iPon Hírek

OLED-es e-könyv olvasón dolgozik az ASUS?

Dátum | 2010. 01. 18.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

Az ASUS-nál úgy tűnik, egy ideje fontolgatják, hogy a cég belép az e-könyv olvasók piacára: az illetékesek ezt olyannyira komolyan gondolják, hogy már a gyártó műhelyében készül is a DR-570-es típusjelzéssel ellátott termék, ami több lesz egy egyszerű, szokványos e-köny olvasónál.

ASUS DR-570A trendekkel ellentétben az ASUS nem a sokásos E Ink panelt alkalmazza az újdonság esetében, hanem egy annál jóval sokoldalúbb megoldást: egy 6 hüvelykes képátlójú, nagy fényerővel büszkélkedő OLED panelt építenek be a friss jövevénybe. A termékről egyelőre csak egy kisméretű fotó áll rendelkezésre, amely inkább látványtervnek mondható, de ezzel egy időben a főbb specifikációkról is érkeztek már kisebb információmorzsák, amelyek igen érdekesnek ígérkeznek. Az ASUS DR-570-es készülék WiFi és 3G támogatással egyaránt fel lesz vértezve, sőt, akár flash videók megtekintésére is alkalmazhatjuk majd. A szerkezet beépített akkumulátora egyetlen töltés hatására akár 122 órán át is képes lesz energiával ellátni a komplett rendszert. Ezt az üzemidőt a gyártó állítása szerint vezeték nélküli kapcsolat használatával és videó megtekintésével együtt kell érteni, azaz valós felhasználási körülményekre vonatkozik, nem csak a monokróm tartalom megjelenítésére.

A specifikációk alapján egy új trend kialakulására is jó esély van. Az új készüléknek köszönhetően a tartalomszolgáltatók akár digitális magazinokat is megjelentethetnek majd a készülékeken szöveggel, színes képekkel és akár videókkal együtt.

Az ASUS jelenlegi tervei szerint az új e-könyv olvasó még az év vége előtt forgalomba kerülhet.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. bandika198...
2010.01.18. 11:18
azért az a 122 óra elég vadul hangzik...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. papus016
2010.01.18. 11:34
Hát érdekes terv de szerintem 1 "átlag" embernek felesleges. pl nekem. Abszolult felesleges.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Azrael
2010.01.18. 11:34
túl szép, hogy igaz legyen...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. MassKilla
2010.01.18. 16:53
ha már 66 órát bír ki az is zsír lenne... ennyivel kéne egyetemre járnom, és minden meglenne rajta... de jó is lenne

nem gondoltam volna, hogy ennyire alacsony az oledek fogyasztása...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!