iPon Hírek

One Touch Hero - csúcsmobil a kiegészítők bűvöletében

Dátum | 2013. 09. 05.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az IFA-t megelőzően az Alcatel már leleplezett egy alsóbb árszegmenseket célzó párost, de ezzel úgy fest, hogy nem terítették ki az összes lapjukat. Az igazán nagy durranással mostanáig kivártak. A One Touch Hero érdekessége nem is annyira a specifikációjában keresendő majd, hanem sokkal inkább a körítésben és ezt az Alcatel is kiemelte. Ennyi különleges, extra kiegészítővel karöltve egyetlen okostelefon sem debütált eddig.

Most, hogy remélhetőleg mindenkit lázba hoztunk, kezdjük az "unalmasabbik" végéről a történetet. A hősünket kézbe véve egy 6 hüvelykes megjelenítővel nézünk majd szembe, ami a kor elvárásainak megfelelően 1920 x 1080 képpontos felbontással dolgozik. A panel kellően nagy pixelsűrűségű, és emellett IPS technológiás is. Az előlapon kapott még helyet a videócsevegések bonyolításában nagy szerepet játszó 2 MPixeles, HD kamera is. Emellett persze fotózára is lehetőségünk nyílik, de ezt a célt már egy 13 megapixeles egység szolgálja ki, mely LED villanóval együtt várja a hátlapon, hogy munkára fogjuk.

A belbecs pontos kilétét nem hozták nyilvánosságra, de a négymagos és 1,5 GHz-es jellemvonások alapján legrosszabb esetben is egy MediaTek MT6589T-vel van dolgunk, mellyel már jobbára akadásoktól mentesen pörög az Android. Ezúttal egyébként az Alcatel a Jelly Bean 4.2-es kiadását vette alapul, így a frissességre sem lehet panaszunk az újdonság esetében. A chip mellé a motortérben 2 GB-nyi rendszermemória került, a leendőbeli tulajdonosoknak pedig 8 és 16 GB-os modellek közül lehet választani a tárhely tekintetében (utólag microSD kártyával bővíthető, így nem gond, ha szűkösre fordul a helyzet). A kapcsolati megoldások között támogatott a 802.11 b/g/n Wi-Fi-n a DLNA, van NFC chipje, A-GPS rásegítésű GPS vevője és Bluetooth 4.0 modulja is a 3G-s mobil kommunikációs modem mellett. Az energiaellátásért felelős akkumulátor 3400 mAh-s kapacitású, így az üzemideje is átlagon felülinek ígérkezik, az újratöltése pedig vezetékmentesen is megoldható.

Most pedig nézzük a kiegészítőit, amikről igazából egy kisregényt is lehetne írni. A One Touch Hero a méreténél fogva kapott például egy érintőtollat, amely hasonló a Samsung Note szériájánál látott S Penekhez. Ezen felül a nagy megjelenítő védelméért több különböző "takaró" is felelhet. A sima Flip cover mellett, amit egyszerűen ráhajtunk és kész, két okos megoldás is terítékre került. Az MagicFlip beépített LED-ekkel van ellátva, és ezekek a segítségével értesít minket az eseményekről, ám ennél sokkal izgalmasabb az E Ink fedő. Ez a kellék egy nagyméretű (pontosan nem tudni hány colos) eInk technológiás kijelzőt alkalmaz, amire kvázi a teljes rendszer átterjeszthető. Tehát ezen keresztül is kezelhető az telefonunk és cserébe szinte alig veszít a telep az energiaszintjéből.

Az Alcatel zászlóshajója mellé lesz TV Link, ami egy olyan HDTV-re kapcsolható adapter, amellyel szinte bármilyen televízión megoszthatjuk a kijelzőnk tartalmát (valószínűleg a Chromecasthoz hasonló dologról van szó). De akár ki is vetíthetjük a képet, ugyanis egy beépített pikoprojektoros állvány is napvilágot látott. Ezzel információink szerint akár 70 colos képet is vetíthetünk a legközelebbi falra, de csak teljes sötétségben lesz használható, mert mindössze 12 lumenes fényerővel dolgozik. Végül az óriásunk mellé kaptunk egy Bluetooth-os kliens mobilt is, ami hasonlóan néz ki, és úgy is működik, mint a HTC Mini+, vagyis a párosítás után akár a hátizsákunkban, biztonságban is lehet a Hero, míg a "szolgatelefonon" ugyanúgy folytathatunk hívásokat (sok alap funkciója van egyébként: kezeli az SMS-eket, naptárbejegyzéseket, és persze a telefonkönyv szinkronizációja is megoldott egyéb apróságok mellett).


Az Alcatel One Touch Hero és a hozzá kapcsolódó rengeteg plusz dolog árával kapcsolatban nem nyilatkoztak a bemutató alkalmával, mindössze annyi derült ki, hogy felsőkategóriás árszabású. Továbbá sajnos az sem derült ki, hogy mégis mikor fog kereskedelmi forgalomba kerülni, de minden bizonnyal azért még az év vége előtt számíthatunk rá.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. malvoisen
2013.09.05. 11:47
Lélekben ugyan eltemettem a Nokiát, de azért rajzolhattak volna valami olyat az Alcatelnél, ami nem hajaz a Nokia néhány éves dizájnjára (6070, stb) - persze a kliens telefonra gondolok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. myckie2
2013.09.05. 14:32
Majdnem teljesen úgy néz ki mint az LG Optimus G2, de ez valahogy még is szebb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. DemonDani
2013.09.05. 17:25
Jah az Alcatel lop mindenkitől egyszerre
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. jotek007
2013.09.06. 01:00
6"? lassan a 10"-os tabletet tartják a fülükhöz a kissebségi komplexussal küzködők
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!