iPon Hírek

Olcsó, gyors és hatalmas kapacitású a Xiaomi új akkuja

Dátum | 2016. 12. 27.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Xiaomi évekkel ezelőtt mutatta be az első külső akkumulátorát, és az akkori, 10 400 mAh-s eszköz hatalmas sikereket ért el az érdeklődők körében. Valószínűleg ennek köszönhetően határozott úgy a Xiaomi, hogy erősíti a jelenlétét ezen a területen is. A vállalat töredelmes munkájának köszönhetően mostanra már egészen népes lett a Xiaomi energiabank-kínálata. Ezúttal egy olyan újdonsággal ismerkedhetünk meg, ami óriási kapacitással rendelkezik, villámgyorsan tudja feltölteni a rábízott masinákat, és még az árazásába sem lehet belekötni, hiszen nagyon olcsó. A Xiaomi 20000 mAh Power Bank néven futó újdonság nem rejti véka alá, hogy mekkora kapacitást foglal keretbe. Kettő USB kimenet került rá, ezáltal szimultán tölthető róla több készülék is. Ez azt jelenti, hogy a felhasználó akár a táblagépét és az okostelefonját is táplálhatja egyidejűleg róla. Az új Xiaomi Power Bank ABS műanyag burkolattal lett ellátva, ami ugyan nem nyújt olyan minőségérzetet, mint a korábban használt alumínium ház, de a praktikusságát tekintve emellett szól több érv. A felületének és a kialakításának köszönhetően igazán jó fogást biztosít majd, és a strapabíróságában sem lesz hiba. A szerkezet kizárólag fehér színben vásárolható majd meg.
A Xiaomi régóta alkalmaz már gyorstöltést az energiabankjainál, viszont ez a mostani lett a legfejlettebb az eddigi megoldások közül. A korábbi Qualcomm Quick Charge 2.0-val szolgáló eszközök után ez már a Quick Charge 3.0-t is támogatja. Viszont az igazsághoz hozzátartozik, hogy ezt csak egyetlen csatorna kihasználása mellett tudja biztosítani, szóval, ha kettő eszközt kell egyidejűleg töltenie, akkor be kell érni a Quick Charge 2.0 tempójával. A hivatalos specifikáció szerint 5 V mellett 2,4 ampert tud leadni a külső telep, 9 voltnál még mindig 2 ampert biztosít, 12 V mellett pedig 1,5 A-rel képes tölteni. A vállalat hivatalos mérési adatai szerint a 4850 mAh-s akkumulátorral felszerelt Xiaomi Mi Max phabletet nagyjából 2,5 óra alatt tudja majd teljesen lemerült állapotból 100 százalékos töltöttségi szintre pumpálni az energiabank. Került a készülékre töltöttségi szint jelző is, ahogy a legtöbb energiabanknál megszokhatták már ezt a felhasználók, így nagyjából lehet majd tudni, hogy mikor érdemes töltőre csatlakoztatni. Maga a Xiaomi Power Bank is a támogatni fogja a gyorstöltést, ráadásul ugyanolyan teljesítményre képes, mint amikor egy másik masinát tölt. Viszont azt észben kell tartani, hogy ez a művelet még így is hosszú időt fog igénybe venni, hiszen egy 20 000 mAh-s akkupakkról beszélhetünk. A Xiaomi kínálatában nem ez az első olyan akkumulátor, ami ekkora kapacitással bír, de ez a mostani nemcsak jobb gyorstöltés támogatást nyújt, hanem még kompaktabb is. A 141,9 x 73 x 21,8 milliméteres „elődhöz” képest a mostani telep ugyan vastagabb picit, 23,9 milliméterre emelkedik ki a síkból, azonban a felülete csak 135.5×67.6 mm-es. A Xiaomi 20000 mAh Power Bank rendkívül kedvező árazással kerül a boltok polcaira Kínában. Az eszközért mindössze 150 jüant, vagyis nagyjából 21 dollárnak megfelelő összeget kell leszurkolni. Az értékesítése már megkezdődött a vállalat hazájában, és a későbbiekben szélesebb körben is elérhető lesz.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. vctor
2016.12.27. 09:01
a keszulekekben mikor lesznek hasonloak..?

hol vannak mar a regi szep idok mikor egy 6310-es 1-2hetet is elment egy toltessel
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Chrematori... vctor
2016.12.27. 09:44
Egy 6310 essel szemben egy modern okostelefon óriási különbséget mutat, mert míg annak a nokiának alig kellett némi áram a működéshez, úgy egy komolyabb mai mobilnál egy hatalmas kijelzőt kell meghajtania, egy eléggé erős processzort és GPU t, ami nagy megterhelés az akkura nézve. De a tudásuk is ég és föld. Ezt már sokszor megvitatták, de a vége mindig ugyanaz. Vannak ma is olyan mobilok, amik okostelefon kategóriába tartoznak, és a fő előnyük a nagy kapacitású akku. Csak ilyet kell keresni... Akinek számít a teljesítmény, bele kell törődnie, hogy folyamatos terhelés mellett csupán néhány órát bírja a mobil, átlag használat mellett pedig csupán napokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. iponsanyi
2016.12.27. 10:00
Igen, nem értem mért nem lehet végre belenyugodni, hogy egy okos telefonnál kimondottan jónak számít, ha két esetleg 3 napot elmegy töltés nélkül. Persze ha több kell, ahogy írták is, van még olyan okos telefon ami akár egy hetet is kihúz. Ha ennél több kell, válassz régi nyomógombosat, de akkor bizony csak telefonálni meg smsezni fogsz..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. kadarivi
2016.12.27. 11:16
Októberben vettem ilyet, tényleg jó. A mobilom csak Quick Charge 2.0-t támogat, de így is gyorsan feltölti. (a 1,5A-es mobiltöltővel viszont nem lehet a bankot feltölteni egy éjszaka alatt )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. rottenbull
2016.12.29. 23:11
A vezetek nelkuli toltest miert hanyagoljak ezeknel ?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!