iPon Hírek

Olcsó, Intel-es SLI chipszeten dolgozik az Nvidia

Dátum | 2008. 06. 16.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az NVIDIA számos új lapkakészlet piacra dobására készül, ezek között többnyire olyan megoldások lesznek, amelyek integrált videó vezérlővel és Hibrid SLI támogatással egyaránt rendelkeznek, ám a sorban találunk majd egy fekete bárányt is: a gyártó készít egy új lapkakészletet, amely az Intel Core 2-es processzorait fogadja és amely integrált videó vezérlővel ugyan nem, de SLI támogatással rendelkezni fog. Az új lapkakészlet azért számít érdekesnek, mert a gyártó állítása szerint rendkívül jó árú Intel SLI alaplapokat tudnak majd vele készíteni a partnerek.


Az MCP7A-SLI-D kódnévre hallgató lapkakészlet a legolcsóbb megoldás lesz, ha Intel-es platformhoz keresünk SLI támogatással felszerelt alaplapot. A lapkakészlet a 65 nm-es és 45 nm-es gyártási technológiával készülő Intel Core 2 Duo, Quad és Extreme processzorokkal egyaránt képes lesz megbirkózni, az újdonság DDR2-es memóriatámogatással, 6 darab SATA 3 Gbps-os porttal és egy Gigabites Ethernet csatolóval érkezik.

Az MCPA7-es család tagjai. A kép nagyítható!
Az MCPA7-es, integrált DirectX 10-es videó vezérlővel ellátott lapkakészlet-család egyébként az NVIDIA válasza lesz az Intel G45-ös lapkakészletére. Az új chipszet 9-féle változatban kerül majd forgalomba, ezek közül a korábban említett MC7A-D-SLI kivételével mindegyik termék rendelkezni fog Hibrid SLI támogatással. Az integrált videó vezérlővel ellátott újdonságok DDR2-es és DDR3-as memóriatámogatással rendelkező változatban egyaránt elérhetőek lesznek, az alaplapokon DisplayPort, 6 darab SATA 3 Gbps-os port és 12 darab USB csatlakozó lesz jelen, mindegyik termék el lesz majd látva RAID 0, 1, 0+1 és 5 támogatással. Az Nvidia újdonságainak megjelenésére nyár vége előtt kerül sor, pontos dátum egyelőre nem ismert.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. leviske
2008.06.16. 13:53
vissza a hírhez

Hú, de ki akarja valaki préselni a maradékot az LGA775-ből... :rolleyes: a végén még azt hiszem, hogy nem kapnak LG1066 és 1366 licenszet.... :lol:
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!