iPon Hírek

Olvadó laptopokat hív vissza a Toshiba

Dátum | 2010. 09. 03.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

Az amerikai fogyasztóvédelmi hatóság, a Consumer Products Safety Commission (CPSC) csütörtökön 41 ezer Toshiba-laptop visszahívását rendelte el, miután több esetben túlmelegedtek, illetve meg is olvadtak a készülékek - számolt be a Cnet. A Toshiba a múlt héten hívta vissza Satellite T130 notebookjait saját terméktámogatási fórumain.

A CPSC közleménye szerint 129 alkalommal fordult elő túlmelegedés, illetve a hálózati adapter műanyag borításának megolvadása, két esetben ez kisebb égési sérüléseket okozott a felhasználóknak, orvosi beavatkozásra azonban nem volt szükség, másik két alkalommal pedig az adapteren kívül anyagi kár is keletkezett. A Toshiba közleménye szerint a megoldást egy BIOS-frissítés jelenti, amelynek azonnali végrehajtását javasolja a társaság.

A mostani nem az első eset, amikor túlmelegednek a Toshiba laptopjai: a gyártó - több más márkával együtt - részese volt annak a 2007-es visszahívási hullámnak, amely hibás Sony-akkumulátorok hibájából adódott.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. neofery
2010.09.03. 11:42
Erre mit lehet írni?
Nem az első eset és sajnálom a károsultakat.
Ez a kisebb rossz.De ha egy autóban égsz bent mert az konstrukció hibás akkor mi van?Nagy gondok vannak szerintem az ipar több ágában is.A haszon a cél nem a minőség.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. ThePoweR
2010.09.03. 11:45
Következő hír. robbanó laptopokat hív vissza a Toshiba.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Szerzetes
2010.09.03. 12:40
Szeretném a Toshiba mérnökeinek küldeni: Fekete Pákó - A csoki csak a szádban olvad c. számot!
Szerzi voltam innen a tanyáról!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!