iPon Hírek

OLED megjelenítőt kapott a Mi Band 2

Dátum | 2016. 06. 02.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Bár egy ideig úgy tűnt, hogy a Xiaomi kénytelen jóval későbbi időpontra csúsztatni a következő viselhető kiegészítőjének bemutatóját, mégsem így alakult. A vállalat a korábban jelzettnél néhány héttel hamarabb rántotta le a leplet az új fitneszkarperecről, ami valószínűleg legalább akkora siker lesz, mint a Mi Band és a Mi Band Pulse volt.
A vállalat a várakozásoknak megfelelően Mi Band 2 néven küldi bevetésre az újdonságát, ami továbbra is olcsón kínálja majd a bájait, de már sokkal jobb funkcionalitás kíséretében. Rögtön az elején kiemelendő az, hogy itt már nem fehéren pislogó LED-eket kell figyelni, hanem egy rendes OLED megjelenítőt kapott, ami több fontos adatot is képes lesz megjeleníteni az egyébként apró felületen. A kijelzőn olvasható majd például a pontos idő, a lépésszám, a pillanatnyi pulzus, értesítési figyelmeztetők és egyéb információk is kerülhetnek ide. Nem az OLED megjelenítő az egyetlen újdonság a készüléken, megjelent rajta egy anodizált fém gomb is, ami csak 0,05 mm vastagságú a Xiaomi Facebookon közzétett beszámolója szerint.
A Xiaomi a pántnál maradt az eddig jól bevált (és persze olcsón elérhető) szilikonnál, ami ha nem is kelt prémiumérzést, legalább hipoallergén, így egészen biztos, hogy semmilyen esetben sem fog a tulajdonosának kellemetlen, bőrirritációs panaszokat okozni. Ráadásul ennek a cseréje továbbra is nagyon egyszerű manőver lesz, és sok színben áll majd a vásárlók rendelkezésre, így mindenki a számára legszimpatikusabbat választhatja. A Mi Band 2 (is) képes feloldani az okostelefon kijelzőjét, csak közel kell hozzá tartani a készüléket. Ugyan apróságról van itt szó, de ezzel is megkönnyíti a felhasználók mindennapjait.
A felhasználó állíthatja be, mennyi idő után szóljon, hogy ideje mozogni kicsit.
A Xiaomi különösen nagy figyelmet szentelt arra, hogy igazán jó minőségű érzékelőket alkalmazzon az új generációs Mi Band esetében, hiszen ez különösen fontos egy fitneszkarperecnél. A mozgási szenzorokat és a pulzusmérőt is az ADI (Analog Devices) szállítja sok éves iparági tapasztalattal a háta mögött. Az elmúlt időszakban azon is sokat dolgozott a Xiaomi, hogy a már meglévő funkciók is jobban működjenek az újdonság esetében. Mire kell itt gondolni? A hivatalos beszámoló szerint a vállalat például egy új lépésszámláló algoritmust vezetett be, ami minden bizonnyal pontosabban fogja tudni a mozgási szenzorok adataiból, hogy éppen valóban sétál-e a viselője, vagy valamilyen más tevékenységet űz.
A tervezők kellő figyelmet szenteltek az ellenállóságra is, ennek jegyében az eszköz olyan szigeteléssel lett ellátva, melynek köszönhetően IP67 minősítést szerzett a vizsgálatokat követően. Ez azt jelenti, hogy por akkor sem juthat bele, ha nagyon finom szemcsés, és víz is csak nagyobb nyomás mellett vagy hosszabb idő után szivároghat bele – ha nem megy vele a viselője búvárkodni, akkor nem lesz vele probléma. A Xiaomi lecserélte az eddig alkalmazott Bluetooth modult, az új generációs egység gyorsabb és stabilabb kapcsolatot tud majd létesíteni a hozzá csatlakoztatott okostelefonnal, ami meglehetősen jó hír. És akad még itt pozitívum zárásként is, hiszen az üzemideje is nagyon jónak ígérkezik: a Mi Band 2 a hivatalos mérési adatok szerint átlagos felhasználás mellett 20 napig (!) fogja bírni egy feltöltéssel.
A Xiaomi termékeknél mindig főszerepet kap az árazás is a bemutatók során, és szerencsére a Mi Band 2 esetében sem változott ez. A vállalat örömmel jelentette be, hogy a készülékért mindössze 150 jüant, vagyis kevesebb mint 25 dollárt (kb. 23 dollár a mostani árfolyamon) kell leszurkolni. Ez éppen 50 százalékkal több, mint a Mi Band Pulse ára, de látni kell, hogy mennyivel jobb lesz így, hogy már megjelenítővel is rendelkezik. Minden bizonnyal ilyen formán még több potenciális érdeklődő figyelmét keltheti fel a szerkezet. A forgalmazása június 7-én kezdődik Kínában.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

12. DemonDani
2016.06.02. 18:15
Na, egy ilyet azonnal elfogadnék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Kerty
2016.06.02. 18:19
Instabuy
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Keksz03
2016.06.03. 08:28
Nekem MI Band van és imádom! Olcsó és nagyon hasznos kiegészítő, viszont az nagyon hiányzott h nem írja ki az időt! Mondjuk nálam elmegy 40-45 napot egy töltéssel.
Ha ez megjelenik itthon már rendelem is, főleg ha tényleg legalább 2-3 hetet bírni fog!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Asagrim
2016.06.03. 14:32
Ha aktív pulzusmérője lesz, és tényleg olyan pontos, ahogy azt reklámozzák, akkor engem is érdekelne (de a kijelző is csak azért, hogy ne a telefonon kelljen néznem a pulzust).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Renhoek Asagr...
2016.06.03. 15:00
Aktív szerintem valami trükkel lehet csak. Bár egyesek szerint elléggé pontos az 1S is (nem aktívan) szerintem olyanoktól is függ, hogy mennyire szőrös a karod. A kapillárisok pulzálását méri zöld leddel, gondolom egy csubakka karon nem annyira pontos, mint egy bababőrös hamvasbőrű ginger tinilány karján akiknél szemmel megmondom a pulzust annyira átlátszik a bőrük

Én 100%, hogy rendelek egyet amint megjelenik. Mindenben frankó cucc. Összefogom vetni a BT-s mellpántos HR monitorral...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. DemonDani Renho...
2016.06.03. 15:14
Nagyon meglepő lenne, ha elfogadható adatot mutatna, mert szinte példátlan a pontos mérés ezekkel a csuklólesős mini szenzorokkal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Renhoek
2016.06.03. 15:52
Tényleg embere válogatja... többen tesztelték vérnyomásmérővel, és vannak aktív adatok mellpántos verzióval is. Főleg a váltásokkor volt eléggé pontatlan és magas HR-nél.

Szóval ne reménykedjetek abban szerintem se, hogy elérné egy cheast trap szintjét...

Eleve percenként megmérni mi értelme? Ez akkor jó, ha folyamatosan látnád, és +-10 BPM hiba a max, pont az interval training miatt. Vagy hosszabb futásnál is fontos, hogy vissza kell-e venni vagy sem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Asagrim Renho...
2016.06.03. 16:24
Vettem, rendeljek mellé epilátort is.

ALCOR Move pl. állítólag sport üzemmódban aktívan méri a pulzust.

szerk.: Mint kiderült nem méri az se folyamatosan.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Renhoek Asagr...
2016.06.03. 16:27
Amúgy ez egyszerűen letesztelhető, meg kell fordítani, hogy alulra nézzen a szenzor...

ott még a csubakkáknak is babapunci epilált bőre van...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Asagrim Renho...
2016.06.03. 16:35
Rácáfoljak képpel?

Egyedül a jobb csuklóm van kikopva a sok egerezéstől!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Renhoek Asagr...
2016.06.03. 16:40
Lehet ez is olyan lesz mint a mellpántnál, be kell kenni vazelinnel a mellkasodat, hogy érintkezzenek az elektródák, csak itt a fény miatt kell
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Asagrim Renho...
2016.06.03. 20:23
Nálam EKG vizsgálat is esélytelen emiatt!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!