iPon Hírek

Olcsón kínál 3G támogatást a Kodak két új táblája

Dátum | 2017. 07. 04.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Kodak márkanév már egy fényképezésre kihegyezett okostelefonon már feltűnt, most pedig kettő táblagép jelent meg a szebb napokat is megélt vállalat logójával ellátva. Az újdonságok az Archos hozzájárulásával jöttek létre, és a francia vállalat disztribúciós hálózatát használják majd, tehát azokon a területeken jelenhetnek meg, ahol az Archost is el lehet érni.
Kodak Tablet 10
A táblagépek egészen hasonló paraméterekkel rendelkeznek, a legnagyobb eltérést a képátlójuk és az ebből adódó dolgok (fizikai méret, akkukapacitás) jelentik. A Kodak Tablet 7 egy olyan 7 hüvelykes megjelenítővel jön, ami 1024 x 600 képpontos felbontású, szóval részletgazdagnak egyáltalán nem nevezhető, viszont IPS technológiás, így legalább a többi jellemvonása rendben van. A Tablet 10 pedig értelemszerűen már 10 hüvelykes, és a felbontás terén hasonlóan rosszul áll (1280 x 800 pixeles), de ez is IPS alapokon nyugszik, szóval széles betekintési szögekkel és jó fényerővel lehet számolni, mindezek mellett pedig a színvilág is rendben lesz. A gépezetek az Android 7.0 operációs rendszerrel érkeznek. Arról nem sok információnk van, hogy milyen extrákkal lehet számolni jelen esetben, de például a Cyberlink multimédiás lejátszó alkalmazás biztosan előre telepített a táblákon. Az eszközök 2 megapixeles előlapi kamerával lettek felszerelve és 720p-s minőségben lesznek képesek videocsevegéseket bonyolítani. A főkamerát tekintve pedig mindkét kivitelben 8 megapixeles megoldással lehet számolni, ami egészen korrekt tablet szinten.
Kodak Tablet 7
A Kodak nevével fémjelzett vasakban egy olyan MediaTek központi chip található, ami kifejezetten táblagépek számára lett tervezve. Négy darab Cortex-A53 vagy A7 processzormag található a szóban forgó lapkában, ezek a feldolgozó egységek 1,3 GHz-es órajelen fognak dolgozni. Az Androidot és az egyszerűbb applikációkat biztosan elfogadható sebességgel mozgatja majd az központi chip, de sokkal többet nem érdemes várni tőle. Sajnos a rendszermemória terén sincs elengedve a Tablet 7 és Tablet 10 páros, hiszen mindkettő 1 GB RAM-mal szolgál. A háttértár tekintetében már jobb a helyzet, ugyanis 16 GB-os kapacitást nyújtanak a Kodak táblagépek, és még a bővítési lehetőség is adott, akár 64 gigás memóriakártyákkal is megtoldhatóak. Az újdonságok főleg a kapcsolati lehetőségeik révén érvényesülhetnek majd. Bár be kell érni 3G HSDPA támogatással, de ez a modem is képes menet közben 21 Mbps-os letöltési sebességet biztosítani megfelelő háttér mellett. Ezen felül pedig van még itt 802.11 a/b/g/n Wi-Fi, Bluetooth modul és A-GPS vevő is, tehát akár navigálásnál is lehet számítani a Tablet 10 és Tablet 7 modellekre. Érdekesség, hogy még Dual-SIM támogatással is szolgálnak, szóval ilyen tekintetben igazán nem érheti szó a ház elejét.
Kodak Tablet 7
A Kodak két színben küldi ezeket a gépeket bevetésre, elérhetőek lesznek feketében vagy – ami sokkal érdekesebb – a vállalat jellegzetes, sárga színébe öltöztetve. Ez utóbbi kombinációt már messziről ki lehet majd szúrni, és a fiataloknak talán még el is nyeri a tetszését az extravagáns és harsány megjelenés. A Kodak Tablet 7 esetében az üzemidő nem lesz túl acélos, a Tablet 10 viszont egészen szépen teljesíthet majd ilyen tekintetben. A hétcolos masina burkolata alatt egy 2500 mAh-s akkumulátor található csak, ami folyamatos nyomkodás mellett aligha lesz elegendő 4-5 óránál hosszabb üzemidő elérésére még odafigyeléssel sem. Ezzel szemben a Tablet 10 már egy 6000 mAh kapacitású telepből táplálkozik, mellyel akár a 8-10 órás futási teljesítmény elérése sem tűnik lehetetlen feladatnak.
Kodak Tablet 10
Ahogy azt már a címben előre vetítettük, igazán olcsó megoldásokról beszélhetünk ezúttal, szinte bárki számára elérhetőek lesznek. A Kodak Tablet 7 neve mellett 80 eurós összeg szerepel majd, a Kodak Tablet 10 pedig 120 eurós áron lesz megvásárolható. Persze a képességeik sem indokolnak ezeknél vastagabb árcédulát, de legalább így van mihez nyúlnia azoknak, akik mobilinternet-elérést is nyújtó táblára vágynak fillérekért. A masinák Magyarországon is biztosan megjelennek majd az Archos révén.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. j.panzer
2017.07.04. 14:16
Elektronikai hulladék
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. 5hR3kY
2017.07.05. 08:22
Androidhoz 1GB RAM 2017-ben? Nooooormális?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. r3dsnake
2017.07.05. 11:58
Ennek 5 évvel ezelőtt lett volna hírértéke.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!