iPon Hírek

OnePlus 3: érkező frissítések

Dátum | 2016. 06. 29.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Ahogy arra már előzetesen is számítani lehetett, a nemrégiben megjelent OnePlus 3 az egyik legjobb ár-érték arányú okostelefon lett a debütálását követően. Igen ám, azonban a készülék útnak indulása egyáltalán nem sikerült simára.
Az első megmérettetéseket követően hamar kiderült a OnePlus 3-ról, hogy valami nincs rendben a rendszermemóriával. Ez az első olyan androidos okostelefonok egyike, amiben már 6 GB-nyi RAM fedezhető fel, azonban amikor egymás után sok alkalmazást indítottak el a tesztelők, és szerettek volna visszalépni egy-egy korábbi applikációhoz, azt a szomorú tényt kellett megállapítaniuk, hogy tengernyi memória ide vagy oda, bizony a korábban indított programok máris újratöltenek, nem pedig simán visszatérnek a RAM-ból. Szerencsére hamar kiderült, hogy nem hibáról, hanem funkcióról van szó. A OnePlus elmondta, hogy kelleténél talán agresszívabban törekedik energiahatékonyságra az Oxygen OS: azért dobálja el a háttérben futó alkalmazásokat, hogy ezzel hosszabb üzemidőt tudjon elérni. Az is kiderült, hogy miként lehet változtatni ezen az Androidon belül némi hozzáértés megléte mellett, és jó hír, hogy már az átfogó megoldás is úton van. Ha valaki nem szívesen végezne módosításokat a rendszerfájlokban, nincs mit tennie, mint megvárni a OnePlus 3 következő frissítését, ami előre láthatólag már nem is olyan távoli. A vállalat szakemberei a színfalak mögött gőzerővel dolgoznak azon a szoftveren, ami rendbe fogja tenni a rendszermemória, valamint a háttérben futó alkalmazások kezelését. A hírek szerint az Oxygen OS 3.1.4-es kiadásával javul majd jelentősen a RAM kihasználása. Ráadásul, mint az mostanra kiderült, nemcsak ezt fogja érinteni a szóban forgó frissítés, hanem a megjelenítőre is jó hatással lesz.
Balra az sRGB mód, jobbra pedig az alap.
Az Optic AMOLED technológiás panel, ami lényegében a Samsung által gyártott legújabb Super AMOLED-es megoldás, egy új színmóddal fog gazdagodni. Az sRGB módról készült első felvételek egészen meggyőzőek. A gyenge minőségű fotókon is abszolút lehet látni a különbséget a normál színprofilhoz viszonyítva. A hírek szerint az sRGB nem alapértelmezett szerepet fog betölteni – legalábbis egyelőre –, hanem a fejlesztői beállítások között lehet majd megtalálni ezt az opciót. Arról egyelőre nincs információnk, hogy az sRGB mód vajon tényleg 100 százalékig megfelel-e majd az sRGB színtérnek, vagy csak jobban törekszik a színhűségre, és egy hangzatos nevet kellett találni, ami egyértelműen utal erre.
Végül azt is érdemes megemlíteni, ha már a OnePlus 3-nál tartunk, hogy elérhető egy új színvariáns. Az arany (amire egyébként még várni kell a következő hónapig) és a szürke mellett a vállalat hivatalos honlapján felbukkant a piros kivitel is. Sajnos pontosabb információink nincsenek ezzel a piros modellel kapcsolatban, szóval nem tudjuk megmondani, hogy valóban a kínálat oszlopos tagja lesz-e, avagy csak egy limitált szériáról van szó.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. LGx
2016.06.29. 09:47
csak azt sajnálom, hogy innentől kb leszart pályára kerül a OP2...
nem bírják az iramot a srácok, hiába akarják.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Smooth44
2016.06.29. 21:48
Ígéretes, az meg külön öröm, ha ez az opció választható lesz - főleg, mivel eddigi visszajelzések alapján az üzemideje elég gyenge
(tudom, dash charge, 60%/30min, blahblah... de tökömnek van kedve 4-5óránként félórát tölteni... inkább töltsön 2órát és bírjon 2,5 napot)
A kijelzőnek is örülnék, és ez a vörös is bitang lenne - kíváncsi vagyok, elérhető lesz-e, mire aktuálissá válik a vásárlás.
Loop VR-ről nincs hír? Csak annyit találok, h 30e szerencsés kapott egyet ingyen. De nem lehet megvásárolni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.07.03. 17:10
Igen, tényleg gyenge az akksi. Ne is vegyél ilyet.


Péntek este 10 körül vettem le a töltőről, igen, amikor 1%-ról bő egy óra alatt feltöltött. 5 óra múlva lesz, hogy 2 napja megy:


És már benne van 1:10 kijelzőidő is:
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!