iPon Hírek

Olcsóbb Bay Trailek várhatóak, kifejezetten táblákba

Dátum | 2013. 10. 18.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Várható, hogy az Intel alsókategóriás Bay Trail SoC egységei közvetlen vetélytársaivá válnak a Qualcomm és az Nvidia SoC egységeinek? Nos, a jelek szerint igen, legalábbis ezt állítják a DigiTimes informátorai, akik nem mások, mint maguk a táblapiac szereplői. Az Intel árversenyre készül annak érdekében, hogy az ARM alapú SoC egységekkel hatékonyabban vehesse fel a harcot. Jelenleg a Bay Trail-T SoC egységek legolcsóbbika 32 dolláros áron találhat gazdára, és nagyobb mennyiségű megrendelés esetén ebből az árból 10%-ot még le lehet faragni. Úgy tűnik azonban, hogy ez az ár még mindig magas ahhoz, hogy a gyártó érdemben versenyezhessen az ARM alapú SoC egységekkel. Az Intel éppen ezért a következő év második negyedévében már olyan belépőszintű Bay Trail SoC egységeket is kínál majd, amelyek az Android platformot veszik célba, áruk pedig 15 és 20 dollár között helyezkedhet el. Ezzel az árszinttel az Intel Bay Trail SoC egységei egy szintre kerülhetnek a Mediatek, a Qualcomm és az Nvidia megoldásaival, legalábbis a gyártó erre számít. Amennyiben a fenti értesülés igaz, és a belépőszintű Bay Trail SoC-ok valóban ilyen olcsóak lesznek, úgy az Intel tényleg nagyobb szeletet hasíthat ki magának az androidos eszközök piacának képzeletbeli tortájából.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. wintercoun...
2013.10.18. 13:39
És igen, végre rájöttek. Kár, hogy kicsit későn. Az lenne most a legfontosabb nekik, hogy mérvadó részesedést szerezzenek a hordozható eszközök piacán, mert PC-ből nem sokáig fogják már húzni. Simán megengedhetnének maguknak veszteséges árat is, hogy piacot szerezzenek maguknak, utána lehet emelni... Hasonló stratégiával, mint a Google a Nexus-okkal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. vivanto
2013.10.18. 19:00
A $32 még mindig sok az ARM vasakhoz képest? Akkor mégis milyen árban szokták dobálni őket? Mert ha az eddigi SoC-ek kevesebb, mint 5%-át teszik ki az átlag (sőt, még viszonylag olcsó) $400-os telefonoknak, akkor mi a rosseb kerül bennük ennyibe?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. tibaimp
2013.10.18. 22:12
A gyártók több 100%-os haszna...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. j.panzer
2013.10.21. 09:03
Kit érdekel, hogy mi ketyeg egy androidban, az egy kockacukron is elfut. Ellenben az Intelnek a teljes értékű, x86-os Windows-os tabletekbre kéne kihoznia valami brutál erős, de passzívan hűtött procit.

Úgy vágyom már egy 10-12 colos Windows-os tabletra, passzív hűtéssel, Full size USB porttal (emberi áron).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!