iPon Hírek

Olcsó PC házzal rukkolt elő a Zalman

Dátum | 2013. 10. 08.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Zalman egy költséghatékony, közepes torony formátumú számítógépházat mutatott be, amely kívül-belül feketére festve érkezik. Az ZM-Z1-es modell előlapja hatalmas perforált felületet alkalmaz a jobb szellőzés érdekében, oldallapjai pedig rendhagyó dizájnnal érkeznek.
Az acélból és műanyagból készített számítógépház bővítőhelyek tekintetében jónak mondható, hiszen két darab 5,25 colos és egy 3,5 colos külső, valamint négy 3,5 colos és egy 2,5 colos belső bővítőhellyel gazdálkodik. Az 5,25 colos és 3,5 colos bővítőhelyek szerszámok nélkül szerelhetőek, a 2,5 colos belső bővítőhely esetében azonban csavarokra és csavarhúzóra is szükség van.


A szerelőablakkal is ellátott alaplaptálcán ATX vagy Micro ATX formátumú alaplap fér el és a szükséges kivágások sem hiányoznak róla, amelyek a kábelmenedzsmentet segítik. A ház belsejében 360 milliméternyi hely áll a videokártyák rendelkezésére, PCI bővítőhelyből pedig hetet kapunk.

A lehető legjobb szellőzésről két darab, egyenként 120 milliméteres átmérővel rendelkező ventilátor gondoskodik, amelyek közül az egyik az előlap mögött, a másik pedig a ház hátulján lapul. A tápegység a ház hátulján, alul kapott helyet, alatta pedig kivehető szűrővel ellátott szellőző is található. A hátoldalról persze a külső hőleadó radiátor csöveinek kivezetéséhez szükséges furatok sem hiányoznak.

A ház előlapi portjai között a szokásos mikrofon bemenet és fejhallgató kimenet mellett két darab USB 2.0-s és egy USB 3.0-s port is jelen van.

Jópofa megoldás, hogy a ház tetőlapján kialakított mélyedésben okostelefont vagy külső merevlemezt is kényelmesen tárolhatunk.

A 199 milliméter széles, 432 milliméter magas és 457 milliméter mély Zalman ZM-Z1 várhatóan 60 dollár alatti ajánlott végfelhasználói áron kerül forgalomba, méghozzá hamarosan.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Whysper
2013.10.08. 10:53
Nekem zalman z11 es csakis ajanlani tudom mindenkinek a Zalman hazakat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. danx568
2013.10.09. 00:26
Jó házai vannak Zalman-nak!
Főleg a Z9 plus.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!