iPon Hírek

Olcsóbbak lesznek a DDR3-as memóriák

Dátum | 2008. 01. 25.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Ha hihetünk az elemzők jóslatainak és a memóriagyártó vállalatok terveinek, akkor az év vége felé már nem lesz túl drága párosítás egy DDR3-as memóriamodulokkal felvértezett rendszer. A tavalyi év folyamán eléggé megfizethetetlenek voltak a DDR3-as modulok, de ez a helyzet még napjainkban is fennáll, így egyelőre csak kevesek kiváltsága lehet a DDR3-as memóriával felszerelt rendszer.

DDR3-as modulok a Super Talent kínálatában: most még sokba kerülnek...
A memóriagyártó vállalatok rendkívül optimistán állnak a dolgokhoz: a gyártók szerint az idei év második felére olyannyira lecsökken majd a DDR3-as modulok ára, hogy körülbelül 10%-os vagy még kisebb árkülönbség lesz majd köztük és a jelenleg nagy népszerűségnek örvendő DDR2-es társaik között. A DDR3-as ramok árcsökkenésében az Intel is szerepet játszik majd, hiszen az óriásvállalat idén rendkívül agresszív kampánnyal próbálja majd meg népszerűsíteni az új memóriaszabványt. A gyártók szerint az Intel stratégiájának eredményeként az év negyedik negyedévében már az eladott számítógép konfigurációk mintegy 30%-a lesz DDR3-as rendszermemóriával felvértezve, persze csak akkor, ha minden a terveknek megfelelően alakul.

Napjainkban a DDR3 elterjedését a DDR2 rendkívül nyomott árai is akadályozzák, ám nemrégiben emelkedésnek indultak a DDR2-es modulok árai, ez a tény pedig kifejezetten jól jön majd a memóriagyártó vállalatoknak, hiszen a DDR2 árának emelkedésével a DDR3-ra való váltást valamelyest gyorsítani lehet.

Jelen pillanatban csak az Intel van jelen a piacon DDR3-as memóriamodulokat támogató rendszerekkel, az AMD a tavaly decemberi bejelentése alapján majd csak valamikor 2009-ben kezdi meg a DDR3-as memóriatámogatással bíró platformok piacra dobását.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások