iPon Hírek

OLED-es, ujjlenyomat leolvasós pendrive

Dátum | 2009. 05. 04.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

Különleges  pendrive-ból már számtalan darabot láthattunk az elmúlt időben, ám amivel az Ennova Direct Corporation mérnökei fognak előrukkolni a nem is oly távoli jövőben, az minden eddigi terméket felülmúl. A fent említett cég befektetői fantáziát látnak a szabadalomban (US 7,462,044), amelynek segítségével egy különleges, meglehetősen biztonságos pendrive készülhet.

A gyártó által kiadott közlemény szerint a nem mindennapi termék egy kinyitható és lecsukható fedlappal lesz ellátva, amely a pendrive-on elhelyezett OLED kijelzőt és a hordozható adattároló USB csatlakozóját védi majd. A termék nem ettől mondható különlegesnek: a rajta elhelyezett OLED kijelzőbe egy biometrikus ujjlenyomat olvasót integrálnak (erről is szól a szabadalom), így a pendrive-on tárolt adatokhoz való hozzáférés csak a tulajdonos számára lesz lehetséges (extrém módszerektől eltekintve), így az adatok biztonságban lesznek. A kijelző egyébként interaktív kezelőfelületként is funkcionál majd, amelynek segítségével különböző szolgáltatások lesznek elérhetőek.

A gyártó az érdekes pendrive-ról szóló közleményében kifejtette, hogy az egyre nagyobb adattároló kapacitással rendelkező pendrive-ok esetében egyre fontosabb az, hogy az adatok biztonságban legyenek, ugyanis a nagy tárterületet sokan biztonsági mentésre is használják, így a korábbinál nagyobb jelentőséggel bír a biztonság.

Az Ennova Direct tervei szerint az OLED kijelzővel ellátott pendrive várhatóan 2010 első negyedévében kerülhet forgalomba, a termék ION Technologies márkanév alatt lesz majd elérhető. Az előzetes hírek bíztatóak, reméljük, hamarosan egyéb részletek is kiderülnek az újdonsággal kapcsolatban. Sajnos a várható ár még nem ismert.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Caster
2009.05.04. 11:45
VISSZA A HIRHEZ

hmmm ez meg minek?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. L*ux
2009.05.04. 11:49
Ismét egy olyan szabadalom, amihez semmi köze a szabadalmaztatónak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. raiden
2009.05.04. 12:49
Lehet én néztem régebben túl sokat a TV-t, de kb~ 2 perc lenne max rányomni még1x más ujjlenyomatát...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. bidoz
2009.05.04. 14:53
Hát tényleg nemsok értelme van. Ilyen erővel már az egér is lehetne ujjlenyomatolvasós... vagy az egérpad!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Tomato
2009.05.04. 20:28
És ha kulcsként használnánk csak , vinyón adatok , usb benyom szoftver kéri ujjlenyomatot , vinyón feloldva kódzár , adatainkat láthatjuk ,módosithatjuk , vagy amit épp akarunk vele tenni . Tehát ujjlenyomatolvasós pendrájvunkkal védjük adatainkat mint egy hardverkulcs
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!