iPon Hírek

Olcsó és pulzusmérési lehetőséget is nyújt a Meizu Band

Dátum | 2016. 12. 07.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A viselhető kiegészítők piaca egyelőre finoman szólva is ingatag, de szerencsére ez nem tartja vissza a gyártókat abban, hogy ilyen újdonságokkal rukkoljanak elő. Az elmúlt hónapokban eléggé bezuhant az okosórák és a fitnesz-karperecek iránti kereslet, de a Meizu bízik abban, hogy a rendkívül költséghatékony Band a gyengélkedő érdeklődés mellett is nagy népszerűségnek fog örvendeni.
A Meizu Band egyszerű megjelenéssel bír, viszont azt le kell szögezni, hogy abban nagyon jól fog teljesíteni, amire kitalálták, szóval egy remek „célszerszámnak” ígérkezik. Az újdonság a sportolókat veszi célba, akik egy igazán kényelmes eszközként ismerhetik meg a Bandet. Gyakorlatilag egész szerkezet bőrbarát szilikonból készült, még az eleje is szilikonos bevonatba burkolózott, csak a megjelenítőnél kellően elvékonyították a tervezők a réteget ahhoz, hogy tisztán lehessen látni az OLED technológiás kijelzőn kirajzolódó feliratokat. Az állítható pántnak köszönhetően a legtöbb érdeklődő számára egyszerre nyújt majd biztonságos és kényelmes viseletet az Meizu Band, 150 milliméteres csuklómérettől egészen 195 mm-ig lehet állítgatni. A rögzítése nem egyszerűen bepattintós, hanem egy rozsdamentes acél csaton is át kell fűzni a szíjat, ezáltal remélhetőleg senkinek a csuklójáról sem tud majd egyszerűen „lemaradni”.
Funkcionalitás tekintetében a Meizu Band nagyjából ugyanazt fogja nyújtani, mint a legtöbb riválisa. Képes számlálni a lépéseket, az elégetett kalóriákat, kiírja a megtett távot és figyeli az alvási ciklusokat. Mivel kifejezetten a sportolók kerültek a Meizu Band célkeresztjébe, éppen ezért a vállalat úgy döntött, hogy pulzusmérő szenzorral is felszereli. Ez bizonyos időközönként mérni fogja a viselője pulzusát, és megjegyzi az adatokat, illetve jelez abban az esetben, ha rendellenességet észlel, edzés közben pedig megszakítás nélkül fog mérni. A hozzá tartozó mobilos alkalmazással nagyon sokféle riasztási és jelzési lehetőséget lehet majd beállítani a készüléken: szólni fog az olvasatlan üzenetekről, a bejövő hívásokról, a naptári bejegyzésekről és ébresztőként is funkcionálhat. Hangszórója nincs a Meizu Bandnek, van azonban egy erős rezgőmotor a fedélzetén, ami csendesen, de mindig észrevehetően riasztja majd a felhasználókat, ha valamilyen esemény történt az okostelefonon. A kapcsolattartásra Bluetooth-t használ, azon belül is a Low-Energy kiterjesztést, ami segíti abban, hogy tényleg a lehető legkisebb energia befektetése mellett tudjon adatot szinkronizálni. Kompatibilitás tekintetében az Android felhasználók mellett azok is örülhetnek, akik iOS operációs rendszerű készülékkel rendelkeznek, a Windows és társai viszont erről a vonatról (is) lemaradtak.
Mivel szinte teljes egészében szilikonba van burkolva a kiegészítő, nem meglepő módon jól bírja majd a vizet, és persze a porral is sikeresen szegül szembe. IP67 minősítést szerzett a Band, vagyis a legfinomabb por sem lesz képes belejutni, folyadék pedig legfeljebb hosszabb idő vagy nagyobb nyomás mellett szivároghat át a szigetelésen. A szerkezet 58 x 16,2 x 11,8 milliméteres térfogatú, és mindössze 20 grammot nyom. A tervezés során fontos volt a tömeg alacsonyan tartása, hiszen enélkül nem lehet garantálni azt, hogy akár egy hosszú nap végén se legyen zavaró a viselése. Sajnos kizárólag fekete kivitelben lehet majd hozzájutni a Bandhez, de remélhetőleg ez nem sok vásárlónak szegi majd kedvét, hiszen egyébként sem egy divatos terméknek szánja a Meizu. Az akkumulátor kapacitásáról nem beszélt a vállalat, de igazából nem is ez számít, hanem hogy mit fog kibírni. Normál használat mellett nagyjából egy hetet vészel majd át egy töltést követően a Meizu Band, ha viszont a felhasználónak ez nem elegendő, akkor a készülék alkalmazásában letilthatja a pulzusmérőt, amivel elvileg egészen 15 napig ki lehet tolni a várható üzemidőt.
A Meizu Band rendkívül versenyképes árszabással mutatkozott be Kínában, átszámítva nagyjából 35 dolláros összeg szerepel majd a neve mellett, de ha valaki a Meizu m5 Note okostelefont is megveszi mellé, az még extra kedvezményre is számíthat. (Az sem volna igazából meglepő, ha néhány drágább modellhez ajándékként mellékelné akciók keretében a vállalat, ahogy azt például a Huawei is teszi alkalomadtán.) Ilyenformán a Meizu Band a Xioami Mi Band 2 egyik legfőbb riválisa lehet. Az előrendeléseket már felveszi a gyártó, és napokon belül a kiszállítása is beindulhat.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Asagrim
2016.12.07. 18:30
Végre lesz mire lecserélni ezt az ótvar ID107-et.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. DemonDani Asagr...
2016.12.07. 19:34
Na azért még várd ki a végét. A Mi Band 2 sem egy felüdülés az ID107-hez képest.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Asagrim Demon...
2016.12.07. 21:52
Biztos? Harmadik nap úgy keltem fel, hogy hajszálrepedés van a hátlapon keresztbe, szóval valszeg nem bírta, hogy közém és egy vastag matrac közé volt szorulva az este. Pedig nem vagyok 160 kiló.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. DemonDani Asagr...
2016.12.08. 00:02
Ez aszem kijelenthetem, hogy gyári hiba. hasonló a helyzet nálam is, de ennyi. El nem tört a Xiaomi, ha jól tudom, de egyébként nem is jobb az ID107-nél.

Meg szerencsére így sem ázott be eddig az ID107.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!