iPon Hírek

Online újságbolt nyílik nemsokára

Dátum | 2009. 11. 26.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Ilyen lesz a jövő?Közös online "újságosbódé" megalapítását tervezi amerikai újságkiadók egy csoportja. Név szerint a Condé Nast, a Hearst és a Time kerültek említésre, időtartam tekintetében pedig a "heteken belül" kifejezés került szóba.

A rövidesen beindítandó online áruházból az újságok digitális változata mellett természetesen rendelhető fizikai példány is, bár ez utóbbi lehetőséggel valószínűleg nem fognak túl sokan élni - de a teljesség kedvéért azért ott lesz. Ami pedig a digitális változatokat illeti, azokat a lehető legtöbb platformra optimalizálnák, iPhone-októl más mobil készülékek széles skálájáig.

Az ötlet a jelek szerint a Time helyettes ügyvezető igazgatója, John Squires fejéből pattant ki, aki fel is adná jelenlegi pozícióját az új vállalkozás vezetői posztjáért. Egy másik illetékes elmondása szerint ez az új bolt gyakorlatilag "az újságok iTunes-a" lenne, ahova minden kiadó kiteheti a saját termékeit, és így nem kell mindenkinek saját bolttal vesződnie.

Ha minden a tervek szerint alakul, ezzel a lépéssel a szövetségre lépett újságok végre megkezdhetnék a felzárkózást a nethez, és egyben orvosolhatnák a csökkenő nyomtatott eladásaikból fakadó, egyre súlyosbodó problémáikat is, jó példát mutatva ezzel minden más újságnak is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. YuGabe
2009.11.26. 11:09
Ha az összes ebook is felkerülne egy ugyanilyen helyre, azt is nem kéne innen-onnan vadászgatni, akkor az már nagy előrelépés lenne. De újság?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Szerzetes
2009.11.26. 14:07
Valaki fizetni fog olyan újság híreiért, amit más forrásból is elér legálisan?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. flashball
2009.11.26. 15:44
Szerzetes : Itthon kevesen,vagy naggyon kicsi a valószínűsége.
Más országokban viszont simán fizetnek érte szvsz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!