történelem megismétli önmagát, lassan a csőd szélére kerül a cég, csak most bill gates már nem fogja kirántani a szarból
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. DemonDani
2012.10.15. 13:08
Kicsit előre szaladtál A világ legdrágább márkájáról beszélünk így is azért...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. madcaptain
2012.10.15. 13:46
Kipukkant a lufi na, így is hihetetlen mekkorára fújták fel
Amúgy meg kíváncsian várjuk a kütyüt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. AxoPy
2012.10.15. 14:13
nem vagyok az apple ellen, iphone 4s-em van, de lássuk be ez az iphone 5 ez nagyon nagy baki volt, 60milliárd dolláral csökkent a cég értéke! azért az iszonyat pénz, de mondom úgy hogy 10%-kal ami szintén megdöbbentő! régen is hatalmas cég volt, mégis majdnem becsődölt, amire senki nem számított, ezért mondtam hogy megismétli önmagát a történelem, de nyilván ez hosszú hosszú sikertelen éveket fog igénybevenni, és nem is 100%ig biztos, de várható...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. asdsa
2012.10.15. 17:45
Nem értem hogy lett volna bukás, amikor több milliót adtak el nyereségesen.
[LINK]
Ez most akkor egy bukott cég árfolyama lenne?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. asdsa
2012.10.15. 17:47
*[LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. AxoPy
2012.10.15. 21:12
"a cég becsült piaci értéke 10 százalékot vesztett, ami bizony közel 60 milliárd dollárt jelent." ennek a mondatnak melyik része nem világos? nem maga a telefon a bukás, hanem az egész üzletpolitika, és ebbe beletartoznak a termékek is...és hogy bukás azt úgy értettem hogy egy félkész, nem tökéletesített telefont dobtak piacra drágán, nem úgy mint pl a 4s volt tavaly, rengeteg ember felháborodott az iphone 5-ön, ezt az iphone 5 tulajokra értem! meg sok más emberre is, aki csak hírek alapján ismerte meg az új készüléket
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Coyote05
2012.10.15. 21:21
Drágáim, majd akkor érdemes shortolni az almát, ha egy-két jelentősebb támasz is megtörik, de akkor nagy zuhanás lesz, amit a longosok stopjai is erősíteni fog. Hogy ez mikor következik be azt nem lehet tudni. Egyelőre bika piac van és ennek megfelelően kell kereskedni. Az, hogy mire számítasz, vagy mit remélsz az árfolyam alakulásától a semmit nem számít. Elemzés alapján, megfelelő stoppal és pozíciómérettel kell kereskedni. A jóslást meg a politikusokra és az ezobirkáknak kell meghagyni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. asdsa
2012.10.15. 22:25
Ha veszik, a befektetők is elégedettek, akkor nem bukás. A banánt is félkészen "dobják" ki és aki szereti, az meg is veszi. Egyébként meg nem tudom mit kellett volna várni az új generációtól. Most fölöslegesen fejlesszenek ki egy csúcsmodellt, amin x%-kal kevesebb lenne a haszon, amikor a fejlesztés nem is hozná be az árát?
Egyébként meg már fölösleges is szerintem, ha 80-100k felett veszel telefont, az mindenre jó lesz még úgy 4-5 évig - hardveresen legalább is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!