iPon Hírek

Októberben jönnek az új MacBook-ok

Dátum | 2008. 09. 12.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

Az utóbbi napokban az Apple háza táján az iPodok-é volt a terep, a gyártó számos újdonságot mutatott be ebben a szegmensben. A CNet News munkatársai most az Apple következő nagy dobásáról rántják le a leplet: az információk szerint már nem kell sokat várni az új MacBookokra sem, a készülékek ugyanis alig több, mint egy hónap múlva, azaz október 14-én mutatkoznak be a nagyközönség előtt.

Az Apple a megjelenő újdonságait meglehetősen jól szokta titkolni, de a mostani híresztelés azért több, mint pletyka, ugyanis meglehetősen hiteles forrásból származik. A dátum mindenesetre hihetőnek tűnik, ugyanis a nagyvállalat általában keddenként mutatja be újdonságait.


Az új MacBookok meglehetősen érdekes témának ígérkeznek, ugyanis ezek a készülékek a korábbi információk alapján már nem Intel lapkakészletre fognak épülni. Egyes források az Nvidia-t jelölték meg a chipszet gyártójaként, ugyanis szerintük a vállalat megoldásai komolyabb integrált videó vezérlőt tartalmaznak, mint az Intel lapkakészletei. Ez a lépés mindenesetre jó magyarázat lehet arra, hogy a vállalat miért nem frissítette MacBook kínálatát a Centrino 2-es platform megjelenésével egy időben.

A lehetséges új lapkakészletek mellett az új készülékek kissé átdolgozott külsőt is kapnak majd, ezen kívül az Intel új, 45 nm-es processzoraival is felszerelik őket. A felfrissített termékcsaládban helyet kap majd egy 13,3 hüvelykes képátlójú, üvegborítású érintőkijelzővel felszerelt "MacBook Touch" is.

Az iPodokkal kapcsolatos pletykák nagy része bejött, hamarosan meglátjuk, hogy a MacBookok terén mi a helyzet.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. hartmy
2008.09.12. 12:41
Vendég_Szedah_:
Sztem notebookot nem csak gamerek használnak.Hanem mondjuk építészek, tervezők és más szakemberek,mérnökök akiknek a programjaihoz nem árt egy jobb videókártya.Mivel mondjuk egy tervező programban is szükség lehet néha komolyabb grafikai megjelenítésre.

Vendég_tszaboo_:
Ez érdekes lesz akkor...kíváncsi vagyok miket alkot az apple megint
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Alamos
2008.09.12. 19:57
Hm, akkor csak processzor dolgozza a képet fel számodra?
Bocsi, de a videokártya számít a PS-ba. Nem kicsit szerintem. Nah meg a memória is (nem csak a video). Bár egyenlőre ezen fejlesztgetnek, mert ugye a videokari ha nem dolgozik, attól még eszi az áramot és teljesítménynövekedést nem eredményez.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!