iPon Hírek

Olcsó Windows Phone 8-as okostelefon a Huawei-től

Dátum | 2012. 10. 24.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Huawei már korábban is hangoztatta, hogy nem szeretnének lemaradni a WP8 indulásáról, viszont a szeptember végére ígért bemutató végül ismeretlen okokból kifolyólag elmaradt. Ettől függetlenül a kiszivárgott információknak köszönhetően mégis megismerhettük szinte minden részletében a Huaweitől érkező masinát.

Az újdonság már első ránézésre is Windows Phone telefonnak tűnik, de ez nem azért van, mert esetlegesen meg lenne bélyegezve; egyszerűen (megtévesztésig) hasonlít a HTC által leleplezett termékpalettának a formavilágához, a színét pedig a Nokia Lumiája ihlethette. Na meg azért az új dizájnt kapó Windows logó is elárulja az operációs rendszer kilétet. Az előlapot a három kötelező billentyűn túl egy 4 hüvelykes megjelenítő tölti ki, aminek a felbontása 800 x 480 képpont (WVGA) - tehát még ebben is hasonlít a kisebbik HTC-re, a 8S-re.


A teljesítménye viszont már nem üti meg azt a szintet. Itt egy Qualcomm MSM8225 kerül bevetésre, mely a Snapdragon Play termékcsalád tagja, így Cortex-A5 magokra épül, nem pedig a nagyságrendekkel erősebb Krait-re. A két ARM mag 1,2 GHz-es órajelen üzemel, a grafikus feladatokért pedig egy Adeno 203 felel. Emellé csatlakozik 512 MB memória, ami a minimumot jelenti a Microsoft új, mobilokra szánt operációs rendszerénél. A tárhely kapacitása 4 GB lesz, melyet már a WP8-nak hála microSDHC segítségével tovább bővíthetünk, így nem okoz gondot a szűkössége.

A főkamera 5 megapixeles fényképek készítését teszi lehetővé, míg a videóhívások bonyolítására egy VGA egységet kapunk. Videózni mindössze 720p HD-ban lehet majd a SoC korlátai miatt, ám a LED villanó jelenlétének hála, akár gyengébb fényviszonyok mellett is használható lesz a kamera, persze csak korlátozottan. A mérnökök a gépet egy 2000 mAh-ss kapacitású akkumulátorra bízták. Ez igen komoly üzemidőt eredményezhet, hiszen a HTC csúcs Windwos Phone-ja is mindössze 1800 mAh-rel gazdálkodhat, a sokkal izmosabb hardver ellenére. Sajnos az adatkapcsolati képességeit egyelőre nem ismerjük az új telefonnak.

A Huawei W1 elsőként a hazai piacán, Kínában kerülhet a boltok polcaira, bár ez még nem hivatalos információ, így nem feltétlenül kell lemondanunk róla. Az ára 300 dollár körül alakul, ami impozáns, hiszen ez az eddig bejelentett legolcsóbb WP8-as okostelefon.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. hpeter105
2012.10.24. 18:38
mind ugyan úgy néz ki...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. myckie2
2012.10.24. 18:57
De legalább szépek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. ToMikaa87
2012.10.25. 14:07
Azért vicces, hogy még csak most kezdik támogatni a microSD kártyákat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. DemonDani
2012.10.25. 19:24
ToMikaa87

igazából ez a cégek döntése, apple pl most sem támogatja, és senki nem panaszkodik rá. nyilván mondjuk ott 16gb a minimum de az ár is négyszerese

minden esetre azt akarom mondani, hogy nem kell ebbe belekötni ennyire
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!