iPon Hírek

Önmagukat leplezik le a figyelmetlen hackerek

Dátum | 2010. 09. 03.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

Érdekes jelenségről számolt be Rocky Heckman, a Microsoft egyik vezető biztonságtechnikusa; elmondása szerint óvatlan hackerek rendszeresen elküldik nekik az éppen fejlesztgetett vírusaikat vagy más ártalmas kódjaikat.

Egyenesen lenyűgözőnek nevezte azt az adatmennyiséget, amihez hozzájutnak azáltal, hogy az ilyen jellegű programok írása és tesztelése során a hackerek rendszeresen lefagyasztják a saját gépüket, aminek következtében pedig, ahogy minden más ilyen esetben is, kiadja a Windows a kis ablakát, hogy elküldheti-e a fellépett hiba részleteit a Microsoftnak - és a jelek szerint meglepően sokan igent kattintanak erre a kérdésre. A "hiba részleteihez" pedig természetesen hozzátartozik az éppen fejlesztett ártalmas kód is.

Emellett persze "gyakorlati" úton is bőven van lehetőségük a tapasztalatszerzésre, mivel elmondása szerint a microsoft.com az első célpont, amin a hackerek kipróbálják az éppen elkészült alkotásaikat, így az oldalt átlagosan 7-9000 támadás éri másodpercenként.

Bár a Microsoftot gyakran ostorozzák a biztonságtechnikai hiányosságaikért, azért büszkélkedésre is nyílt lehetőség; Heckman emlékeztetett rá, hogy amikor (tíz éve) MafiaBoy lelőtte a fél internetet (az Amazont, az eBay-t, a Yahoo-t és másokat), a Microsoft oldala sikeresen átvészelte a támadást.

Végül azzal a megjegyzéssel zárta gondolatait, hogy a biztonságtechnikai fejlesztők akkor járnak el a leghelyesebben, ha minden felhasználói adatbevitelt alapból gyanúsnak és támadó jellegűnek tekintenek; ez a hozzáállás talán megadhatja a kellő éberséget és óvatosságot.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. Menthix
2010.09.03. 07:55
Naon profi hackerek lehetnek az ilyenek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. 5hR3kY
2010.09.03. 08:58
Szegény microsofték nem ismerik az első bizonságtechnikai alapszabályt.
Ha azt kérdezik tőlük hogy hányszor volt betörés a szerverükön a tavalyi évben, akkor azt kell mondani hogy legalább egyszer, mert ha azt mondják hogy egyszer sem akkor azt hiszik róluk hogy olyan hülyék hogy észre sem veszik hogyha valaki bent járt a náluk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. norman81
2010.09.03. 10:50
Engem kicsit sokkolt első olvasásra ez a 7-9 ezer/s! Nem tartanám barátoknak a srácokat mert, ha "ZSÍR a cucc", akkor lehet ,hogy az ember gépén landol a kis aranyos... Ugye mindig az ember a legnagyobb rizikó faktor a biztonság szempontjábol, lehet akármilyen über,super,hiper internet secu. szoftver a gépen, ha felhasználónak alig van tapasztalata, vagy lövése sincs a dolgokhoz, és lássuk be sokan vannak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Terror
2010.09.03. 17:58
9 ezerrel számolva az 777,600,000 támadás egy nap. Reális-e?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. GerryZ
2010.09.03. 21:51
De biztos, hogy azok a hackerek látogatni mennek oda?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Fix
2010.09.04. 10:38
Az a baj, hogy emberekre bontjátok a támadásokat nem a vírusokra. Mert ugye egy vírus többször is támadhat egymásután. Ráadásul többet is indíthatnak egy jobb fedezéséhez. Így rögtön nem is olyan kevés az a szám.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Zaiko
2010.09.05. 15:06
Mikrobi: Én semmi gyanúsat nem látok abban hogy többen támadják az oldalukat mint ahányan csak látogatják DDDDDD

Másodpercenként 7-9000 támadás meg dúrva hazugság, önajnározó, imázsnövelő hamis adat (már ott érezni, ahol büszkélkednek a 10 évvel ezelőtti eseményen...).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!