iPon Hírek

Októberben, rengeteg szenzorral érkezhet az Apple iWatch

Dátum | 2014. 06. 23.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Apple okosórájáról régóta pletykálnak a különböző források, ám ahogy a termék megjelenésének tervezett időpontja közeledik, egyre több és egyre érdekesebb információ lát napvilágot. Az Apple iWatch már egészen biztosan elkészül és a jelek arra utalnak, hogy október folyamán piacra is dobja az Apple. A vonzó okosóra fejlesztése még zajlik, az viszont már biztosnak tűnik, hogy az iWatch többféle kivitelben lesz elérhető, már ami a kijelző képátlóját illeti. Ez minden bizonnyal azt jelenti, hogy külön női, illetve férfi modell is készül – a női órák rendszerint kisebbek, mint a férfiaknak szánt megoldások, ezzel magyarázható a többféle kijelző méret. Emellett arról is hallani információkat, hogy nem pusztán női és férfi modell készül, hanem különböző felhasználói rétegeket megcélzó modellek is, amelyek szolgáltatások, illetve anyaghasználat tekintetében egyaránt különbözhetnek egymástól. Az elemzők szerint az Apple iWatch divatos kiegészítőként lesz pozicionálva, azaz borítékolható, hogy nem lesz csúnya.
Akár így is kinézhet majd az iWatch, igaz, kicsi rá az esély.
Sokkal érdekesebb dolog, hogy az iWatch igazi szenzorerdőt tartalmaz majd, ugyanis több, mint tízféle érzékelő kap helyet rajta. Ezek között egészségmonitorozásra alkalmas szenzorok éppúgy lesznek, mint a különböző fitnesz tevékenységek monitorozására szolgáló érzékelők. Jelenleg úgy tűnik, hogy a fedélzeten vérnyomásmérő, vércukorszint-mérő, testhőmérséklet-mérő, pulzusmérő, gyorsulásmérő, giroszkóp, páratartalom-mérő, hőmérő, illetve légnyomás-mérő is lesz, azaz az Apple megoldása a jelenleg forgalomban lévő okosóráknál jóval többet kínál majd. A pletykák szerint az okosóra fitnesz képességeit már teszteli az Apple, méghozzá profi sportolók bevonásával. Ide kapcsolódik, hogy az Apple Campus területén május folyamán feltűnt az olimpiai bajnok amerikai kosárlabdázó, Kobe Briant.
Az sajnos egyelőre nem derült ki, hogy az okosóra pontosan milyen szolgáltatásokat kínál, valamint az is rejtély, milyen SoC köré épül. Az iWatch fejlesztése a jelek szerint még most is zajlik, a gyártás beindítására pedig 2-3 hónapon belül kerülhet sor. A WSJ információi szerint az Apple az idei év vége előtt 10-15 millió darab iWatch okosórát szeretne leszállítani, ami bődületesen nagy szám. Az IDC előrejelzései szerint idén a teljes okosóra eladások esetében 19 millió darabos teljesítményre lehet felkészülni. Az iWatch az előzetes információk alapján tehát igencsak vonzó lesz, most már csak az a kérdés, milyen kiadásokban kerül forgalomba, ezek pontosan mit tudnak, és pontosan hogyan alakul ajánlott végfelhasználói áruk. Legkésőbb októberben ezekről az információkról is lehull a lepel, addig maradnak a nem hivatalos forrásból érkező pletykák, amelyeket érdemes távolságtartóan kezelni – ez a fenti információkra is igaz.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. Zotya21
2014.06.23. 15:38
aztán majd nem metszőollóval viszik a gyűrűket hanem ágvágóval az okos órákat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. fekszi
2014.06.23. 16:14
Azért érdekelne, hogy a vércukromat hogy méri. Megszúr?! A vérnyomás szintén érdekes lehet, elszorítja a kezem valahogy? A másik az, hogy a külső hőmérő elég kis eséllyel mérhet pontos adatot, ha csuklónkhoz van szorítva az óra. Akár hogy is nézem, annak van hővezetése és a külső hőmérsékletet így nem tudom hogy fogja mérni, esetleg valami átáramló levegő lehet egy szigetelt szenzoron belül. Lehet, hogy erre vannak már most megoldások, ha valaki tud infót írni megköszönöm és nézze el nekem tudatlanságom ebben az irányban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.06.23. 16:35
Majd kiderül mi igaz ebből a felsorolásból.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Ch00ler
2014.06.24. 00:23
A hőmérsékletet marha egyszerűen lehet "mérni": lekérdezi a legközelebbi meterológiai állomástól, mint az időkép app

Okosóra tekintetében várjuk meg az éppen aktuális androidos bejelentéseket is. Persze nem véltelen, hogy ez a hír is most szivárgott ki...
Az biztos, hogy az Apple hagyott időt és teret az okosórák területén, de egyik távolkeleti cégóriás sem tudott vele élni. Most talán a Goggle-el együtt gatyába rázzák ezt a területet is, de ez a pár hónap előny már aligha fog számítani. Arról már nem is beszélve, hogy az Apple által majdan bevezetett okosságokat ismét késve fogja az androidos rendszer lemásolni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. fekszi Ch00l...
2014.06.24. 14:09
Csak a cikkben beépített szenzorról van szó, ezért tartom érdekesnek, azt én is tudom, hogy a mai telefonok így "mérik".
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Phantomstr... feksz...
2014.06.24. 15:18
Gondolom úgy van tervezve, hogy számoljon a testhőmérséklettel, ha már egyszer azt is méri. Én mindenesetre nagy pontosságra nem számítok. Egy ráhúzott zakó/kabát/pulóver ujj úgyis teljesen használhatatlanná fogja tenni a mért értéket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!