iPon Hírek

Októberben jöhet a Microsoft okosórája

Dátum | 2014. 07. 01.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A viselhető kiegészítők az Android és az iOS berkeiben egyaránt jelen vannak már, azonban az okosórák terén egyelőre egyértelműen az Android az úr. Ez a felállás viszont az év második felében egészen átrajzolódhat, hiszen pillanatnyilag úgy fest, hogy nemcsak az Apple, hanem már a Microsoft is egyre közelebb áll ahhoz, hogy bemutassa a saját karóráját, mely az okostelefonjaik klienséül fog szolgálni.
Már korábban is felmerültek pletykák, melyek szerint számítani lehet a redmondiaktól is ilyen jellegű hardverre, ám mostanáig nagyon kevés konkrétum hangzott el, tehát ezek javarészt alaptalanok lehettek. Van viszont olyan dolog is, ami most nyert megerősítést, ilyen például a keresztplatform támogatás, amiről korábban már a Forbes is cikkezett. Most azonban már az állítólagosan készülő okosóra más jellemvonására is fény derült, sőt mi több, még a megjelenés várható időpontjáról is szó esett.
A Microsoft viselhető újdonsága állítólag októberben kerülhet bevetésre, vagyis már az ünnepi szezont megelőzően kapható lesz kereskedelmi forgalomban, amit minden bizonnyal nem csak az érdeklődők, hanem a befektetők is örömmel fogadnak majd. Szerte a világon ebben az időszakban bonyolítják a legnagyobb forgalmat az üzletek, ezzel magyarázható a redmondiak időzítése is. Nagyon fontos jellemző a készülő termék kapcsán, amiről már a fentiekben is esett szó, hogy vélhetően egy multi-platformos szerkezetre lehet számítani. Ebből fakadóan támogatva lehetnek a Windows Phone operációs rendszert futtató okostelefonokon felül azok is, amelyeken Android vagy iOS teljesít szolgálatot. Ez még érdekesebbé teszi az érkező karórát, ráadásul sokkal szélesebb vevőkör foga fájhat rá, mintha be lenne „skatulyázva” a WP pártján.
Az eszközben állítólag tekintélyt parancsoló mennyiségben sorakoznak fel a szenzorok, egy híján tucatnyi érzékelőről lehet majd beszélni. (Ezt persze illik fenntartásokkal kezelni, ugyanis soha korábban nem lehetett még ennyi szenzorral ilyen formán találkozni.) Miket lehet itt kilátásba helyezni? Az Androiddal és iOS-szel kompatibilis órák esetében általában gyorsulásmérő, digitális iránytű és giroszkóp van jelen, ám a Samsungnál már olyan extrát is láthattunk, mint a pulzusmérő. Felbukkanhatnak a színen ezeken felül különböző környezeti adatokat mérő megoldások is, így például magassági szenzor, valamint hő-, légnyomás- vagy páratartalom mérő. De akár további egészségügyi megoldásokat is kilátásba lehet helyezni, bár példának okáért egy vérnyomásmérőt, ilyen kompakt formában nem tudni, hogyan tudnának kivitelezni a mérnökök.
Az egyelőre még kérdéses, hogy mindez milyen alakban ölthet testet, de a Microsoft rendelkezik már olyan szabadalommal, ami okosórát ír le. Ahogy azt a fenti és az alábbi képeken is látni lehet, a rajzok egy nagyon egyszerű vonalvezetésű megoldást körvonalaznak, mely alapján leginkább egy szélesre szabott fitnesz karkötőről beszélhetünk majd, ami nagyon könnyed lehet.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. sm1ley
2014.07.01. 16:13
"bemutassa a saját karóját"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. DemonDani sm1le...
2014.07.01. 16:27
Biztos nagyon egyenes, jó kiállású termék lesz, amire a felhasználó minden pillanatban biztosan támaszkodhat.

Viccen kívül köszi, javítottam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. 5hR3kY
2014.07.01. 17:00
Vajon lesz benne Start menü?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Bhawk1990 5hR3k...
2014.07.02. 19:56
Természetesen és valószínűleg még az élményindex is visszakerül
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!