iPon Hírek

Öltözz okosan! Íme a Xiaomi és a Shanghai RunMi edzőcipője

Dátum | 2017. 03. 14.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Xiaomi kínálata rendkívül változatos, ami részben annak is betudható, hogy a kínai alakulat sok kisebb vállalatnak segít a termékeik terjesztésében. Így volt ez például a nagysikerű Yi akciókamerák esetében is, szóval a modell jól működik, és a Shanghai RunMi személyében egy újabb élvezője lehet ennek a stratégiának.
A Shanghai RunMi Technology Co. Ltd egy olyan „okoscipőt” fejlesztett, ami a sportolók kedvében szeretne járni a mindennapos edzések alkalmával. A 90 Minutes Ultra Smart névre hallgató termék tervezésekor a szakemberek arra törekedtek, hogy egy pillekönnyű futócipőt hozzanak létre, ami nemcsak a cipőgyártás tekintetében alkalmazza a legmodernebb technológiákat.
A futócipőknél az elmúlt időszakban nagyon divatba jöttek a nagysűrűségű habosított talpak, a 90 Minutes Ultra Smart is ilyet kapott. Ez egyszerre nyújt remek rezgéselnyelést és nagyon alacsony tömeget, ráadásul az előállítása és a megmunkálása sem veri magas költségekbe a gyártót. A sarkakhoz kerültek ugyanakkor légkamrás betétek, amik a kopást is jobban fogják bírni, és az ütődéseket is hatékonyabban nyelik el. A felsőrész rendkívül ellenálló, több rétegű, és kizárólag jó légáteresztő képességű összetevőkből áll, így az ember lába kiválóan szellőzik benne. A talpbetét antibakteriális és cserélhető is, így nem gond, ha idejekorán elkopik. A cipőt az érdeklődők megvásárolhatják majd fekete, rózsaszín és a fekete-kék kombinációjában is, ez utóbbi egy speciális modell, amin fényvisszaverő és foszforeszkáló felületeket alakítottak ki a dizájnerek, így éjszaka biztonságosabb viseletet garantál.
A cipőben az Intel technológiája dolgozik. A Curie modul van bele integrálva, amit az Intel alapvetően okosórák és karperecek számára tervezett. A 32 bites Intel Quark SE központi chip lapul az egységben 384 kB-nyi flash memóriával és 80 kB-os SRAM-mal megtoldva. Egy komplex, hattengelyes mozgási érzékelő is része a csomagnak. Az edzőcipő a fitneszkarperecekhez hasonló információkkal tud szolgálni a viselője sportolás közben nyújtott teljesítményéről. Méri a megtett távolságot, a lépések számát, a sebességet és persze az elégetett kalóriák mennyiségét is. Az adatok szinkronizálása a Bluetooth Low-Energy modul révén történik, hogy minél kevesebb energiát emésszen fel a művelet, és nem is folyamatosan szinkronizál a rendszer, csak a felhasználó kérésére, ami újfent a jobb energiagazdálkodást szolgálja. Érdekes lenne, ha vissza tudná nyerni valahogy a hordása során keletkező energiákat, és töltést biztosítana önmagának, de sajnos erre nem képes a lábbeli. Viszont ennek ellenére is nagyon tekintélyes az üzemideje: egy szusszal 60 napig, vagyis nagyjából két hónapig bírja majd a strapát.
A 90 Minutes Ultra Smart edzőcipő mindössze nagyjából 45 dollárba fog kerülni, az ára igazából annyira baráti, hogy még a mezei futócipők között is az olcsóbbak közé sorolja. Remélhetőleg legalább olyan kényelmes viseletet biztosít majd, mint amennyire okos lett, és akkor sokan vehetik majd örömmel birtokba április 15-étől, ekkor kezdi ugyanis a Xiaomi szállítani a Shanghai RunMi termékét.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. thestock
2017.03.14. 14:19
Kell is a sok okos eszköz ha már mi egyre hülyébbek és életképtelenebbek vagyunk
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. malvoisen
2017.03.14. 15:12
Egy modell mindenkinek... Ja bocs, tobb szinben kaphato. Lehet, hogy egyeseknek (inkabb valoszinuleg a tobbseg) kifejezetten rossz viselet, de legalabb okos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. nemlehet malvo...
2017.03.14. 15:42
Kevés márkára jellemző, hogy adott típusból legyen több kivitel. Nyílván belőtték azt ami többségnek jó, aztán akinek meg nem az vesz másikat...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!