iPon Hírek

Online repülőjegyekkel támadnak a hackerek

Dátum | 2008. 09. 22.
Szerző | Freeman07
Csoport | IT VILÁG

Egy új, fondorlatos támadással próbálkoznak átvenni az uralmat a számítógépünkön a hackerek: fertőzött online repülőjegyekkel (e-Ticket).

Az újfajta támadási módszert legelőször a BitDefender szakemberei fedezték fel. Hamis elektronikus repülőjegyen keresztül települ a gyanútlan felhasználó számítógépére a kártékony program, amin keresztül a hackerek számtalan dolgot tudnak elkövetni.

A kapott e-mail könnyen megtéveszti a gyanútlan felhasználót: a hivatalos írásmód és a nagyobb repülőtársaságok logója számtalan levélolvasót képes megtéveszteni. Az e-mailhez csatolt .ZIP-állomány megnyitásával kerülnek a kártékony szoftverek a gépünkre, többek között a Trojan.Spy.Zbot, Trojan.Spy.Wsnpoem és a Trojan.Injector.CH család variánsai.


A BitDefender szakértői így írják le a támadást: "A vírusoknak van rootkit-összetevőjük is, aminek segítségével könnyebben tudnak feltelepülni és elrejtőzni az áldozat számítógépén a Windows vagy Program Files mappában. Számos rendszerfolyamatba épülnek be és kivételként hozzáadják magukat a Microsoft Windows tűzfalhoz, így lehetőség nyílik backdoor-behatolásra és szerver-szolgáltatások futtatására."

A trójai programok megpróbálkoznak különböző fájlok letöltésével olyan szerverekről, amik helyileg Oroszországban találhatók meg, így logikus következtetés, hogy a támadások is onnan indulnak ki. Oroszország egyre jobban kezd kiemelkedni a többi ország közül azzal, hogy itt található meg a szervezett kiberbűnözés központja. A támadók célja a fertőzött számítógépekkel vélhetően botnet-ek kialakítása, amivel nagyméretű Internetes támadásokat tudnak végrehajtani.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. pluto
2008.09.22. 20:52
Valószínű Ddos támatást akarnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. bszoke88
2008.09.23. 19:10
...optimizmus...
mellesleg kapsz ingyen 1 repcsij1et, nem jó??
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!