iPon Hírek

Olcsóbb fitneszkiegészítőt mutatott be a TomTom

Dátum | 2017. 02. 10.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A TomTom is kínál már egy ideje fitneszkiegészítőket, és most ezeknek a választéka gyarapodott egy új taggal. A TomTom Spark sportolóknak szánt karórák és a Touch Fitness karperec mellé most egy második csuklópánt sorakozik be, ami a Touch Cardio néven érkezik és némi kompromisszum ellenében versenyképesebb lesz az árazása, mint a Touch Fitnessnek.
A Touch Cardio megörökölte a felmenője dizájnját, szóval a TomTom két fitneszkarperece meglehetősen hasonlóan fest. Szerencsére arról könnyen megkülönböztethetőek a készülékek, hogy a Touch Fitnessnél még ezüst színű az érintőgomb, míg a Touch Cardio teljesen fekete lett. Ez az egyetlen kezelőszerv van az eszközön, szóval ennek a segítéségével lehet majd a különböző funkciók között váltani. A kijelző egészen kicsi méretű, de a szükséges információk így is jól olvashatóan jelennek majd meg rajta, ez azért fontos, mert például futás közben nem állhat meg azért a viselője, hogy az adatokat bogarássza. A panel OLED technológiát alkalmaz, ezáltal nagyon alacsony fogyasztás mellett tud üzemelni. A lehetőségek tekintetében nincs kilométeres lista az újdonság neve mellett, de a legfontosabb feladatokat természetesen el tudja látni. A benne található mozgás-szenzorokat segítségül hívva napközben a felhasználó minden lépését számolja, és éjszaka sem fog pihenni, hanem az alvási ciklusokat kíséri figyelemmel. Ahogy arra az eszköz neve, a Touch Cardio következtetni enged, a készülékben van pulzusmérő egység is. Ezt a lehetőséget elsősorban az edzésekhez ajánlja a TomTom, de akár szív és érrendszeri betegségben szenvedők is viselhetik az elővigyázatosság jegyében. Persze azt hozzá kell tenni, hogy ezek a szenzorok kevésbé hatékonyak és pontosak, mint az orvosi műszerek vagy akár a mellkasra applikálható pántok, de így is képesek lehetnek jelezni, ha problémát észlelnek. Ezen felül a szerkezet az elégetett kalóriákat is ki tudja kalkulálni, ami szintén sokak számára fontos információ, továbbá a mobilon megjelenő értesítésekről is „szól” és persze a bejövő hívásokat is tudja jelezni.
A TomTom több színben fogja kereskedelmi forgalomba állítani az eszközt, így mindenki megtalálhatja majd a kínálatban a számára legtetszetősebbet. Sőt mi több, a kényelmes viseletet biztosító szilikonból készült pántot lehet cserélni is, szóval akár még az öltözetéhez vagy a hangulatához is igazíthatja a kiegészítőt a felhasználó. A fekete mellett biztosan lesz a palettán kék, lila és piros változat is. A legnagyobb hátránya a Touch Cardiónak a Fitness modellel szemben, hogy ez már nem képes a bioelektromos impedancia módszerén alapulva mérni felhasználója testösszetételét (testzsír- és izomtömeg-index), általános fizikai állapotát. Az új készülék üzemideje egy hét körül alakulhat átlagos használat mellett, kiemelkedő produkcióról tehát nem lehet beszélni, de a heti egyetlen töltéshez már hozzá lehet szokni. És ami az operációs rendszerek támogatását illeti: androidos és iOS-t futtató készülékkel lehet majd társítani a masinát, más lehetőséget nem biztosít. A TomTom Touch Cardio valóban alacsonyabb áron lesz hozzáférhető, mint a vállalat korábbi csuklópántja volt, de ez távolról sem jelenti azt, hogy olcsó lenne. 90 fontba fog kerülni ez az újdonság, így 40 fonttal vág alá a Touch Fitnessnek. Fontos, hogy a TomTom termékei hazánkban is elérhetőek, és a Touch Fitness karkötő is megvásárolható Magyarországon, ebből pedig arra következtethetünk, hogy a Touch Cardio is fel fog bukkanni a boltok kínálatában.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!