iPon Hírek

Olcsó ultrabookkal támad az Acer

Dátum | 2011. 08. 25.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

Az Acer vezetése napjainkban nem lehet valami elégedett a cég teljesítményével, ugyanis egy évtizeden belül az elmúlt negyedév volt az első olyan időszak, amit veszteséggel zárt a vállalat. Érthető hát, hogy igyekszenek minél hamarabb elfelejteni a csapnivaló eredményt és inkább azzal foglalkoznak, hogy a jövőben mely területeken érhet el a cég komolyabb sikereket.

Jön az Acer olcsó ultrabookja

A DigiTimes információi szerint az Acer elnöke, J.T. Wang már körvonalazta, hogy mi lesz a vállalat legújabb dobása: a következő hónap folyamán az Acer kínálata egy új, 799 dolláros ultrabook noteszgéppel bővül majd. A 799 dolláros ajánlott végfelhasználói ár egy kissé furcsa, már ha abból indulunk ki, hogy a tajvani gyártók között mekkora felzúdulást váltott ki az Intel korábban publikált számítása, amely azt ecseteli, hogy nagyjából mekkora egy-egy ultrabook konfiguráció anyagköltsége. A számítások minden kétséget kizáróan első ránézésre talán túlzottan is optimisták voltak, de az Acer példája alapján most mégis úgy tűnik, van rá reális esély, hogy 1000 dollár alatti árcédulával rendelkező ultrabook konfigurációk árasszák el az üzletek polcait. Persze kérdés, hogy milyen vassal.

Az Acer szerint a tábla PC-k népszerűsége csökkenésnek indul

Az Acer elnökének meggyőződése, hogy a tábla PC láz lecsengőben van és a nem is oly távoli jövőben már nem a táblák, hanem a Windows 8 operációs rendszerrel ellátott ultrabook konfigurációk hódítanak majd a piacon. Ez a kijelentés már csak azért is furcsa, mert a Windows 8-ról köztudott, hogy esetében hatalmas erőfeszítéseket tesz a Microsoft annak érdekében, hogy a szoftvert minél hatékonyabban lehessen használni a tábla PC-ken. Ennek ellenére Mr. Wang biztos benne, hogy a Windows 8 megjelenéséből nem a tábla PC-k, hanem a noteszgépek profitálnak majd jobban.

Az elmúlt évek gyakorlata alapján nem túl meglepőek Mr. Wang kijelentései, ugyanis az Acer illetékesei köztudottan szeretnek élesen fogalmazni. 2010 elején például az Acer alapítója, Stan Shih azt állította, hogy az amerikai számítógépgyártók a következő 20 év folyamán ugyanúgy eltűnnek majd a piacról, ahogy azt az amerikai televízió márkákkal is történt. Most, másfél évvel a kijelentés után már teljesen máshogy fest az előbbi kijelentés: a HP például a napokban jelentette be, hogy PC üzletágának kiszervezésén/eladásán gondolkodik.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. somakb
2011.08.25. 17:38
"Acer alapítója, Stan Shih azt állította, hogy az amerikai számítógépgyártók a következő 20 év folyamán ugyanúgy eltűnnek majd a piacról, ahogy azt az amerikai televízió márkákkal is történt."

Ja ezzel szemben egy taiwani cég az Acer az aki egy masszív vesztséget elkönyvelhet, az Apple meg nem tudja hova lapátolni a profitot...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. kisza25
2011.08.29. 07:42
egy ultrabooknál már igen
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!