iPon Hírek

OmniVision: Itt az eddigi legkisebb FullHD kamera chip

Dátum | 2013. 05. 06.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az OmniVision neve minden bizonnyal keveseknek ismerős, pedig nap mint nap emberek milliói nézne szembe a vállalat termékeivel. Ez a vállalat gyártja a felsőbb árszegmensekben a legtöbb, okostelefonokban és táblagépekben fellelhető előlapi kamerát. Sőt, Ultrabookokban is rendkívül népszerű szereplővé léptek elő, ugyancsak a méret miatt. A legújabb termékük, az OV2724 is főleg a méreteivel vonja magára a fejlesztőpartnerek figyelmét. A teljes modul 5 x 5 x 3,5 milliméteres térfogatú, így a legpengébb masinákba való beépítése sem lesz lehetetlen feladat. A lapka ráadásul nem csak apró, de izmos is, hiszen 1080p-s HD felvételek közvetítésére is alkalmas, és még a sebessége is kiemelkedő, hiszen akár 60 képkockát képes rögzíteni és továbbítani másodpercenként (persze ez igen nagy sávszélesség igénnyel jár már).

Az OmniVision OV2724 chip nagy érzékenységgel és magas dinamikatartománnyal dolgozik, amit a kiváló apertúra értéknek és az OmniBSI-2 pixel architektúrának köszönhetünk. A pixelek mérete 1,34 mikronos, ami egészen jónak számít (a Galaxy S III, az iPhone 5 és a Nokia 808 főkamerája is közel ilyennel dolgozik teljes felbontáson), és ennek köszönhetően fényhiányos környezetben is jól fog teljesíteni, hiszen sok fény befogadására képes. A jó hardver persze nem sokat ér szoftveres oldal nélkül, de az OmniVision ennek is nagy figyelmet szentelt. A saját képalkotó technológiájukkal nagyban tudják redukálni a keletkező képzajt. A szenzor tömeggyártása valamikor a harmadik negyedévben indulhat be, jelenleg az első minták szállításánál tarthatnak.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. LechooEdy
2013.05.06. 20:56
Tök mindegy, hogy FHD, ha zajos a képe és egyebek, pont mint a fotóknál, a megapixel, rendes lencsét is be kell tenni elé.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. patrik2991
2013.05.07. 08:34
Mind szép és jó, csak tudnám ilyenkor miért nem mutatnak teszt képet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. djalienecs...
2013.05.07. 10:42
Érdemben hozzászólni nem tudok DE, nekem EZ jutott eszembe erről a kis lapkáról ->
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. DemonDani
2013.05.07. 13:01
LechooEdy

Erre is figyelnek, ha elolvastad volna a hírt tudnád.
Szóval látatlanban biztosan nem szólnám le.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!