iPon Hírek

Október végén egyesül a Yahoo és az AOL?

Dátum | 2008. 10. 07.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Nem csak újraindította, de fel is gyorsította az egyesülési tárgyalásokat a Yahoo és az AOL, ha a híreszteléseknek hinni lehet; ha minden jól halad, már október végén kezet rázhatnak az egyezség felett.

Ennek keretében a Yahoo átvenné az AOL tartalom-üzletágának teljes egészét, és kétmilliárd dollárt invesztálna az újonnan induló közös vállalkozásba - cserébe pedig a Time Warner mindössze 33% részesedést kér az új cégből.

A hírek szerint több dolog is áll a háttérben; egyrészt, a Time Warnernek is érdeke az AOL eladása, vagy más módon való értékesítése, lévén az nem igazán úgy halad, ahogy ők szeretnék. Ami a Yahoot illeti, a fúzió révén kiterjeszthetné a reklámhálózatát az AOL weboldalaira is, és versenyelőnybe kerülhetne a Microsofttal szemben. E-mail- és üzenetküldés terén mindkét fél jól járna és előrébb léphetne.

Ha tehát a Yahoo és a Time Warner meg tudnak egyezni - márpedig miért ne tudnának -, úgy már csak a potenciális trösztellenes aggályokat kell majd elsimítaniuk, tekintve, hogy a Yahoo-val kötött hirdetési egyezsége révén így a Google befolyása is jelentősen megnövekedne az ágazat felett, magában foglalva immár az AOL birodalmát is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2008.10.08. 17:01
vissza a cikkhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!