iPon Hírek

Olcsó nanotapasz válthatja le a tűs védőoltásokat

Dátum | 2016. 03. 01.
Szerző | Jools
Csoport | EGYÉB

Egy lépéssel közelebb került az orvosi gyakorlatba való átkerüléshez a tűmentes oltás, mivel a Queenslandi Egyetem kutatói az általuk kidolgozott nanotapasz-technológiát sikerrel tesztelték patkányokon. A tűmentességnek számos előnye lehet az injekciós tűvel adott oltásokhoz képest, hiszen az eljárás fájdalommentes, végrehajtása nem igényel szakértelmet, ráadásul az eddigi kísérletek alapján az oltóanyag hatékonyabban célba jut, így jóval kisebb mennyiség is elegendő belőle.
Bár már számos betegség megelőzhető oltásokkal, ezek beadása sokszor problematikus, különösen a megfelelő infrastruktúrával nem rendelkező területeken. Az oltóanyagok többségét a beadásig hűtve kell tárolni, és csak képzett személyzet adhatja be ezeket, márpedig számos olyan régió létezik a Földön, ahol folyamatos áramellátásból és egészségügyi szakemberekből is hiány van. Mark Kendall és kollégái ezen problémák áthidalására ötlötték ki a nanotapaszos eljárást. Ennek lényege, hogy az olcsón előállítható tapaszon található piciny szilícium kiemelkedések mindegyike az oltóanyag egy-egy miniatűr dózisát juttatja be a bőrbe. A módszer hatékonyságát nemrégiben patkányokon tesztelték, amelyeket a járványos gyermekbénulást okozó vírus elölt változatából álló oltóanyaggal oltottak be. David Muller, a kutatócsoport egyik tagja elmondása szerint a tapaszt egy bélyegzőhöz hasonló módon nyomják rá a bőrre, és mire 2 perc elteltével leesik, be is juttatta a benne található hatóanyagot. A módszer egyik nagy előnye, hogy az oltóanyagból a megfelelő immunválasz kiváltásához 40-szer kevesebb is elegendő, mint tűs beadás esetén. A szakértők szerint ennek az lehet az oka, hogy a tapasz egy olyan régióba, a bőr felső rétegébe juttatja be a vakcinát, amely különösen gazdag immunsejtekben. A gyermekbénulás ellen kétféle vakcina létezik, és ezek együttesen mostanra sikerrel felszámolták a betegséget szinte az egész bolygón. Pakisztánban és Afganisztánban azonban továbbra is jelen van a betegség, időről időre járványokat robbantva ki. Az egyik ellenanyag elölt vírusokat tartalmaz, hagyományosan ezt adják be oltásként, míg a másik elgyengített kórokozókból áll, amelyeket szájon át adnak be (Sabin-csepp). Az előbbi anyag tárolása hűtést, beadása pedig szakértelmet igényel, az utóbbinál pedig fennáll a veszélye annak, hogy az elgyengített, de élő vírus megfertőzi a vakcinált beteggel érintkezőket. A nanotapasz a két módszer előnyeit egyesíti azok hátrányai nélkül, állítják a szakértők. Nem kell hűteni, gyakorlatilag bárki be tudja adni, és mivel elölt kórokozók révén immunizál, nem okozhat másokban megbetegedést. Az új módszerhez ráadásul, ahogy már említettük, jóval kevesebb oltóanyagra van szükség, ami komoly segítséget jelenthet azon területeken, ahol hiány van a vakcinából. Az Egyesült Államok Járványügyi Központja, az Egészségügyi Világszervezet és a Vaxxas nevű technológiai cég részvételével és támogatásával készült nanotapasz klinikai tesztjei a tervek szerint még ebben az évben megkezdődnek. A kutatócsoport ezekkel párhuzamosan azt is elkezdi vizsgálni, hogy a módszerrel más betegségek is hatékonyabban megelőzhetők lehetnek-e, mint az injekciós oltások révén.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

116. Ronan
2016.03.01. 15:53
Válthatja,mivel egyik sem kell.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
115. dzsuz87 Ronan
2016.03.01. 16:37
Inkább várjuk a halált? Köszi, nem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
114. korgabor96 Ronan
2016.03.01. 16:40
Persze. Három csepp vízben hígított virágszirom kivonat, egy mágikus kő a zsebbe, pár tű a csakravonalakra és kész is. Pár hét múlva csak pap kell a végső kenetre...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
113. dzsuz87 korga...
2016.03.01. 16:58
Nézd, onnantól garantáltan nem fáj semmi!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
112. korgabor96 dzsuz...
2016.03.01. 17:00
Egyes vallásoknál pedig szűzlányok is várnak... Teljesen megéri.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
111. thestock korga...
2016.03.01. 17:09
Nah most is valahogy így zajlik,csak a patikában kell megvenned horror áron...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
110. partxxx Ronan
2016.03.01. 17:12
természetes szelekció, működik
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
109. Szefmester Ronan
2016.03.01. 18:27
Könyörgöm ne szaporodj. Ne szenvedjen se a gyerek, se a világ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
108. idArns Ronan
2016.03.01. 18:58
Hadd találtam ki... mert autizmust okoz? DDD:

ON: Szuper a leendő gyerekeimnek remélhetőleg már akkor nem kell ordítania a tűtől és nem lesznek csúnya szúrásfoltok sem rajtuk, sweet
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
107. korgabor96
2016.03.01. 19:08
Szegény oltásellenes fórumtársunknak milyen csúnyákat írtok... hogy egy híres embert idézzek:
[LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
106. mikej95 Szefm...
2016.03.01. 20:07
Oltásellenesség egy önmagát megoldó probléma, sőt ha sikerülne elterjeszteni akkor a túlnépesedés is rövid úton megoldódna önkéntes alapon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
105. djbundy idArn...
2016.03.01. 20:38
pedig a szuri tök jó buli

https://www.youtube.com/watch?v=MOOxpT9q2mo
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
104. Terror djbun...
2016.03.01. 20:46
Ja, aztán még egy-két ilyen hadonászás és hirtelen mozdulat, és kiszúrja valakinek a szemét.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
103. djbundy Terro...
2016.03.01. 20:49
valóban úgy tűnik, hogy sosem csinált még ilyet
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
102. Resike Terro...
2016.03.02. 00:38
A védőkupakkal elég nehezen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
101. Cavalli87 Terro...
2016.03.02. 08:22
Szerintem nem ma kezdte fater Amúgy a csóka aranyat ér, és nem csak az oltási módszere miatt, látszik rajta, hogy borzalmasan szereti a gyerekeket, és mellette még egy igazi mágus.

Egyébként én is a természetes szelekcióra szavazok, de mikor az embernek a saját gyerekéről van szó, mindig másképp látja a helyzetet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
100. ChoSimba Caval...
2016.03.02. 08:32
Pont ez a baj. A nagy gyerekféltés miatt képtelen az ember reálisan látni a világot és oltásellenességbe megy át a viselkedés.
Ha 1000 oltásból 1-nél van valami tünet, akkor azt veszik mértékül. Azt persze nem, hogy az 1000 páciens 1000 állapotban volt előtte, ezért mindenkinél más végeredmény születhet.
Ilyen alapon vizet se igyon, mert évente ezrek fulladnak vízbe.
És kenyeret se egyen a gyerek, mert az összes elítélt bűnöző is azt evett előtte évekig, biztos attól lett rossz ember.
És levegőt se vegyen, mert van benne széndioxid, ami köztudottan halálos !
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
99. dzsuz87 Caval...
2016.03.02. 09:00
Érdekes, nekem a múlt héten nem okozott gondot, hogy pont ugyanezt végignézzem. Valahogy semmi kedvem elveszíteni őt egy idiococcus járványban. Inkább sírjon egy kicsit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
98. MaximumGam...
2016.03.02. 09:23
Nyugodtan csak lehet nevetni az oltás ellenességen... Autizmus, diszgráfia, diszkalkulia , diszlexia és bénulások stb emiatt alakulnak ki.. kint nem kötelező a többi EU országába egy csomó oltás... ami itthon kötelező... a hülyéknek mindent be lehet oltani ! És hogy lásd kötelező... még ovodába és iskolába se mehet a gyerek nélküle... mert X-men nek nézik ha nincs beoltva...
Sajnálom az aki olyan értelmes hogy a kisérleti oltásokat... beadatja a gyerekeinek... Egy labor egérként

Erről a chip ről meg csak : Jelenések könyve : Akin bélyegként rajta van a bestia/fenevad neve vagy nevének a száma 666
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
97. Cavalli87
2016.03.02. 09:41
Először is én az oltásellenességet 2 dolog miatt vallom, és egyiknek sincs köze ahhoz, amit írtatok dzsuz87,ChoSimba.

Az egyik ok a természetes kiválasztódás, aki életre való, az éljen, aki gyenge, az pusztuljon el. Erre most itt mindenki fel fog háborodni, de a természet évmilliókon keresztül működött ezzel a szabállyal tökéletesen, csak a társadalom infantilizmusának köszönhetően ez elveszik, és mindenkit megmentenek. Értem én, hogy az ember attól ember, hogy ragaszkodik a szeretteihez, és mindent meg akar tenni értük, de a természet így vagy úgy rendezi a számlát, ha mindenkit beoltanak, akkor hurrikánnal, tsunamival, stb.

A másik ok pedig, hogy sem Te, sem én nem tudom, hogy mi van abban a tapaszban, injekcióban, viszont azt tudom, hogy a világot kapzsi emberek uralják, és a gyógyszerekben sok pénz van. A nanotechnológia is iszonyatos léptékben fejlődik, szóval beléd injektálhatnak akármit azzal a tapasszal, szurival (lsd. a kifejezést: kamerát dugnak a s*****be). Köszi, nem kell a duma, hogy hagyjam az összeesküvés elméleteket, szerintem jogom van kételkedni, és óvatosnak lenni.

MaximumGame2011 barátunk által felsorolt betegségek pedig szinte kivétel nélkül genetikai torzulások, amik tovább öröklődnek. Lehet, hogy kicsit fasiszta gondolkodás, de szerintem egészséges, életképes egyedekből álló társadalomra lenne szükség, és hagyni a természetet dolgozni. Tudom, hogy ez nagyon érzelemmentes megközelítés, de racionalista ember vagyok, és, ha szeretnénk akkor Földet legalább ilyen állapotban megőrizni, vagy helyreállítani esetleg, akkor csak a racionalizmus segíthet, és annak a belátása, hogy ezek a betegségek nem véletlenül ütik fel a fejüket.

JA! És ezt kérlek értsétek a fejlett országokra, ne azokra, ahol áram sincs, mert ott nyilván a fejletlenség a kiváltó ok a sok gyermekhalálnál, azon nyilván segíteni KELL!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
96. thestock
2016.03.02. 09:58
Azért 1-2 gondolatot megosztanék. A társadalom/orvostudomány fejlődésével eljutottunk oda hogy biztonságosan tudunk szaporodni. Egy ideje nem volt komolyabb háború (ebben a térségben) ami megtizedelte volna a lakosságot,és ez szintén jó dolog. Ha már eljutottunk erre a szintre akkor más megoldást kell találni a "természetes kiválasztódás"-ra...
Ahogy az állatok tenyésztésénél is, itt is figyelni kéne a szaporulat alakulására. Van 1-2 társadalmi/népcsoport amely fejletlen, nem látja át a helyzetét, szül 6-7-8 gyereket a nyomorba,ezzel is veszélyeztetve a gyerek esélyeit, életképességét. Találkoztam olyannal hogy két szellemileg sérült hajléktalan gyereket várt...miért?hova?kinek? milyen esélyekkel indul az a gyerek? feltéve ha (elnézve a szülőket) életképes,normális gyereket hoznak a világra. Az ilyeneket nem lenne szabad hagyni szaporodni.
Itt egy rakat szenvedélybeteg... drogos,alkoholista, vagy adott esetben dohányos,aki tisztában van vele hogy nem helyes amit csinál, nem becsüli meg az egészségét. A függőségéből adódó egészségügyi ellátást megvonni, nem pedig iszonyatos pénzeket költeni az idióták megsegítésére.
És bármennyire is szívtelenül hangzik, a súlyosan sérült emberek kérdése..egy szülő mennyire lát így örömöt a gyermekében? élet ez egyáltalán bármelyik fél részéről is? Nem hiszem..
Szerintem nem az a megoldás hogy adott esetben teljesen egészséges embereket hagyunk megbetegetni, elég lenne a jelenlegi népességet kontrollálni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
95. Cavalli87 thest...
2016.03.02. 10:05
Magvas gondolatok, tetszik a mondanivalód, és nagyon igazad van. Pont erre akartam kilyukadni, hogy azt kéne megmenteni, aki elfogadható életminőséggel tudja leélni az életét, és nem csak szenved, pluszban még a legtöbb esetben a szülők is elidegenednek egymástól, tehát egy egész család szétesik. Édesanyám 20 évig volt gyógypedagógus, szóval láttam pár dolgot, tudom miről beszélek. Arról nem is beszélve, hogy évek óta tender, hogy a Föld lakosságának átlag intelligencia hányadosa rohamosan hanyatlik. Az ostobák potyogtatják a kölköket, akinek meg jó a genetikai háttere, az ötször meggondolja, vagy egyszerűen csak nem talál olyan párt, akit minden tekintetben megfelelőnek érezne ahhoz, hogy összekapcsolja vele a DNS-ét, és közösen teremtsenek valami csodálatosat. Ezeken el kell gondolkozni, na nem nekünk, hanem olyanoknak, akik ténylegesen tudnak is tenni az ügy érdekében.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
94. dobko
2016.03.02. 10:58
Könnyű itt a természetes kiválasztódásról beszélni egy egészséges embernek. Aztán lehet holnap kiderül, hogy aki most erről papol, holnap kórházba kerül egy eddig rejtett fejlődési rendellenességgel. Vajon akkor is ez lesz a véleménye ? Nem hiszem, hirtelen megváltoznak a nézetei, ami "természetes", mert mindenki a túlélésért küzd a hétköznapjai során... Ha valaki beteg lesz nem azzal lesz elfoglalva, hogy ő teher a társadalomnak, hanem meg akar gyógyulni és ez "természet" szerint így van rendjén.

Szerintem amíg nem KÖVETKEZIK BE valami globális éhség, felmelegedés, olajhiány, akármi, ami veszélyes az emberiségre nézve, addig minden megy így ahogy most. A beteg ember üzlet, nagyon jó üzlet..... Az, hogy az oltások tartalmaznak e mást is azon kívül amire adják ? Reméljük nem, de nem is kell tartalmazzon, helyette kitenyésztenek valamit amire beadhatnak ellenszert. Ez összeesküvés elmélet, de érdemes rajta elgondolkozni. H1N1 és társai...
Annyira jó üzlet, hogy pl. a rákkutatás az egyszerű, olcsó anyagokkal nem is foglalkozik, mert nem érné meg nekik egy olyan gyógyszer, ami pl havi 100 - 500 Ft-ba kerülne. (erről több cikk is volt már, csak azokban kicsit burkoltabban írják ezt le.)

De a természetes kiválasztódásra visszatérve. Az ember nem állat, így humánusabb módszerekkel is el lehetne érni ezt az eredményt. Ha a túlnépesedés fenyeget akkor korlátozni kell a születendő gyerekek számát, ha pedig azt akarjuk, hogy ne selejtek szülessenek, akkor laborban kell gyerekeket gyártani, ahol nagyobb eséllyel lesznek egészséges gyerekek. A baj, hogy az ehhez hasonló módszerek mind szembemennek az üzlettel, és, mint tudjuk az mindenek előtt van. A gyógyszer se fogyna úgy, meg egy okosabb társadalmat nehezebb lenne irányítani. Tehát megint csak azt tudom mondani, hogy amíg nem lesz valami ami veszélyezteti az egész fajt, addig nem lesz változás.

Lehet engem cáfolni, lehet tudatlan is vagyok sok dologban, de nagy vonalakban azért ez így megy sajnos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
93. dzsuz87
2016.03.02. 11:50
thestock, Cavalli87, ti itt összemossátok a szociális és az egészségügyi problémákat!
Védekezni az olyan járványok ellen, amik az egészséges embereket is nagyjából azonos eséllyel megölik, igenis kell. Az oltásokat pedig pont ilyenekre adják. Ehhez semmi köze a mélyszegénységnek, az átlagos intelligenciának, vagy a marslakók lábméretének.

Szerk.: erről az intelligencia dologról film is készült, az eredeti címe: Idiocracy. Ez egy érdekes kérdés amúgy, csak nem találtam még számadatokat, amik ezt alátámasztanák.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
92. ChoSimba
2016.03.02. 11:52
Alapvetően én is azt látom, hogy a természetes szelekció hiánya miatt ma már mindenféle dolgot hátra lehet hagyni az utókornak.
És ez nem tetszik nekem sem.
Másrészt mivel van gyermekem, ezért azt is látom, hogy érte bármit megtennék. Ez olyan erős kötelék, amire józan érvek nem fognak hatni.
Ha oltás kell, beadom, ha műtét kell, kifizetem, stb.
Ha más gyereke beteg, akkor persze nem vagyok ennyire empatikus, ott működjön a természetes szelekció
Szóval ezért olyan a világ, amilyen.
Ha megszüntetjük ezt a fajta kötődést, akkor viszont megkérdőjelezem, hogy mi értelme az életnek ?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
91. Renhoek
2016.03.02. 12:37
A nyugati fejlett világ lakossága folyamatosan fogy vagy stagnál.
Itt minden élétet meg kell védeni.

Amúgy a genetikai módosítás nagyon remélem hamar legális lesz, és legalább az örökletes betegségek és hajlamok egy része eltűnik, mint faktor.
Induljon mindenki tiszta lappal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
90. MaximumGam...
2016.03.02. 12:48
Szerintem meg amit mondanak azt be is adja az ember!
Pedig ha nem vagy orvos és más szakterületen vagy akkor még ennyit se tudhatsz... Érdekes Amikor új oltó anyagot kisérleteznek és vetettek be a Cunaminál senki se hozta le a TV-be. Mert azt sem hozzák le hogy Mexikóiakon 30éve kisérleteznek.. És ott a legnagyobb a impotens és mendő nők száma. Amerikai ember aki kilépett írt is róla... És mivel tudják hogy félted a gyereked úgy is beadatod ! Jah és ha kötelező és ovodába és iskolába se járhat.. és oltás nélkül iskolázatlan is lesz ! Ez hasonlít a windows 10 hez amit lassan kötelezővé tesznek. +3 oltás van itthon.. ami más EU országokba nem kötelező... azok a gyerekek mennyivel lesznek kevesebbek?!

Nekik lényeg hogy beteg legyél... ez hogy a Autizmus, diszgráfia, diszkalkulia , diszlexia ez mind genetikai betegség ez nem igaz!
Mert sok családba régen nem jelentkezett.. És érdekes 3éves kor után vagyis az egyik oltás után amit meg kell kapniuk utána jelentkezik sok probléma !

Az meg hogy mit nyomnak beléd ahoz meg nagyon is közöd van !
Jogod lenne tudni, mit tartalmaznak, de ezt sose fogják elárulni.. mert ölnek is ezekért a titkokért ! Asszem már 2éve hogy egyik Sztárunkat pont új oltás kampány miatt ölték meg... Balesetnek beállítva !
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
89. dzsuz87 Maxim...
2016.03.02. 12:59
A csapívzben meg hormonok vannak. Légy szíves, soha többet ne igyál semmilyen folyadékot.

De vehetjük sorban is:
Légy szíves, nevezd meg azt a 3 oltást, ami sehol máshol az EU-ban nem kötelező, ahol pedig nincs kötelező, ott az ajánlottak között nem szerepel!

A disz-es emberekből hogyan lehet plusz pénze valakinek? Gyógyszert nem kapnak, kezelést nem sokat kapnak, az állam csak költ rájuk, a tanárok az ilyen gyerekekért semmiféle pótlékot nem kapnak. Mondj valakit, akinek ebből haszna lesz!

"impotens és mendő nők" - biológia, általános 6. osztály szint: az impotencia férfiaknál van, a nők pedig legfeljebb meddők lehetnek. Így elég nehéz téged komolyan venni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
88. ChoSimba Maxim...
2016.03.02. 13:01
Szó sincs arról, hogy nem jelentkezett, arról van szó hogy nem ismerték fel, mint betegség.
Az írástudatlanság folyamatosan csökken, korábban nem is jelentkezett, mint probléma. Nem tud írni ? Nem baj, rakjon oda egy X-et oszt viszlát.
Autizmus dettó, különc a gyerekek ? 3 maflás kétóránként, oszt jóvan, kérem a következőt.
Elég nagy különbség.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
87. magerg Maxim...
2016.03.02. 13:23
"Mert sok családba régen nem jelentkezett.. És érdekes 3éves kor után vagyis az egyik oltás után..."

Van még egy nagyon veszélyes betegség, ami ennél idősebb korban jelentkezik.
A beteg saját magán nem veszi észre a tüneteket, viszont korlátlan ideig fertőző.
Védőoltás nincs, ellenszer nincs. A populáció csak kis része immunis rá, viszont ők is szenvednek a beteg által produkált tünetektől.
Az egyetlen gyógymód a betegek aktív közreműködését igényli, de sajnos ezt nagy százalékban megtagadják, mivel nincsenek tudatában a betegségnek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
86. Renhoek mager...
2016.03.02. 13:32
Nap kommentje Köszi!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
85. Resike Maxim...
2016.03.02. 13:33
Atyaúristen egy újabb vallásos chemtrail fanatista.

Az még, hogy a cikket se tudtad értelmezni még oké, de hogy se a betegségekről se az oltások működéséről sem tudsz semmit és mégis oltod a faszságot az már elszomorító. Az már csak hab a tortán hogy 12 éves stílusba nyomod a kretént.

Ha meg annyira kíváncsi vagy hogy mi van az oltásokban, édesanyám gyógyszerész szívesen elküldöm bármelyik védőoltás dobozát és akkor megtudhatod hogy vajon mi a rosseb is lehet bennük.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
84. yoman3d
2016.03.02. 14:00
Aki nem oltatja be a gyereket, és vallásos, annak figyelmébe:

"De Hér, Júdának elsőszülött fia gonosz vala az Úr szemei előtt, és megölé őt az Úr." - Mózes I. könyve 38. rész 7.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
83. MaximumGam... dzsuz...
2016.03.02. 14:18
Bocs Nem írtam oda hogy Impotens Férfi és a Mendőhöz oda írtam... Nagyon nagy cucc belekötni ezekbe... asszem mindenki tudja hogy a férfi lehet impotens és mendő a nő... de nem tudod össze rakni

Resike : Szerinted édes apád nem csak azt tudja ami a dobozon van ?
A gyógyszerészek nem a gyógyítás miatt lesznek azok... hanem mert jól fizet !

magerg : Köszönöm eme témához vágó dolgokat Asszem téged nem érdekel ha a családod betegségben távozna el... a gyógyszer meg nem segít, esetleg van rá gyógyszer csak pénzed nincs rá olyan drága !


Ha kész a 100% gyógymód akkor törlik a projectet és kifejlesztenek valamit ami csak adagolva teszi tünetmentessé, és folyamatosan kell szedni a gyógyszer teljes gyógyulás helyett a rákra is ilyen módok vannak... Van rá kemo, vagy gyógyszer 120ezerért havonta... amit folyamatosan szedni kell, persze ez nem átlag embereknek !
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
82. Terror Maxim...
2016.03.02. 14:41
Nő és férfi is lehet meddő, és nő és férfi is lehet impotens. De amúgy nagyon tetszik, amikor valaki a baromságát úgy adja elő, hogy "mindenki tudja".


Meddő. Nem mendő. Meddő. Írd le százszor. Beszélni madzsar? Dehogy beszélni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
81. ChoSimba Terro...
2016.03.02. 14:43
A mendő se rossz, csak ritka. Amolyan tájszólás. Megnéztem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
80. Terror ChoSi...
2016.03.02. 14:46
Ja, mondjuk ha ez lenne a legnagyob probléma a szöveggel...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
79. dzsuz87 Maxim...
2016.03.02. 14:58
Azt hiszem, hogy mivel a többi részre nem reagáltál, önmagában is eleget árul el. A meddő kifejezést minden lelkiismeret-furdalás nélkül használhatjuk a gondolataidra is.

Terror: tényleg, nem szívatsz? Tudnál küldeni ehhez olvasnivaló anyagot? Képet ne, ha lehet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
78. dobko dzsuz...
2016.03.02. 15:08
Rengeteg helyen lehet forrásvizet ingyen beszerezni. Aki nem vidéki, nincs kútja, stb, annak érdemes erre időt áldoznia. Magyarországon nem tudom mi a helyzet, de Londonban pl már elég durván tartalmaz hormonokat a víz, aztán nőnek is a férfi mellek rendesen. Ez viszont tény nem kitaláció sajnos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
77. MaximumGam... dzsuz...
2016.03.02. 15:09
Bocsássatok meg hogy az ember hibázik... És szóban tudom mit jelent, de írásban még életemben nem írtam le. Főleg nem munka közbe gyorsba!

De sajnos aki nem olyan tömeg gondolkodású mint ti, az ki van gúnyolva a társadalomból !
És bocsássatok meg hogy munka közbe, nem olvastam vissza amit leírtam !
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
76. Renhoek
2016.03.02. 15:09
Engem csak az bosszant, hogy ilyen agyhalottak miatt térnek vissza rég kihalt vagy elfeledett betegségek. (Pl Measles google találat...)

Adott esetben az oltások hatékonysága a teljes populáción érvényesül egy járványra nézvé. Így előbb utóbb az okltásellenesség konkrét emberáldozatokat fog jelenteni. A többi ember szív a műveletlen barmok miatt...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
75. MaximumGam... Renho...
2016.03.02. 15:12
Nyugodtan oltasd be magadat, és egész családodat ! Mert az a biztos .. jó hogy sok betegséget úgy is elkapja a gyerek és semmi bizonyíték nincs egy influenza oltásnál sem, hogy nem fogod elkapni a betegséget ! Minden esetre jó kis bólogató rabszolga társadalom teszi a dolgát és oltatja magát mint a kutyákat szokták !

És netán mert Diszlexiás lennék akkor nem lehet véleményem, és meglátásom ! Mert a többség hülyének néz attól még nem biztos hogy én vagyok a hülye ! Mert netán tudják értelmezni ami írtam, de belekötnek mert másba nem tudnak hogy Mendő vagy Meddő. Azt hiszem ti sose hibáztok semmibe... mert oltásra jártok és attól tökéletesebbek vagytok !
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
74. Terror Maxim...
2016.03.02. 15:15
A gyengébbek kedvéért: az oltást nem is azért kapod, hogy ne fertőződj meg, mert az lehetetlen. Az oltást azért kapod, hogy a betegség lefolyása enyhébb legyen, mint a felkészületlen immunrendszerű emberek esetében.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
73. dzsuz87 Maxim...
2016.03.02. 16:12
Azóta is várom a 28. hsz-om többi pontjára a válaszodat. Ha személyeskedsz, azzal csak magadat járatod le.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
72. BiroAndras thest...
2016.03.02. 16:32
Ez a nézet népszerű volt a XX. század elején. Eugenikának hívták. A németek voltak a leglekesebb alkalmazói, de egyesek szerint kissé talán túltolták a dolgot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
71. MaximumGam...
2016.03.02. 16:35
[LINK]

Linkeltem inkább, nekem az a baj hogy minden kötelező... nem ajánlott
Kint a legtöbb oltás ajánlott és 1-2 csak ami kötelező !

Tudom hogy itt mindenki a fórumon orvos meg professzor de érdemes megnézni ! De veszekedhetünk itt ... mindenki a saját bőrével játszik !
Linkeltem inkább, nekem az a baj hogy minden kötelező... nem ajánlott
Kint a legtöbb oltás ajánlott és 1-2 csak ami kötelező !

Tudom hogy itt mindenki a fórumon orvos meg professzor de érdemes megnézni ! De veszekedhetünk itt ... mindenki a saját bőrével játszik !

Az a srác aki lebénult és TV-be is volt... Az oltástól az is biztos védelmet kapott ! Vagy oltás után azért betegednek le az emberek hetekig... Én újszerű influenza oltás nélkül is gyorsan meggyógyulok!
Az meg hogy a placebo hatás működik, az nem az oltásnak köszönhető!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
70. dzsuz87 Maxim...
2016.03.02. 16:53
Hadd összegezzem akkor:
- a 3 oltás, ami sehol máshol nem kötelező, hirtelen tovatűnt
- a disz-esekről még csak szót sem ejtesz

Köszönöm szépen, viszonthallásra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
69. thestock BiroA...
2016.03.02. 16:57
Azért ott voltak problémák, nem egészen erről volt szó. Tudom én hogy amit leírtam durván hangzik, meg ha valaki így is gondolja nem meri leírni, de még mindig jobb megoldás mint hagyni egészséges embereket meghalni valami betegségben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
68. Resike Maxim...
2016.03.02. 17:02
Minden kötelező védőoltást megkaptam, de a döntés nem a tiéd hanem a szüleidé, mivel minden oltást megkapsz 14 éves korodig. Ezen felül egyetlen egy nem kötelező oltásom nincs.

Az hogy van pár csodabogár akik megtagadják a kötelező oltásokat szabadon megtehetik. De akkor nézzenek szembe a következményeivel is hogy nem fogja egyik intézmény sem felvenni a gyermeküket. Sőt a társadalom is ki fogja őket tagadni, de még külföldre sem utazhat szabadon.

Engem speciel egészen addig nem érdekel amíg a teszkóba nem tüsszentesz pofán fertőző agyhártyagyulladással. De egy kicsit is gondolj bele, hogy milyen kibaszott nagy felelőtlenség is ez.

Az hogy diszlexiás vagy a ami világba szerintem teljesen elfogadott betegség, teljes életet lehet vele élni és még sikeres is lehetsz, de irreleváns tényezőket okolni a betegséged miatt egyáltalán nem egészséges.
De pont hogy egy diszlexiásnak kéne 3x is átgondolni mindent mielőtt kimond vagy leír valamit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
67. Terror Maxim...
2016.03.02. 17:16
Véleményed szerint melyik védőoltás kéne opcionális legyen?

Torokgyík? Tetanusz? Szamárköhögés? Gyermekbénulás?

Nem rémlik, hogy nemrég még ezek a betegségek többek között Magyarországon is tömegszámra pusztították a gyerekeket? Legyen opcionális? Tényleg? Ezen a szinten tartasz? (tudom, hogy még ennél is lejjebb, csak sokkoló egy kicsit)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
66. bala5 Terro...
2016.03.02. 17:31
Igen, ahogy itt végigolvastam a beszélgetést ugyan ez a kérdés jutott eszembe. A kötelező védőoltások bizonyítottan nem tökéletesek, sőt vannak esetek amikor károsak, hisz nem vagyunk egyformák vannak akikre károsan hat. De ha alapvetően rosszak akkor hogy lehet hogy ezen oltások előtt bizonyos betegségek elég nagy számba fertőztek mára meg már hallani is alig lehet esetet. PL: TBC. Régen ez kis túlzással népbetegség volt és nem egy ember halálát okozta. Ma Magyarországon évente hány eset van?

Szerk.:

"2000-ben 100.000 lakosra vetítve 35,8 új tbc eset (35,8 százezrelék) volt, 2014-re pedig az arány 9,1-re csökkent."
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
65. MaximumGam... dzsuz...
2016.03.02. 17:31
Bocs nem tudom fejből... Testvérem egyiket itthon másikat kint szülte... had tudja már ő jobban hogy mennyi a kötelező... Köszöntem...

Resike (Válasz MaximumGame2011 üzenetére)
2016. 03. 02. 17:02

Kötelezőket persze én is 14.éves koromig bezárólag !
Utána én is rájöttem hogy ez az influenza oltásos cucc parasztvakítás !
Ezzel nincs is gond, a 1980 as oltások és a 21. Századi oltások teljesen mások! Nem is egészen ugyan azt tartalmazzák ez itt a gond !
Lehet 30éve nem volt belőle gond.. de már ilyen olyan kombináltat adnak, ki tudja milyen összetevőkkel...
Itt lentebb írta a srác ő leírja nekem mi van benne... Cola ba is benne van hogy mit tartalmaz + a titkos recept.. Amihez semmi közünk mint a Bank közpénz titkosítása !
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
64. Terror Maxim...
2016.03.02. 18:15
Az ilyen értelmileg visszamaradottak, miközben egész nap tüsszögnek és köhögnek, kijönnek az utcára, felszállnak a tömegközlekedési eszközre, összefogdosnak mindent a bevásárlóközpontban. bejönnek az irodába, aztán mindenki betegen megy haza, aki aznap öt méteren belül tartózkodott velük. Téged tényleg nem zavar, hogy az elképesztő butaságod és műveletlenséged veszélyezteti embertársaid egészségét? Én még túlélem, de ha egy 76 éves idős hölgy a tüdőgyulladássá súlyosodó, tőled elkapott influenzába hal bele, az téged örömmel tölt el? Sajnos a törvény bünteti, hogy a környezetemben felbukkanó takonygépek fejét szétverjem, pedig kimerítené a jogos önvédelem fogalmát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
63. BiroAndras Maxim...
2016.03.02. 18:21
Az influenzával az a gond, hogy sokféle van belőle, és az orvosoknak meg kell tippelniük, hogy az adott évben melyik tejed el. Ha eltalálják, akkor hatásos az oltás, ha nem akkor nem. A legtöbb betegségnél szerencsére nincs ilyen, úgyhogy az oltás elég nagy százalékban működik.

A többivel kapcsolatban : Írd be a gugliba, hogy "oltásellenes mozgalom", és válogass kedvedre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
62. Terror BiroA...
2016.03.02. 18:35
Nem egészen, mert a keresztvédelemnek köszönhetően a genom hasonlatosságától függően akkor is biztosít védelmet, ha egy másik törzs ellen adták az oltást (lásd például a himlőoltás esetét - a tehénhimlőt fecskendezték emberbe, amely immúnissá vált az emberi himlővel szemben, holott különböző vírustörzsekről van szó), ráadásul a járványokért sosem kifejezetten egy vírustörzs felelős, hanem egyszerre több, tehát az oltás sosem fölösleges.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
61. MaximumGam... Terro...
2016.03.02. 18:59
Ez nem butaság és műveletlenség csak felesleges influenza ellen oltatni magad... direkt van ingyen ! Zika vírust meg neten lehet venni! Szerinted a vírusok nagy része honnan ered ? Gyógyszer gyártó cégek miből élnek szerinted? Utána meg ingyen adnak oltást... Mert ingyen kisérleti nyúl az igazi Műveletlenség, meg hát nem ismersz és a családomat illetve felmenőimet !

Illetve a Kormányok és Felsőbb vezetők számára az idős embernek semmi haszna, jobb ha tudod.. csak a pénzt veszi el ! Lehet hogy te elhiszed hogy szegény öregek... Van kórházba nem 1 ismerősöm és teszik el a betegeket véletlen nem kap gyógyszert... Véletlen nem figyelnek rá.... Kamerák nem figyelik mi történik odabent !
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
60. asdsa Maxim...
2016.03.02. 19:02
Ez csak az egyik oldal. Azt is mellé kéne rakni, hogyan áll arányosságban az. hogy hány % oltatja be a gyerekeit és hogy hány megbetegedés fordul elő évente.

Hogy hatásosak-e úgy általánosságban a védőoltások, az szerintem egyértelmű:
[LINK]

Hogy mennyire indokoltak, azt nekünk nehéz belátni a mindennapi tapasztalataink alapján. De nézz körbe pár afrikai országban, ahol döbbenetes statisztikákkal lehet találkozni (pl. 10-20%-ot meghaladó gyermekhalandóság). Vajon mennyit lehetne ezen javítani megelőzéssel és kötelező, ingyenes védőoltási rendszerrel?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
59. MaximumGam... asdsa
2016.03.02. 19:08
Hát én nem szeretnék Afrikai embereken segíteni... Lehet hogy nem tehetnek róla hogy oda születtek. De barbárok többségbe, Nagyrésze ölt már embert is a pénz miatt.
Úgy szaporodnak mint az állatok ! Mennyi a fehér ember és más csoportok születési aránya ?
Az értelmesebb emberek max 1-2 gyereket vállalnak kivéve ha nagyon gazdagok, akkor akár 3-4 et is !

Míg Afrikába Mexicóba és Indiába meg 8-10 gyerek a szegénységbe ! Kínába már szabályozva van, pénzhez !

Szerintem nem kell a megmenteni max élhető körülményeket adni nekik !
Amit a nagy cégek megígértek nekik és cserben hagyták őket...
Afrikába 100% Maffia uralkodik és Sajnos és ezeknek a butább embereknek az is beadnak amit nem kéne.. Ezeknek bármit be lehet mesélni mert tudatlanok !

Tv-be tudom szinte mindig hazudnak, de leadták hogy nincs igazi teszt a védőoltások tesztjeiről... ezek mind hasamravágok tesztek !
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
58. dzsuz87
2016.03.02. 19:26
Szerintem ő egy félresikerült MI, ami folyton kötözködik, és a netről összehalászott szemétből alkot értelmesnek tűnő mondatokat.
Ember nem lehet ennyire buta.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
57. asdsa Maxim...
2016.03.02. 19:46
Ez már rég nem igaz, legfeljebb az afrikai országokra.
[LINK]
India is kezd lassan stabilizálódni, és 2-3 gyerek az átlag. Kína az pont rossz példa, mivel ott rendesen elrontották a népességszabályozást, ami akár katasztrofális következményekkel is járhat a közeljövőben.

Ezek egyébként pont nem azok a témák, ahol a struccpolitika bármit is segítene. Ha nem lesz megfelelő oktatás, gazdaság, eü ezekben az országokban, akkor csak annyi lesz az eredmény, hogy szép lassan a nyakunkba csurog a kaki.
Kicsit megelégelik az emberek, és emigrálnak a fejlettebb országokba, magukkal hozva minden nyavajájukat, amiket ecseteltél.

A tesztekről meg annyit, hogy ezek nem tesztek, hanem becslések és statisztikák a megbetegedések számáról. A védőoltások működési mechanizmusa általában pofon egyszerű, bár nincs orvosi végzettségem, így mélyebben nem ismerem őket.

Gyakran felvetik azt is, hogy a vakcinák felsőbb érdekeket is szolgálnak (azon kívül, hogy nem akar az állam adózóktól és munkaerőtől elesni). Nem mondom, hogy semelyik ilyen felvetésnek nincs realitása, de zömmel nem tudják még logikailag sem alátámasztani. Például hogy mi a haszon az Alzheimer-kóron, vagy a disz-es betegségeken.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
56. punchman Maxim...
2016.03.02. 19:50
"Zika vírust meg neten lehet venni! Szerinted a vírusok nagy része honnan ered ? Gyógyszer gyártó cégek miből élnek szerinted?"

Először azt hittem hülye vagy, de most már látom, hogy inkább beteg. Mielőtt a moderátor személyeskedéssel, vagy részrehajlással vádolna: Az ilyen véleményekből ez objektíven kikövetkeztethető megállapítás. Semmi több. Figyeljük meg, hogy az alany tényként próbálja beállítani ezen álláspontokat. Meg van róluk győződve. Maga a gondolkodási mód alapjaiban diszfunkcionális. Minderről ugyanakkor képtelen tudomást venni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
55. Renhoek Maxim...
2016.03.02. 19:54
Mondjuk miért vitatkozzunk veled, hogyha nem vagy képes megkülönböztetni egy szezonális influenza oltást különböző törzsekre, és egy diftériát.

Azt nem fogod fel, hogy az oltásnak nem csak az a szerepe, hogy téged megvédjen, hanem a teljes populációra nézve ne terjedjenek el a betegségek. Tőled védik meg az embertársaidat.

A legnagyobb probléma, hogyha a hozzád hasonló értelmi szinten vegetálók döntenék el, akkor szépen visszatérnének ezek a halálos betegségek. Mert az oltás úgy működik jól, hogyha mindenki megkapja.

Te a tényeidet innen-onnan veszed, oltásellenes fórumról, Julika néni esetéből, a Fókuszból stb... neked nagyon komoly tudományos bizonyítékokat kellene ide letenned! Ehelyett semmi ilyesmit nem láttunk még.

Az ellenkezőjére pl az (autizmus korreláció, higanytartalom) egyre több és több bizonyíték van. Neked, a gyermekeidnek, az unokáidnak és az én gyermekeimnek is az a legjobb ha kivesszük ezeket a döntéseket a kezedből, hiszen itt egy közösségről, társadalomról, életekről van szó.

Én még a HPV veszélyesebb törzsek elleni oltást is kötelezővé tenném, de legalábbis támogatottá. Egyre több és több bizonyíték van, hogy a méhnyakrák nagyon nagy %-ban megelőzhető lenne, mivel pár vírustörzs okozza nagyrészt.
Szinte 60-80%-ban fertőzött a lakosság sokszor 1 évig is hordozó lehetsz...., tehát nagy valószínűséggel te is hordozod/hordoztad és nemi uton terjesztetted ezt a betegséget. Sok nő élete lenne megmenthető így, de olyan szintű a sötétség a fejekben, hogy sajna esélytelen
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
54. Renhoek
2016.03.02. 19:55
...és mondom mindezt úgy, hogy lehetnek mellékhatásai és kockázati tényezői a kötelező oltásoknak... viszont a népességre nézve ez elenyésző, ahhoz képest hogy mondjuk nem hal meg már torokgyíkban a kislányod, mint régen...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
53. punchman Renho...
2016.03.02. 20:51
"A legnagyobb probléma, hogyha a hozzád hasonló értelmi szinten vegetálók döntenék el"

Sajnos sok esetben eldönthetik, vagy kijátsszák a rendszert. Ennek a folyamatnak az egyik jól látható eredménye, hogy az Egyesült Államokban már visszatértek a kanyarójárványok.

http://index.hu/tudomany/egeszseg/2014/01/23/terkepen_lathato_az_oltasellenesseg_hatasa/

http://index.hu/tudomany/egeszseg/2014/06/24/egyetlen_nem_beoltott_okozott_jarvanyt/

http://www.maszol.ro/index.php/tarsadalom/60573-kanyarojarvany-veszelyre-figyelmeztetnek-biharban

HPV oltást pedig támogatja az állam, bár igaz, hogy egyelőre azt hiszem csak a 2 komponensűt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
52. Renhoek punch...
2016.03.02. 22:14
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
51. kiskoller
2016.03.03. 07:06
Aki teljes mértékben oltás ellenes, az annyira hülye, hogy vitázni sem érdemes vele. Aki nem látja a konkrét eredményeket, az képtelen alapszintű összefüggéseket átlátni.

Lehet vitázni, hogy adott oltás hasznos-e, mint például az influenzáé, de általánosságban minden kétséget kizáróan eszméletlen hatékonyak. Rengeteg betegségnek csak a nevét tudom, mert sohasem láttam, 100-200 éve meg tömegesen haltak bele az emberek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
50. thestock dzsuz...
2016.03.03. 09:22
Nem összemosás,a kettőnek köze van egymáshoz. A szociálisan visszamaradott területeken sok esetben nincsenek tisztában a higiénia fogalmával, vagy adott esetben a védekezéssel,emiatt van az hogy az idióták gondolkodás nélkül szaporodnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
49. MaximumGam...
2016.03.03. 10:40
Közületek egyetlen ember tudta nem támadóan leírni amit akart velem szembe! Sajnálom hogy nem vagyok olyan tömeg kupac mint ti !
Nem vagyok 100% oltás ellenes mert 3-4 db tényleg hasznos !
Titeket nem zavar hogy kisérleteznek rajtatok akkor engem nem zavar !

Zsindexről nem olvasok cikkeket max megválogatottan.
Az meg hogy az iskolába szépen felépítették az EGO-tokat a csillagokig..
És mese világba éltek, Mindenki véleményét elolvastam és nem szolom le, mert jogotok van oltatni ! Hinni abban amit mond a tömeg !
Emberi elme manipulálása az királyul megy! Hisz én vagyok a kisebbség és a ''hülye''
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
48. Renhoek Maxim...
2016.03.03. 11:12
Nem bántásból, de hogy nem bírsz egyetlen mondatot sem leírni épkézláb általános iskolás szintű helyesírással és fogalmazással... az azért ijesztő.

Lehet jót tett volna ha neked is építgették volna az egódat az "iskolába"...

"Hinni abban amit mond a tömeg ! "

Pont, hogy te hiszed el amit a "tömeg" mond. Mi szkeptikusok vagyunk főleg, azaz csak akkor hiszünk el valamit, ha nagyon alaposan alátámasztott tudományos bizonyítékokkal.
Meggyőzhetőek vagyunk, akár az oltások mellékhatásairól is, csak akkor légyszíves ne a Julika néni esetét hozd fel, hanem komoly bizonyítékokat, érveket.

Eddig ilyet nem láttunk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. Renhoek Maxim...
2016.03.03. 11:19
Egyébként meg az fáj mindig, hogy a hozzád hasonlóakban minimális igény sincs az ismeretszerzésre. Egyszerű dogmák alapján működtök. Pl:

- A Zsindex gyíkcion újság, nem olvasom...

- A szabadonebredok.hu az teljesen jó, igaz minden szava, abból veszem a hitemet.

Egyiknek SEM KELL HINNI. Fogod megnézed a forrásokat, elolvasod az eredeti cikket, tanulmányt angolul és értelmezed. Az Index is gyakran közöl hülyeségeket, de ha elolvasod az eredetit, akkor képben leszel.
Sajnos ez az Antalvali.hu, Szabadonébredtők, Fényevők stb NINCS gyakran. Vagy teljesen szétferdítik a forrásokat, kamu fordítással, vagy olyan hivatkozások vannak benne, amik nettó hülyeségről szólnak.

Mivel ti egyetlen forrásnak sem szoktatok utánanézni, ezért bármit elhisztek kételkedés nélkül. Kivéve a zsindex cikkeket
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. MaximumGam... Renho...
2016.03.03. 12:51
Hát lehet hogy másoknak nem volt ideje utána nézni... de amennyire szkeptikus vagyok, és pár éve sokáig munka nélkül voltam.. volt időm olvasni olvasni több EZER cikket...
mindennek utána néztem. Azért ennyi cikk után már eltudom dönteni, hogy milyen a világunk! Milyen dolgok és háttér dolgok mozgatják. Sajnos ahogy dolgozik az ember és hazaesik munkából semennyi kedve nincs, sem ereje olvasgatni ilyen cikkeket! Nem vagyok se gyík ember hívő, se isten hívő ! Egy szomszédom nyitotta fel a szemem jó pár éve, amikor Mr. Rockefeller családról beszélt, miután meséltem neki hogy boltba Rockefeller jégkrémet vettem! És szépen lassan elkezdtem olvasni a cikkeket ! És voálááá rájöttem hogy az iskola mire való, mekkora egy paraszt vakítás ez az egész! És hogy szépen össze van rakva az a társadalom, méghozzá olyan szinten, hogy átlag vagy átlag feletti is alig tudja felfedezni ezeket a kis mozaik részleteket !
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. Renhoek Maxim...
2016.03.03. 13:06
Tudod az iskola pont azért kell, hogy az emberek ne ilyen szinten álljanak a világhoz, mint Te.

Nem értem, hogy egy alap természettudományos ismeretek oktatása miért fáj neked? Ahelyett, hogy a cikkeket olvasgattad volna szabadidődben, levehettél volna a polcról egy alap biokémia, immunológia, genetika könyvet és tanulhattál volna.
Most semmi használható, kézzelfogható természettudományos ismereted nincsen amivel legalább minimálisan felfoghatnád hogyan működnek a biológia rendszerek.

Nekem pont ezt kellett átélnem, 23 évesen iratkoztam be az egyetemre, teljesen nulláról kellett elkezdenem biológiát, fizikát, kémiát, matematikát tanulni, mert leszartam az egészet gimiben. Óriási hiba volt... Azóta szerencsére behoztam a lemaradást, és teljesen máshogy állok a világunk folyamataihoz. Sokkal jobban tisztelem a tudást, sokkal szerényebben merek kijelenteni bármit is, mivel porszemek vagyunk csak. Hidd el megéri tanulni, vén fejjel is!

Ezért javaslom neked is, hogy kezd előröl az egészet. Felejtsd el ezt a sok csacsiságot, és vedd elő a könyveket. A történelmet át lehet írni, meghamisítani, az irodalmat sokféleképpen értelmezni, de ezt nem. A matematika és a természettudományok konkrétak, mérhetőek, modellezhetőek, bizonyíthatóak nagyon szépen.

Hogyan is tudnál szkeptikus lenni, hogyha még az alapjelenségeket sem érted?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. Renhoek Maxim...
2016.03.03. 13:09
Egyébként cikk alatt mit értesz?

Mert azért ne vegyük már egy kalap alá az Antalvali féle orbitális marhaságokat egy Science publikációval mondjuk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. thestock Renho...
2016.03.03. 13:35
Kár vitatkoznod/vitatkoznotok... teljesen igaza van abban hogy sok minden nem az aminek látszik,az már más kérdés hogy mivel magyarázza. Az ember régóta próbál számára hihetetlen, megmagyarázhatatlan dolgokat extrém ötletekkel definiálni. Erre szerintem a legjobb példa a többistenhit,vagy önmagában a hit. Hány történetet,eseményt magyaráznak/magyaráztak meg azzal hogy biztos ez és ez az Isten volt? rengeteget, még most is! Nos az övé is valamiféle hit, hiábavaló megtéríteni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. Renhoek thest...
2016.03.03. 13:40
Persze, van rengeteg dolog amit a szkeptikusok sem vitatnak...
Pl, hogy mennyire durván megfigyelhetnek minket (NSA stb...), olajlobbi, háborúk, szervezett 'kivándorlás' stb... a politika iszonyú mocskos dolgokra képes. A teljes igazságot szerintem nem tudhatjuk meg civilként.

Sok jelenségről pedig tényleg 'még' nem tudjuk mi áll a háttérben... én minél többet tanultam természettudományokat, annál inkább rájöttem, hogy mennyire aprók vagyunk és mennyire sok dolgot nem tudunk még...
de az a jó, hogy változhat minden, sokszor a hibákat ki is kell javítani. Kiderül egy növényvédő szerről, hogy tényleg veszélyes, akkor lépni kell.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. thestock Renho...
2016.03.03. 13:45
/troll on/

Tegnap láttam egy tényfeltáró műsort amiben kiderült hogy már évek óta járványokkal fertőznek minket,és csak azok maradnak életben akik idegen DNS-t kapnak. Megrázó volt vele szembesülni,de én még egyelőre jól vagyok.

/troll off/
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. moxnox Maxim...
2016.03.03. 13:52
Tudod a Youtube videók nézegetése és a sorozatban gyártott konteós cikkek habzsolása nem számít "mindennek utánanézésnek".
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. MaximumGam... moxno...
2016.03.03. 17:33
Van egy szép kis videó youtobe on, sőt több is ha van kedve az embernek.. és nem vágja rááá ja ez 1.5órás akkor meg se nézem ! Poén videókra szánnak az emberek időt ! De egy komolyabb témára már nem.
Az iskola arra tanítja meg az embert hogyan legyen engedelmes. Jó munkaerő !
Első dolog a magolás és monotonság megtanulása !
Most megy arról a törvényrendelet hogy saját anyagból taníthatnak e a tanárok ! Vagy kormány rendelet által elfogadott Európai jogszabályoknak megfelelő tananyag ! Nos a tanárok a saját módszerűkkel miért nem taníthatnak ? Nem furcsa hogy minden ember agyát limitálni szeretnék? Hogy mindenki csak annyit tudjon amennyit megtanítanak? És nem véletlen hanyagolják el a könyveket ennyire ! Ha meghalnak a nagy öregek, 2-3 generációval később már nem fogják tudni a gyerekek max amit tanítanak nekik ! Simán lehet hamisítani mindent ! És most világszintről beszélek ! Szerintem senki se ért mindenhez kedves Renhoek, mindenki máshoz jobban ! Valaki hisz a szellemekben valaki meg nem hisz és tagadja.. Esetlegesen hülyeségnek és hülyének nézi aki hisz benne... pl A TV-be miért égetik be a Jósokat? Amikor mindenki már tudja azok csalók.. és mégis van olyan lelki szerencsétlen aki betelefonál. És akik tényleg értenek is gyógyításhoz és jósláshoz.. azok nem tudnak érvényesülni, mert a média nagy pénzeket nyomat hogy ezek ne legyenek hitelesek ! Külön oldal van hogy milyen oldalak nem hitelesek Indexen HVG n !

Bocs hogy ennyi felé elkalandoztam, és ennyi minden felsoroltam de oldalak lehetne írni ezekről !
Röviden szórakozásra több időt szánnak mint a valós dolgok értelmezésével !
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. ChoSimba Maxim...
2016.03.03. 18:02
Mégis hogyan lehet érvényesülni jóslással ?
A jövőbelátás az egy exploit a való életben. Ha valaki képes rá, akkor vagy k...va gazdag vagy már halott.
Ha én tényleg tudnék jósolni, akkor befognám a pofám, mielőtt a nálam hatalmasabb csoportok rám teszik a kezüket.
Csak aprókat nyernék a lottón vagy a tőzsdén.
Már csak ezért sincsenek "működőképes" jósok. Ha voltak is, kihaltak. Esetleg a Rothschildék lehet hogy ezért gazdagok
Vagy a jóslás képessége azzal jár, hogy annyira hülye lesz tőle az ember, hogy kénytelen az ATV-hez szegődni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. punchman Maxim...
2016.03.03. 18:12
Félreérted. Nem téged támadnak, hanem amit képviselsz, és nem azért mert kevesen képviselik, hanem mert megalapozottnak gondolod. Vegyük észre, hogy nem lehetséges abszolút igazságokat nem szakértőként megállapítani videókból és egyéb írásokból. Pláne nem szakirányos tudás nélkül. Nyilván mindannyiunknak jobb rálátása lenne, ha orvos-kutatóként végeztünk volna, vagy laborban dolgoznánk. Egy sor tudományos eredmény tudását szívhattunk volna magunkba, és sokkal könnyebben eligazodnánk az új, témába vágó információkon. Ami benned ijesztő, hogy láttál/olvastál dolgokat, és nem lehetőségként kezelted, hanem befogadtad őket, komolynak nevezhető háttértudás, és utánajárás, kutatómunka nélkül. Nincsen benned önellenőrzés és kritika. Nem keresed az igazságot, hanem egy olyan álláspont utáni vágyad elégítetted ki, ami belül valamiféle megváltást ad. Sajnos az emberben található ilyen jellegű hajlam, és ezzel élnek vissza a szekták, és sok más szervezet/ember is. Nagyon sok ember életében, a hit nagyobb szerepet játszik, mint a tudás. Ugyanakkor ne férjen kétség ahhoz, hogy amíg az ember nem tudja magát leválasztani ezen érzelmektől, addig képtelen tudományos igényességű munkát végezni. A valós megállapításoknak, valós, reprodukálható, megkérdőjelezhetetlen tényeken kell alapulni. Te személyesen meggyőződtél arról, hogy valóban tartalmaznak ezek az oltószerek (maradjunk az egyszerűség kedvéért, kizárólag a kötelező oltásoknál) nem kívánt anyagokat? A mellékhatásukról, vagy a konkrét kifejlesztési folyamatukról? Mondjuk a veszettség elleni vakcina kifejlesztéséről olvastál már? És ha netán mégsincs igazad, belegondoltál, hogy ez mit jelent a társadalomra nézve? Mennyire felelősségteljes az a magatartás, amit tanúsítasz? Ha pedig alkotmányos jogokról beszélünk, melyiket tartod erősebbnek? A vélemény szabadságát, vagy az egészséghez való jogot? Az alkotmányjogász is a te véleményeden lenne? Magadban meg tudod válaszolni őszintén ezeket a kérdéseket? Mert szerintem ahhoz, hogy felvállalható legyen a vélemény, képesnek kell lenned őszintén válaszolni ezekre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. Renhoek Maxim...
2016.03.03. 19:18
Nem arra válaszolsz amit kérdezünk.

Én annyit kérdeztem, hogy mi a bajod az általános iskolás, gimis, egyetemi természettudományos tárgyakkal?

Szerinted nem lehet alkalmazni őket mérnökként, biológusként, orvosként stb?
Ez marhára nem olyan, amit az öregek 3 generáció után elfelejtenek.

A tudásunk alapjának nagy része már inkább bővül, finomodik, mint alapjaiban változik. A most megszerzett tudásommal ugyan úgy tudok rakétát tervezni, vagy rádiót építeni, vagy akár patkány agyat stimulálni lézerrel, mert működik.

Mindenkinek már gyerekkorban meg kéne ismerkednie alaposan a természettudományos és mérnöki tárgyakkal, mert a béka segge alatt van sajnos az általános műveltség ilyen téren. Meg lehet tanulni, érteni a képleteket idős fejjel is (én vagyok rá a példa)... szóval csak kifogás az egész. Persze, hogy kényelmesebb egy Antalvalis marhaságot elolvasni, mert abban egy levezetés, egy képlet vagy akár egy szakszó nincs, csak áltudományos baromság. Csak meg kéne nézni egy eredeti publikációt, hogy lásd a különbséget. Fogadjunk egy ilyet sem olvastál még el.

Nem is értem melyik baromtól vehetted át ezt az iskolaellenes agymenést, de jó nagy taslit érdemelne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. fofoka Renho...
2016.03.03. 19:27
"Itt minden élétet meg kell védeni."

Nem kell. Idemigrálnak. Az sokkal olcsóbb. Bár Sztálin elmélete is hibátlan: "A halál megoldás minden problémára. Nincs ember, nincs probléma"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. Terror
2016.03.03. 20:07
Félelmetes. Egyszerűen félelmetes.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. CyberPunk6...
2016.03.03. 22:24
Szerintem troll.
Ha troll, akkor nem érdemes etetni, ha komolyan mondja, akkor még annyira sem. Ez is csak egyel több hely lesz így az interneten, ahol fellelhető ez az eszement baromság.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. punchman
2016.03.04. 00:25
Csak annyit mondok, hogy nagyon nagy mázlink van, hogy már léteznek ezek az oltások, és a mai napig ilyen fontos fejlődéseken megy át az orvostudomány. Nem lenne olyan jó nélkülük. Nagyon más lenne az élet a sokunk által megszokotthoz képest.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. zodiac83 mager...
2016.03.04. 10:30
"Van még egy nagyon veszélyes betegség, ami ennél idősebb korban jelentkezik.
A beteg saját magán nem veszi észre a tüneteket, viszont korlátlan ideig fertőző.
Védőoltás nincs, ellenszer nincs. A populáció csak kis része immunis rá, viszont ők is szenvednek a beteg által produkált tünetektől.
Az egyetlen gyógymód a betegek aktív közreműködését igényli, de sajnos ezt nagy százalékban megtagadják, mivel nincsenek tudatában a betegségnek."

Nálam az év kommentje eddig! Szintén köszi!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. MaximumGam...
2016.03.04. 10:34
Nem azt mondtam hogy az iskolába minden szar, biológia és természet tudomány nagyon is jó dolog! Csak jobb lenne ha fiatal korba eldöntené a gyerek mi szeretne lenni, azt tanulná amit szeretne! Olyan szakirányokat !
Utána majd ha változtat akkor saját döntése alapján majd megtanulja azokat is ! Oltások alapanyagait nem kértem ki mert, ez nem így működik hogy ki kikérem. Mert ha ki is kérném és elküldenek egy papírt amin fake adatokat írnak ! Kivéve ha Professzor vagyok és megtudom vizsgálni az anyagokat egy kapszulába. Iskolai tudástól sokan azt képzelik hogy egyetemet meg diplomát lerakta ! Akkor ő a felsőbb értelmes réteghez tartozik, és ő sokkal okosabb az átlagnál... Iskolába nagy részbe az EGO-t építik fel ! Ez ego a józan gondolkodás ellensége!
Minél nagyobb valakinek az egoja annál befolyásolhatóbb és annál többet képzel magáról ! Én tisztába vagyok az ember spirituális erejével is! És nem vagyok elszállva magamtól, pedig felmenőim miatt simán lehetnék egy beképzelt egoista hülyegyerek ! Tisztába kell lenni hogy az emberek nagyrésze még mindig az éjjel nappal Budapestet nézi.. És Foci rajongókból is van elég sok, legnagyobb agymosás a Sport és a Szerencsejáték, Meg a TV amivel rávették az embereket hogy ne szabadba nézzék hanem otthon... És még ha nem is tudd kimenni akkor is ott megtudja nézni ! Nem a saját életét építi, hanem másokért rajong... Oltás is ilyen, a kutyát kötelező mert veszélyeztetné az embereket.
Embereknél sem feltétlen kéne... Amilyen csalások és szemfényvesztések vannak a világba, ez az oltás ellenességem szerintem így már nem olyan nagy dolog ! Nyugodtan lehet hinni a gyógyszergyártókba... De nekik oltással is az a célja a vírusokat elkapja az ember...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. zodiac83
2016.03.04. 10:39
@Renhoek: Minden tiszteletem a fáradozásért!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. ChoSimba Maxim...
2016.03.04. 12:12
Ha ez így lenne, akkor a világ csak masinisztákból és tűzoltókból állna. Meg pókemberekből
Ha nem ismered az étlapot, akkor honnan tudhatnád, hogy mit is szeretnél enni ?

Másrészt ezek az összeesküvés elméletek ott buknak el, hogy ezeket az anyagokat valakiknek össze is kell rakniuk, márpedig ilyen információ nem maradhat titokban, már rég kitálaltak volna. Lásd Assange és társai.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. MaximumGam...
2016.03.04. 12:12
zodiac83: Mondom én hogy mindenki királynak képzelni magát és én vagyok a hülye..
Én lehetek miért büszke, a többség aki meg nem fogékony a valós dolgokra, amik folynak arról nem tehetek ! Sajnálom őket mindenki okos szeretne lenni !

ChoSimba :
Miért ha te ilyen anyagokat raknál össze, jó pénzért Akkor nem martadnál csöndbe ? Coca Cola alapanyaga se szivárgott ki !

összeesküvés vagy sem... Képzeld el ha meghal a Sztár aki rájött hogy látogatása során újféle oltást kapnak a kisgyerekek Indonéziába, és kampányolni akar ellene, utána meghal és ott a videó hogy egy drónnal ölték meg ! ''legyen kitaláció'' utána megjelenik a film amibe a színészt egy Drónnal akarják megölni... És ez 1-1.5évvel rá ! Akkor jövőbe látott valaki ?
Vagy a film készítők direkt raktak bele egy ilyet ? Mert ahogy sokan mondták nekem, ami filmbe van az nem lehet valóság !
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. zodiac83 Maxim...
2016.03.04. 12:15
"Csak jobb lenne ha fiatal korba eldöntené a gyerek mi szeretne lenni, azt tanulná amit szeretne! Olyan szakirányokat ! "

És mégis mi alapján fogja tudni fiatalon felelősen eldönteni az a gyermek, hogy mi is szeretne lenni? Kivátlképp széleskörű alapismeretek hiányában.
Zárjuk be az általános iskolákat és indítsunk célirányos alapozó képzéseket - fiúknak pl. kukásautó vezető, pokémon harcos, betanított batman lányoknak meg pl. balerina, szépségkirálynő, popénekes és társai vonalon? Vagy hogy gondolod?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. zodiac83 ChoSi...
2016.03.04. 12:16
Megelőztél
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. zodiac83 Maxim...
2016.03.04. 12:24
"Mondom én hogy mindenki királynak képzelni magát és én vagyok a hülye.."
Váljék egészségedre.

"Én lehetek miért büszke" Ez igazán örvendetes.

"aki meg nem fogékony a valós dolgokra, amik folynak arról nem tehetek"
Minden jel szerint legalább ellene próbálsz tenni. Ez önmagában szintén dícséretes hozzáállás.

"Sajnálom őket mindenki okos szeretne lenni !"
Ezt nem tudhatod. De amúgy is mindegy mert jó pap is holtig tanul és mégis hülyén hal meg, mint mondják.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. ChoSimba Maxim...
2016.03.04. 12:31
Pfff, nagy levegő
Szóval szerinted tök ugyanaz a kategória titkos alapanyagot tenni a kólába meg valami autizmust okozót akármit tenni tudatosan egy oltásba ?
Nem érzed kicsit sem a különbséget morálisan ?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. MaximumGam... ChoSi...
2016.03.04. 12:43
Nem egészen ugyan az persze.. de Most egy olyan példát akartam mondani amit mai napig nem derítettek ki !
Akármi mást mondhattam volna! Még ha nem is direkt az a 1% benne van a pakliba, akkor hogy lehet beadni olyat amibe 1% is örökre tönkreteheti az életét.
Egyik ismerős Öcsikéje Oltás után lett autista.. most lehet véletlen lehet nem !
Szerinted pár ember alapján ki fogja megmondani ezt?
Vagy 2% hogy lebénul ? Akkor beadnád a gyerekednek ?
Persze folyamatosan fejlesztik az oltásokat.. és Van pár amit muszáj beadni.. mert a gyerek egészsége fontos ! De olyanokra, amire csak Ajánlott az legyen Magyarországon is ajánlott !
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. zodiac83 Maxim...
2016.03.04. 13:45
"de Most egy olyan példát akartam mondani amit mai napig nem derítettek ki ! "
(feltételezve, hogy a kóláról van szó: )
És most ezzel mi a probléma? Tonnaszámra, viszonylagosan olcsón hozzáférhető, aki akarja vizsgál(tat)hatja laboratóriumban, hogy kimutatható-e benne bármi izgalmas, egzotikus, érdemi érdeklődésre számot tartó adalék. Gondolom számos ilyen vizsgálat történ is az elmúl évszázad során. A lényeg úgyis a tömény cukor, amit a jó sok (iparban rozsdamaratásra használt - ettől lesz gumis érzetű a fogad) foszforsav ellensúlyoz és tesz egyáltalán fogyaszthatóvá, no meg a színezék (a szulfitos-ammóniás karamell). Az aromák adják a fűszerezést.

És? Tart valaki piszolyt a fejedhez, hogy fogyasszad? Én sem élek vele legalább 10-15 éve. (Éves átlagban 0,5 liternél több nem csúszik le, és akkor szerintem még nem is túloztam).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. zodiac83 Maxim...
2016.03.04. 13:57
"Vagy 2% hogy lebénul ? Akkor beadnád a gyerekednek ? "

Ez is attól függ kategória, mérlegelés kérdése (kockázatelemzés). Pl. 2%, hogy lebénul, vagy 50%, hogy szintén valami durva maradandó károsodást szenved, ha megtámadja az adott vírus.

"De olyanokra, amire csak Ajánlott az legyen Magyarországon is ajánlott !"
Melyik oltásra gondolsz itt konkrétan, amire ez az állítás nem igaz (elnézést, ha volt már, de az egészet nem olvastam végig)?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. MaximumGam... zodia...
2016.03.04. 14:25
Konkrétan Nővérem egyik gyerekét itthon szülte, másikat másik EU országba... ott 2-3db oltás az ajánlott, ami itthon kötelező közölük mind !

Nem most volt 2éve, nem tudom fejből de nem olyan fontosak hogy itthon kötelező legyen !
Én is olyan vagyok ami kötelező azt elutasítom
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Terror Maxim...
2016.03.04. 14:26
Például a tankötelezettség?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. zodiac83 Maxim...
2016.03.04. 14:55
Miből gondolod, hogy a németeknek van igazuk?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. ChoSimba Terro...
2016.03.04. 15:10
És nem is adózik, gondolom.
Mondjuk sorkatona én sem voltam
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. zodiac83 zodia...
2016.03.04. 16:37
Ja bocs, nem németek, hanem "másik EU ország".
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. MaximumGam... zodia...
2016.03.04. 18:18
több országba se kötelező... de Ugye magyarokat jobban kell ritkítani mert értelmesebb faj így nem szabad hagyni őket érvényesülni ! Bár így is sok magyart húztak csőbe, vagy sem! Elég sok magyar találmány van ami hasznos. Általában egy ideig engedik az embert terjeszkedni utána már nem. És Szerintem ugyan azok az oltások kellenének minden EU országba !
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. thestock Maxim...
2016.03.04. 19:04
Kérlek mondd hogy ezt nem gondoltad komolyan...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. MaximumGam... thest...
2016.03.04. 19:37
Persze vicceltem és a pszichiátriáról írok most is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. thestock Maxim...
2016.03.04. 20:16
A trollkodás nem baj,viszont ha ezt komolyan gondolnád..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Renhoek Maxim...
2016.03.04. 21:02
Bárcsak megérném egyszer, hogy a cikkről beszélünk 100 hszn keresztül...

Inkább a nanostruktúrákról vitatkozzunk.

Érdekesek amúgy, most épp egy ilyen projectünk is van, különböző nanofelületekte növesztenek sejteket. Nagyon különös elektronmikroszkópos képeken, hogy hol szeretnek jobban nyulványokat növeszteni. Ezzel pl elérhető, hogy chipekre növessz élő sejteket.
De maga az injekciós tapasz is jó lehet kis és akár nagymolekulás gyógyszerek folyamatos időbeli adagolására. A plazmakoncentrációt sokkal jobban be lehetne így állítani 24/7... sokkal kevesebb hatanyag kéne, mint az teljes emésztőrendszeren végigvinni egy tablettát gyászos biohasznosulással. A nanostruktúrák kiárályok

Erről mi a véleményed?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Resike
2016.03.04. 22:25
A hülyeség sajnos gyorsan terjed:

http://www.origo.hu/egeszseg/20160303-vedooltas-mmr-vakcina-oltasellenes-mozgalom-andrew-wakefield-nyajimmunitas-oknyomozas.html
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. zodiac83 Maxim...
2016.03.05. 09:06
Na de most komolyan. Elhiszem, hogy jó móka, de legyél kedves tetszőleges felmenődet szívatni a trollkodással.

"ocsabi-e vagy?"
Amúgy hova tűnt ocsabi?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. zodiac83 Renho...
2016.03.05. 09:09
"Bárcsak megérném egyszer, hogy a cikkről beszélünk 100 hszn keresztül..."

Valószínűleg Jools is értékelné.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. ChoSimba zodia...
2016.03.05. 09:47
Azért most legalább hasonló témában járunk
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. zodiac83 ChoSi...
2016.03.05. 11:29
Mire gondolsz?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. ChoSimba zodia...
2016.03.05. 12:49
A cikk egy oltásról szólt (nanotapaszos) és oltásokról is vitatkozunk.
Örülj neki, hogy nem amd-nvidia vita lett belőle
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. zodiac83 ChoSi...
2016.03.05. 13:52
Vagy úgy! Ez valóban örvendetes.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. asdsa
2016.03.10. 01:56
@Maximus
Az oktatási rendszerről megvan a saját véleményem, viszont egy jó iskola azt sugallja, hogy a diákok legyenek nyíltak, mégis mérlegeljenek mindent a megfelelő mértékben, ne mások irányítsák azt, amit gondolunk.
Az egoizmus dolgot nem igazán értem. Valamennyire tényleg mások felé emeli magát az, aki iskolázott, de sokan ezért dolgoztak +8-10 évet, és tényleg van is mire büszkének lenniük. És most nem a Foximaxi Főiskolákról beszélek, meg aki végigbukdácsolja a 20-as éveit.

Van amibe nincs belátásunk, vagy szimplán jóval kényelmesebb a kettős mérce. Például a gazdaságpolitika egyes fátyolos területei.
Ez pont nem ilyen. Vannak statisztikák, független szakemberek, mindenki tapasztalja, mégsem áll sok minden a mérleg másik nyelvén. Miért kockáztatnák az emberek, hogy a gyerekeik minél gondtalanabbul nőjenek fel, ha egyszer nincsen semmi konkrétum, ami ellent mondana ennek?

Ha van bármi alátámasztó konkrétumod (cikk, saját szavak, videó), akkor írjad le/linkeld, mert ez így szélmalomharc mindenkinek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.09.08. 11:04
Ne etesd ezeket a trollokat,másra nem képesek csak az ellenkezöjét bégetik be a sok birka szellemü agymosot.Töllük nem gutjas tö9bbre mint hogy azt eléréálrjék szeretet hiányukban hogy mindenki rájuk figyeljen.Itt a kritikus objectiv gondolkodásra mármint konspirálásra nincs szügség,meg terrorizmus is lesz még aki hasonlóan gondolkodik.Ezek az emberek a félelmeitekből nagyon is jól megélnek és még véditek is öket.Hát akkkor csokoljátok meg egymást a gyógyszertákokal és teszteljetek gyogyszereket milliokért csak aztán bele ne halljatok a nagy profit harácsolásba szépen.Emberek saját érzelmeit használják ellenük,amig a kormány az apuci és anyuci addig itt érdemben nem lesz változás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!