iPon Hírek

Olcsó okostelefonnal gyarapodik a T-Mobile kínálata

Dátum | 2013. 06. 27.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Vodafone nemrégiben leplezte le Smart Mini névre keresztelt készülékét, most pedig egy T-Mobile színeiben induló belépő telefon kerül a terítékre. Az eszköz kellemes áron jön és figyelemreméltó képességekkel bír, de ez nem biztos, hogy elegendő lesz a Vodafone Smart széria ellen. A T-Mobile nem titkolja a Prism II gyártójának nevét: a sajátmárkás készülék a Huawei műhelyéből ékezett. A telefonon első ránézésre a 3,5 hüvelykes megjelenítő fog szemet szúrni, ami egyben a legtöbb figyelmet is kapja majd. A panel felbontása 320 x 480 képpontos (HVGA), így a pixelsűrűsége ugyan nem a legjobb (164,8 PPI), de a használhatóság szintjét azért megüti. A bekapcsolást követően az Android rendszer köszönt minket, azon belül is a korább (4.1) Jelly Bean kiadással kell számolni.

A Prism II egyetlen kamerája a hátlapra került. Ezzel 3,2 megapixeles fotókat készíthetünk, de nagyon behatároltak a lehetőségeink a fix fókuszpont miatt, plusz LED villanó sincs. A motortérbe tekintve egy egymagos, 1 GHz-es órajelen üzemelő chip köszönt minket – vélhetően, vagy inkább remélhetőleg Cortex-A9 maggal – 512 MB-nyi rendszermemóriával és 4 GB-os tárhellyel megtámogatva. Van microSD kártyahelyünk is, így nem jelent komolyabb gond az apróra szabott háttértár. Az 1750 mAh-s akkumulátorból erőt nyerő vas meglehetősen jó üzemidő reményével kecsegtet (a hasonló kvalitású Smart Mininek 1500 mAh jutott). Az újdonság sajnos a viszonylag kicsi megjelenítő mellett sem lett túl helytakarékos fizikailag. A 116,8 x 61,9 x 12,4 milliméteres térfogatú ház és a 110 grammos súly is eléggé nagy, illetve sok, ám errefelé még ez a megszokott - egyelőre ide nem ért el a vékonyítási láz. A kapcsolati képességei között extrákat nem érdemes keresni, egyszerűen hozza a kötelezőt: van 3G HSDPA modem (7,2/5,76 Mbps), 802.11 b/g/n minősítésű Wi-Fi, Bluetooth modul és egy GPS vevő is a kelléktárában.
A sajtóképek őt is megelőzték.
Az igazán olcsó masina sokban hasonlít a Vodafone kínálatát gyarapító apróságra. A Smart Mini 75-80 dolláros áron vásárolható meg, míg a Prism II-ért a T-Mobile-nál 116 dollárt kérnek. Arról egyelőre nincs információnk, hogy a hazai kirendeltség milyen árat fog neki szabni, és hogy mikor kerül be a kínálatába. Kereslet biztosan lesz rá, ugyanis a szolgáltatónál jelenleg nem sok olcsó és ütőképes megoldást fedezhetünk fel, ám ez annak ígérkezik.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. Asagrim
2013.06.27. 16:19
4.1 1GHz-en fél giga memóriával? Ezek mit szívtak? Borítékolható hogy a sok tré mobilos bloatware társaságában a dobozból kivéve már akadozni fog a kezelőfelület mint a szar, és akkor még nem raktam rá semmit ami nekem pluszba kell. Semmi egyéb más gondom nincs vele az árszegmensből kifolyólag, és ha 1 giga memória lenne benne akkor úgy lennék vele, hogy "shut up and take my money".
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. StevyXIX
2013.06.27. 19:24
Ez akkor se érné meg ha 1G ram lenne benne. Egy maggal ma már le is lehet húzni a retyón az egészet, belépő szint is 2 magnál kezdődik. A nagy vörös földön 100$-ért sokkal de sokkal különb készüléket kapsz. 2 magos processzor amihez használható GPU-t is mellékelnek, ram mondjuk ott is 512, viszont 4-4,5" WVGA kijelzők fogadnak, IPS technológiával felvértezve. De 112$-ért van 1GB rammal is és 1,2Ghz-es 2 magos processzorral 4"-os qHD IPS kijelzővel (Jiayu G2S). Igen kínai, nem mintha a cikkben szereplő nem lenne az. Ma már lassan minden telefon kínai, úgyhogy oly mindegy, csak az nem mindegy mit kapsz a pénzedért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. strunyo
2013.06.27. 19:51
Srácok, azt vegyétek figyelembe, h ez a T saját készüléke lesz. Olcsó tabok = colon ennyit tudtak karácsonykor és mégis használhatóak alap Androiddal. Ez 1 teló, alacsony felbontással, nem hardcore felhasználóknak, hanem nagyinak fateréknak, nem mindig a fiatalok a célközönség
Ebben van 1 nagy aku bírja talán még 2,5 napig is, ezzel már lehet parasztokat terelni új készülék felé. Ez erről szól, nem a márkás telók kiváltásáról
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. StevyXIX
2013.06.27. 20:08
Nem biztos hogy "nagyi" ilyen telefonnak fog nyomulni. Itt inkább olcsóság dominál, célközönség pedig akik nem engedhetnek meg maguknak drága készüléket.
Nem lenne ez rossz, ha visszaugranánk kicsit az időbe, de ma már ez elég sovány.
4.1 miatt valószínű lassú lesz alapba is, ha meg dobsz rá valamit még akkor pláne.
Legalább maradtak volna 4.0-nál, ott azért szerintem egy fokkal jobb lenne a helyzet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Asagrim Stevy...
2013.06.27. 20:56
2.3 is dög lassú fél gigán, amint új alkalmazásokat telepítesz rá, amik eleve abból indulnak ki hogy úgyis van 1 gigád.

Szóval a fél giga memória olyan szabadságtól foszt meg egy okostelefonon, ami feleslegessé teszi az okostelefon mivoltát ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. StevyXIX
2013.06.28. 12:15
Nem csak a memórián múlik, gyors váltásokat, indítás állítást jobb processzor teszi lehetővé. Egyszerűen nem értem hogy miért nem képesek manapság egy MTK 6577-es chipet beletenni egy ilyen szintű telóba. Gondolom nem olyan vészes az árkülönbség még így se a két chip között. Persze úgy kisebb lenne a haszon, nyilván. Az a vicc, hogy Kínában 150$-ért 4 magos processzorral, 4,5 qHD IPS kijelzővel 1GB rammal szerelt telefont kapsz, 100$-ért pedig 2 magosat.
Más szemszögből megközelítve meg az Android hibája is, hogy nem tud lassan használható telefont letenni belépő szinten. Folyamatosan fejlesztik ugyan az Androidot, de egyre nagyobb a hardver követelmény, belépő szinten meg vagy marad a régi Android amit nem fejlesztenek, vagy ráhúzzák az újabbakat és használhatatlan lesz ez miatt. Ha ketté osztanák az Androidot (mint anno tabletet külön vették) és belépő szintre külön fejlesztenék az OS-t akkor itt is tudna érvényesülni, de így marad a szenvedés.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!