iPon Hírek

OLED-TV az LG-től decemberre

Dátum | 2009. 08. 07.
Szerző | Gabriel
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Méghozzá 15 hüvelykes méretben. De vajon mennyibe kerül majd, ha a Sony 11 hüvelykes XEL-1 OLED-je is több, mint $2.000? De ez még semmi: elvileg nem kizárt, hogy még az Apple is rendelt OLED-képernyőket bizonyos jövőbeli termékeihez.

Mindehhez a SmartHouse Australia egyik jelentése ad némi támpontot, ami őrzi az LG egyik illetékesének egy olyan, még idén áprilisban tett kijelentését, miszerint az OLED-panelek eleinte "kétszer, ha nem háromszor annyiba fognak kerülni, mint egy LCD-panel", ami nagyjából még stimmelhet is.


Ami azonban már meredekebb, az az, hogy ugyanezen illetékes szerint a 15 hüvelykes OLED-képernyők még a MacBook-ok következő generációjában is felbukkanhHATnak (a feltételes mód itt már feltehetőleg több, mint indokolt).

Az OLED-Display.Net jelentése szerint azonban az mindenféleképpen tény, hogy a 15 hüvelykes OLED-képernyők gyártása már folyamatban van, és a globális megjelenésük nem sokkal a decemberi koreai indulást követően várható.

Mindemellett az LG jelezte egyrészt azt is, hogy az új képernyő felbontása jobb lesz, mint a Sony-féle XEL-1-es 960 x 540-ese, másrészt pedig azt is, hogy 2012-re szándékukban áll 32 hüvelykes OLED TV-ket is piacra dobni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

13. Hawaii
2009.08.07. 13:07
VISSZA A HIRHEZ

Már épp ideje felkavarni az álló vizet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. StevyXIX
2009.08.07. 13:56
Hát ez még nagyon messze van az "állóvíz felkavarásától", még ha 3x annyiba is kerül, mint egy normál LCD monitor, ezért már 22-24"-os monitort vehetsz és nem TN paneleset, 15"-os monitor nem egy túl vonzó alternatíva, esetleg aki CRT-ről akar váltani, de LCD nem kell neki a gyenge kontraszt miatt, ennek a monitornak se lesz még nagy piaca, OLED-hez még kell egy pár év még.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Hawaii
2009.08.07. 14:37
Kérek engedélyt az "állóvíz felkavarását" nem a te belemagyarázatod szerint értelmezni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. StevyXIX
2009.08.07. 14:41
Hát nálam csak azt jelentheti, hogy mezei halandó embernek, mint pl én is elérhetővé válik az OLED, de akkor látom a te olvasatodba nem ezt jelenti.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Hawaii
2009.08.07. 15:30
Értetlenül állok a képzavarod előtt, mert úgy vélem nyilvánvaló, hogy a megfelelő méretben/felbontással/áron kapható, azaz tömegigényeket kielégítő termékek jellemzően nem az első generációkból kerülnek ki. Az állóvíz felkavarása itt azt jelenti, hogy végre egyáltalán történt érdemi előrelépés az OLED megjelenítők kereskedelmi forgalomba való bevezetésében. A fenti elvárások maradéktalanul kizárólag akkor fognak teljesülni, ha a piacot már tömegesen elárasztották.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. StevyXIX
2009.08.07. 16:05
Ki mit ért alatta, nem tömeges elterjedésről beszélek, hanem emberi mértékegységet, 2000$ én esetemben igen csak távoli, főleg valami 11"-os kijelzőért. Ha 3x annyi lesz mint az LCD akkor is vagy 200k Ft-ról lehet beszélni, mindezért egy 15"-os kijelző, hát ez is elég felejtős, 100k-t lesz legalább 22"-os kijelzős az már azt mondom valami, ez már legalább mérhető.
Az előrelépés meg folyamatos szerintem, csak mint mondtad nem árasztják el a piacot méreg drága termékekkel, mert úgy se vesznek sokan, akkor meg minek, előrelépés van, csak nyilván a színfalak mögött, OLED tűnik leginkább a befutónak kijelzők terén, szóval valami lesz majd, viszont ez 15"-os TV megjelenése még mindig semmi szerintem, ez édes kevés bármire is.
Tömeges elterjedést meg nem állóvíz felkavarásának nevezném én, hanem viharnak a nyílt vízen és az nagyon messze van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. pdx06
2009.08.07. 17:49
Én pedig ha tévét nézek, rohadtul nem érdekel hogy miből áll a panel, csak jó legyen a kép. Ha abba is belegondolok hogy milyen sok időm van tévézésre, és kedvem is főleg a mai világban melyben ilyen sok igényes műsor van nem sietem el a beruházást egy ilyenre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Hawaii
2009.08.08. 10:47
StevyXIX: Mhm... Tömeges elterjedés nélkül miként képzeled a 'jót olcsón'?

pdx06: Az lehet, hogy az összes műsorhoz mérten arányaiban kevesebb az igényesebb műsor, de hogy abszolút értelemben több van, az biztos. Az értéktelen mindig is túlsúlyban lesz az értékeshez képest, pont ezért tartjuk értékesnek. Meg kell válogatni, hogy mit nézel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. StevyXIX
2009.08.08. 19:07
Hawaii:
100k-t 22"-os monitor sokaknak nagyon nem olcsó még, nekem ez jelentené a lélektani határt.
30k-t már kapsz 22"-os LCD monitort, látod ez tömeges már, de megnézed a professzionális LCD monitorokat (vagyis IPS PVA stb paneles monitorok), azok nem tucattermékek, megvettem 80k-t a 2209WA-t sokan nem adtak volna ennyit egy 22"-os monitorra, szóval tucatterméket vettem? Nem, egy prémium kategóriás terméket, de már elérhető áron, 2000$ számomra nem elérhető, 100k Ft viszont már igen és még mindig nem beszélhetünk tömeges elterjedésről.

pdx06:
Pont ez a lényeg, a kép ... Amúgy nem kötelező TV-ni (én rég nem is nézek TV-t), van DVD Blue-ray stb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Hawaii
2009.08.09. 12:54
(StevyXIX @ 2009 Aug 8, 19:07) Hawaii:
100k-t 22"-os monitor sokaknak nagyon nem olcsó még, nekem ez jelentené a lélektani határt.
30k-t már kapsz 22"-os LCD monitort, látod ez tömeges már, de megnézed a professzionális LCD monitorokat (vagyis IPS PVA stb paneles monitorok), azok nem tucattermékek, megvettem 80k-t a 2209WA-t sokan nem adtak volna ennyit egy 22"-os monitorra, szóval tucatterméket vettem? Nem, egy prémium kategóriás terméket, de már elérhet? áron, 2000$ számomra nem elérhet?, 100k Ft viszont már igen és még mindig nem beszélhetünk tömeges elterjedésr?l.
:blink:

Súlyos fogalmi tévedésekben méltóztatsz leledzeni!
- Egységsugarú látásmódra vall, ha magadból, vagy a magyar vásárlóer?b?l próbálsz nagyobb lépték? konzekvenciákat levonni. Egyáltalán nem attól lesz valami tömegtermék, hogy itthon hányan képesek megfizetni. Kevered az 'olcsó' és a 'tucattermék' fogalmával.
- Igen, a Dell UltraSharp 2209WA bizony tömegtermék. S most kapaszkodj meg! A 150-200e HUF-os 24"-os S-IPS/S-PVA paneles monitorok is azok. Az teljesen más kérdés, hogy nem az átlag magyar pénztárcájához szabták, vagy hogy már nem a közép, hanem a prémium kategóriába sorolandók.
- Nem, nem attól lesz egy monitor professzionális, hogy IPS, vagy PVA panellel szerelik. Ugyan szükséges, de közel sem elégséges feltétel. A professzionális felhasználásra szánt monitorokat pl. az Eizo, LaCie, NEC háza táján kell keresni. Mondanom se kell, egészen más árkategóriát képviselnek.

Az elején csak annyit kellett volna írnod, hogy: "Szerintem az jelentené az állóvíz felkavarását, ha..."
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. StevyXIX
2009.08.09. 13:39
Nem keverek semmit se, csak nekem más elvárásaim vannak.

"- Egységsugarú látásmódra vall, ha magadból, vagy a magyar vásárlóerőből próbálsz nagyobb léptékű konzekvenciákat levonni. Egyáltalán nem attól lesz valami tömegtermék, hogy itthon hányan képesek megfizetni. Kevered az 'olcsó' és a 'tucattermék' fogalmával."

Kezdjük avval, hogy magyar vagyok, vagyis nem tudom átvenni nyugati fejlett országok látásmódját, hiszen töredékét keresem az ottaniaknak, mindenki a saját pénztárcájához méri a dolgokat és nem a piachoz, mert van akinek a 2000$ is semmiség.

"- Igen, a Dell UltraSharp 2209WA bizony tömegtermék. S most kapaszkodj meg! A 150-200e HUF-os 24"-os S-IPS/S-PVA paneles monitorok is azok. Az teljesen más kérdés, hogy nem az átlag magyar pénztárcájához szabták, vagy hogy már nem a közép, hanem a prémium kategóriába sorolandók."

Ez egy baromság már megbocsáss, az egy dolog, hogy mi csórók vagyunk és nem tudjuk ezeket megvenni (sokan nem is akarják, mert nem látják a jelentőségét), de tőlünk nyugatra meg sóherek ennyit kiadni monitorért, mert nincs is rá szükségük talán, fél havi (vagy negyed) fizetésüket nem áldozzák a gyerkőc monitorára, inkább vesznek neki egy olcsóbb TN paneles (nem mintha néznék milyen paneles) monitort, jó lesz az neki.
LG-nek és Samsungnak is vannak professzionális termékei, persze Eizo az tényleg csak ilyen termékeket állít elő, de nem a nagyközönségnek. Dell igaz nem gyártó, de minőségi termékei vannak. 2209WA-t pedig nem mondanám még tömegterméknek, premium is lehet, hogy túlzás, mert elmarad a profi monitoroktól egy kicsit, árban és tudásban egyaránt (de 1000x jobb a TN csodáknál), átlag 22"-os monitoroknál 2x drágább és nem sokan adnak ki ennyit érte, még nyugaton se, ezt elhiheted (ennyiért már olcsóbb LCD TV-t is kapsz már, vagy kicsit drágábban elég jót is).

"Az elején csak annyit kellett volna írnod, hogy: "Szerintem az jelentené az állóvíz felkavarását, ha...""
Mert szerinted szóvivő vagyok? Nyilván a saját véleményem írtam, ez elég evidens egy fórumon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Hawaii
2009.08.09. 21:56
(StevyXIX @ 2009 Aug 9, 13:39) ...nem tudom átvenni nyugati fejlett országok látásmódját...
Az objektivitás is megtenné.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. StevyXIX
2009.08.10. 10:52
Teljesen objektív vagyok, itt a keleti régió szívében ... Minek nézzem a nyugatot, ők is tesznek rám magasról (szó-szó lásd Német szemét ügy). Az más, hogy a piac inkább tőlük függ, mint tőlünk, de ez nem boldogít, mivel karcsúbb a pénztárcám.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!