iPon Hírek

Októberben 4K támogatást kap az Ivy Bridge platform

Dátum | 2012. 09. 13.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Az IDF alkalmával kiderült, hogy az Intel heteken belül, valamikor október folyamán adja ki azt a friss
eszközillesztő-programot, amely az Ivy Bridge alapú rendszerek esetében a 4K x 2K felbontású tartalmak, illetve megjelenítők kezelésére is lehetőséget teremt.

Ilyen megjelenítőkből az elmúlt hetek folyamán már többet is bemutattak, igaz, ezekkel kereskedelmi forgalomban még nem igazán lehet találkozni. Más kérdés, hogy egyelőre többnyire csak a méregdrága televíziók között vannak 4K-s felbontású példányok.

Forrás: AnandTech

Forrás: AnandTech
A driverfrissítés persze nagyon is jól hangzik, de van egy apró bökkenő: az Ivy Bridge alapú rendszereknél két darab DisplayPort videó kimenet alkalmazására lesz szükség ahhoz, hogy egy 4K-s megjelenítőt meg tudjunk hajtani, így a forgalomban lévő megoldások többsége – megfelelő mennyiségű DisplayPort csatlakozó híján – alkalmatlan lesz a feladatra.

A Haswell érkezésével persze változik a helyzet, hiszen a friss Intel APU egység már egyetlen DisplayPort vagy HDMI videó kimeneten keresztül is képes lesz a 4K-s megjelenítők kezelésére.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Ipadnak
2012.09.13. 11:38
Sokra megyek ezzel a 4K-val... ha ilyenre lesz szükség, nem egy csigalassú tákolmánnyal fogom meghajtatni... ez a GPU a core i7-2600K-ban max. hibakeresésre jó a 6970 mellett...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. uristen
2012.09.13. 14:32
Szoval ez olyan, mint ha videokartyanal a tobbmonitoros beallitas lenne hasznalatban? Ott is ket kabel kell hozza es ugyan ugy egybe mutatja monitoron a 4Kx2K -t.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. MaximumGam...
2012.09.13. 14:49
3700k megy majd a 4K de 2600k ami alig lassabb azon már nem ez kész reklámfogás!
De ez PC monitorba olyan 500ezertől kezdődik majd
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!