iPon Hírek

Olcsó OCZ-SSD-k

Dátum | 2008. 11. 07.
Szerző | Gabriel
Csoport | ADATTÁROLÁS

Szép csendben megjelentette a gyártó a legújabb alacsony költségű SSD-it, további alternatívákat kínálva így az egyelőre még mindig drága fővonalbeli példányok mellé.


Ezek az új egységek a Solid Series névre hallgatnak, 2,5 hüvelykes méretformátummal bírnak, SATA II interfészt használnak, és bár tárhely terén viszonyleg keveset nyújtanak (30, 60 és 120GB-os változatok kaphatóak), teljesítmény terén azért kárpótolják az embert, tekintve, hogy 155Mb/s-el olvasnak és 90Mb/s-el írnak.

Az SSD-k energiahatékonysága közismert, ám a gyártó jelen esetben még külön ki is hangsúlyozza, hogy a Solid-vonulat egységei feleannyit fogyasztanak, mint egy hagyományos merevlemez.

Figyelemreméltó azonban a cég előrelátása is: miután teljesen biztosak benne, hogy bőven ki fognak még fejleszteni újabb optimalizálási trükköket, ezért az egységeket mini-USB-portokkal is ellátták annak érdekében, hogy ezeket az eljövendő új optimalizálási eljárásokat a már megvásárolt egységekre is fel lehessen vinni firmware-frissítésként.

Árakat még egyelőre nem adtak meg, de miután a teljesítményüket tekintve az új egységek a Core Series V2 alatt helyezkednek el, így vélhetőleg olcsóbbak is lesznek amazoknál.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. norman81
2008.11.08. 04:05
A belinkelt oldalon található árak szerint a 30Gb verziót már elég vonzónak találom rendszer meghajtóként,mind teljesitményben,árban,kapacitásban kiszolgálja a jelen és jövö oprencereit!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!