iPon Hírek

Októberben jönnek a Samsung 830-as SSD-i

Dátum | 2011. 08. 17.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Samsung nemrégiben mutatta be az OEM piacra szánt PM830-as sorozatú SSD meghajtóit, amelyek sajnos külön kereskedelmi forgalomban, átlagfelhasználók számára nem elérhetőek. A gyártó természetesen gondolt azokra is, akik egy-egy gépbővítés alkalmával pont egy 830-as sorozatú Samsung SSD meghajtóra pályáznának, így a vállalat október folyamán dobja piacra 830-as sorozatú, átlagfelhasználóknak (is) szánt megoldásait, amelyek várhatóan az OEM piacra kerülő megoldásokéhoz hasonló specifikációkkal rendelkeznek.


Csak úgy, mint az OEM csatornába szánt társaik, az átlagfelhasználókat megcélzó 830-as sorozat tagjai is SATA 6 Gbps-os csatolófelülettel érkeznek, 2,5 hüvelykes formátummal rendelkeznek és 64 GB-os, 128 GB-os, 256 GB-os, valamint 512 GB-os adattároló kapacitást kínáló változatokban lesznek elérhetőek. A szálcsiszolt alumínium házzal rendelkező újdonságok esetében a Samsung sajtóközleménye nem tesz említést a várható írási és olvasási sebességekről, de valószínűleg nem tévedünk sokat, ha azt mondjuk: ezek a termékek is hasonló sebességet kínálnak majd, mint PM830-as társaik. Az említett, PM830-as családba tartozó meghajtók egyébként 500 MB/s-os maximális olvasási- és 350 MB/s-os maximális írási sebességet kínálnak.


Az átlagfelhasználókat megcélzó termékek kétféle kiszerelésben lesznek elérhetőek: választhatjuk őket olyan csomagban, amelyben csak az SSD meghajtó van, de Upgrade KIT formájában is hozzájuk juthatunk. Az Upgrade Kit az SSD meghajtón kívül egy 2,5"->3,5" hüvelykes beszerelő keretet, SATA táp- és adatkábelt, valamint egy CD-t tartalmaz, amelyen a Notron Ghost egyik kiadása lapul, így a régi merevlemezünk tartalmát könnyedén átmenthetjük az SSD meghajtóra, amennyiben ezt az SSD meghajtó adattároló kapacitása lehetővé teszi.

Az októberben érkező újdonságok várható ajánlott végfelhasználói áraival kapcsolatban egyelőre nem állnak rendeklezésre információk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!