iPon Hírek

Olcsó OLED-technológia a DuPonttól

Dátum | 2010. 05. 18.
Szerző | Gabriel
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Nagy mennyiségben, alacsony költséggel tud jó minőségű OLED-kijelzőket nyomtatni az új technológiájával a DuPont Displays, amit elsősorban OLED-tévégyártásban terveznek hasznosítani.


Ezt egy egyedi tervezésű nyomtató segítségével oldották meg, amit a japán Dainippon Screen gyártott le nekik; ez két percnél is rövidebb idő alatt kinyomtat egy 50 hüvelykes képernyőt, így többet tudnak gyártani rövidebb idő alatt.

Tesztelték természetesen a képernyők megbízhatóságát, és úgy tűnik, ezzel sem lesz gond, mivel még felül is múlták a korábbi értékeket: a jelek szerint akár 15 évig is húzhatja egy ilyen kijelző, köszönhetően az új technológában alkalmazott "aktív molekulás", stabilitásfokozó oldatnak.

Konkrét árat ugyan nem említettek, de azt ki merték jelenteni, hogy nem csak hogy alá fognak menni pl. az LG-nek is (akik legalábbis az USA-ban elvileg még az idén piacra dobnak egy 15 hüvelykes, 2.725$-os OLED TV-t), de egyenesen versenyképessé is válnak az LCD-kkel ár tekintetében is.

Szándékuk szerint a gyártási technológiát ki is licenszelnék minden érdeklődőnek (egyelőre nem mondtak neveket, hogy van-e már jelentkező), viszont az még nem derült ki, hogy az új eljárással készült termékek piacra kerülése vajon mikorra várható.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. yany
2010.05.18. 13:20
Hejj! Ráfér már az OLED-re egy kis turbó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. lhatvani
2010.05.18. 13:32
Erre a technológiára is már vagy 20 éve várunk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. tassika
2010.05.18. 20:01
Na végre! :-) Franc! Most vettem LCD TV-t, a sok éves fenntartások után, mert igazán az OLED-re vártam. :-)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!