iPon Hírek

Online múzeumot nyit a Google

Dátum | 2009. 11. 26.
Szerző | Gabriel
Csoport | EGYÉB

Érdekes vállalkozásba fogott a Google: megörökíti az Iraki Nemzeti Múzeum mezopotámiai kiállításainak tárgyait, amelyek bár az ország híres ékességei, mégsem láthatta már jó ideje őket senki, lévén a múzeumot zárva tartják.

A Google csapatainak azonban lehetőséget biztosítottak rá, hogy 14.000-nél is több fényképet készíthessenek és katalogizálhassanak a műtárgyakról, amelyeket a jövő év elejétől fogva elérhetővé is tesznek a nagyközönség számára.


Önmagában ez egy nagyon szép dolog, de persze nem mentes politikai indíttatásoktól sem: az USA illetékesei jó ideje keményen munkálkodnak azon, hogy különböző vállalatokat rávegyenek arra, hogy jelentős összegeket fektessenek be Bagdadba és Irak egészébe - és bíznak benne, hogy ez is elősegítheti a győzködést.

Eric Schmidt, a Google vezérigazgatója személyesen is kifejezte afeletti örömét, hogy "milliárdnyi embernek mutathatjuk meg világszerte ennek az ősi civilizációnak az eszményeit és alkotásait" - majd azt is hozzátette, hogy bár a legtöbb amerikai vállalat még nem lépett be Irakba, ők most szeretnének példát mutatni nekik, bebizonyítva, hogy Irak igenis egy fontos, stabil és gyors fejlődéssel kecsegtető piac.

Chris Hill, az USA iraki nagykövete is megerősítette Schmidt kijelentését, mondván, hogy ha egy olyan kaliberű ember, mint Schmidt beszél Irakban technológiai együttműködésről, az valóban annak a jele, hogy kezdetét vette egy (befektetési) folyamat.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. djspill
2009.12.30. 23:29
Tetszik az ötlet
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!