iPon Hírek

Olcsó Honor okostelefon lépett a színre

Dátum | 2016. 08. 02.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Honor Note 8 bemutatása után a Huawei ismét egy olyan modellel állt elő, ami szinte már bárki számára megfizethető lesz. A Honor 4 Play utódjáról hullott le a lepel, a Honor 5 Play-ről, ami már egy aránylag jól használható okostelefonnak ígérkezik, és a „kezdők” számára is ideális lehet.
A Honor széria legfrissebb tagja az igencsak jól bejáratott 5 hüvelykes, 720p-s felbontású kijelző-konfigurációt fogja nyújtani, ami igazából egyáltalán nem jelent gondot, több sikeres okostelefon épült már erre, és nem véletlenül. A panel IPS technológiát alkalmaz, de sajnos az operációs rendszer tekintetében be kell érni az Android 5.1-gyel, a Marshmallow már „nem fért bele a költségvetésbe”. Öröm az ürömben, hogy legalább az Emotion UI 3.1 grafikus felhasználói felület szerepet kapott rajta, ami sok-sok extrával fogja felruházni (előre telepített appok, szolgáltatások és egyéb tartalmak) a készüléket, így az már az első bekapcsoláskor jól használható és sokoldalú lesz. A kamerarendszerét egy 2 és egy 8 megapixeles egység alkotja. Az előlapi modul nem kifejezetten önarcképek készítésére lett kitalálva, de az eredeti szerepkörét kiválóan el tudja majd látni, HD minőségű videóhívások bonyolítását támogatja a masina. Ráadásul társul hozzá derítőfény, így akár este is lehet majd vele videócsevegéseket folytatni. A főkamera pedig megfelel majd a múló pillanatok megörökítésére, és mivel emellett is van egy kettő LED-ből álló segédfény is, így még sötétebb környezetben is használatba lehet majd venni. A Huawei ezúttal igazán alacsonyan szerette volna tartani a költségeket, ezért egy MediaTek négymagos központi chipet vett használatba. Az itt jelen levő MT6735 1,3 GHz-es órajelen üzemelő Cortex-A53 processzormagok kvartettjét vonultatja fel egy Mali-T720 MP2 grafikus feldolgozó egység kíséretében. A rendszernek 2 GB-nyi memória áll a rendelkezésére, ami már éppen ideális az átlagfelhasználóknak a mindennapok során. A tárhelyet tekintve sem húzta túl szorosra a nadrágszíjat a kínai fejlesztőbrigád, ugyanis 16 GB-tal ellátva jön a szerkezet, és ezt persze még bővíteni is lehet – microSD formájában legfeljebb 128 GB-tal lehet fentebb tornászni a tárhelyet. A kapcsolati képességeit megvizsgálva extrákba nem igazán lehet belefutni, de tekintve azt, hogy az alsókategóriát erősíti, ez azért aligha meglepő. Amit mindenképpen meg kell említeni ezen a területen, hogy nem hiányzik belőle a 4G LTE hálózati modem, ami négyes kategóriába sorolható a teljesítménye alapján, vagyis 150 Mbps-os letöltési sebességet fog nyújtani. Mint szinte minden Honor modell, ez a gép is Dual-SIM-es.
Az okostelefon burkolata bár szálcsiszolt alumíniumot próbál imitálni, valójában csak plasztikból van. A Honor 5 Play 143,8 x 72 x 8,9 milliméteres vonalakkal határolható körül – halkan jegyezzük meg, hogy a térfogata valamelyest nőtt a Honor 4 Play-hez képest –, a mérleg nyelve pedig 138 grammig kúszik alatta. A mobil előlapján és hátoldalán is csak egy Honor felirat olvasható azokon a pontokon, ahova az ujjlenyomat-olvasó szokott kerülni, szóval itt nincs lehetőség a biometrikus azonosításra. Az akkumulátora 2200 mAh-s kapacitással bír, ami sajnos nem túl acélos, és vélhetően még úgy sem lesz képes átlagos üzemidőt produkálni a masina, hogy egyébként igazán energiahatékony hardverről beszélhetünk. Milyen színek közül válogathatnak majd a vásárlók? Az új okostelefon kereskedelmi forgalomba kerül majd a fekete és a fehér mellett arany árnyalatú kivitelben is. A Honor 4 Play után a Honor 5 Play nem hozott drámai előrelépést, azonban a Huawei kiemelte, hogy olcsóbb lett a készülék, mint az elődje volt. A Honor 5 Play mindössze 600 jüanba fog kerülni Kínában, ami átszámítva kb. 95 dollárnak felel meg, míg a Honor 4 Play indulóára 130 dollár körül alakult annak idején. A készülék már megvásárolható a vállalat hazájában, és hamarosan valószínűleg más területeken is fel fogja ütni a fejét.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!