iPon Hírek

"Önösszeállító" hirdetésekkel készül a Google

Dátum | 2009. 11. 25.
Szerző | Gabriel
Csoport | HÁLÓZAT

Tovább fókuszálja a hirdetéseit a Google a frissiben felvásárolt, kaliforniai illetőségű Teracent segítségével; ők ugyanis arra dolgoztak ki egy eljárást, hogyan vehetik figyelembe és hasznosíthatják minél hatékonyabban a hirdetések a megtekintésük pillanatának minden egyes részletét.

Nem csupán a helyszínről van szó tehát, hogy pontosan hol is vagyunk épp, amikor az adott reklám elénk kerül, és nem is csak a nyelvről. Ide tartozik még az adott oldal tartalma, a konkrét időpont is, amikor épp ott vagyunk, valamint az is, hogy a korábbiak során hogyan teljesítettek más hirdetések.

A Teracent technikájával felturbózott hirdetések mindezt élőben, valós időben vizsgálják át, elemzik ki, és alkalmazkodnak az eredményekhez pillanatokon belül, hogy minél vonzóbbá tegyék magukat az ember számára: több ezer "kreatív" alkotóelemből (képek, termékek, üzenetek, ábrák, színek, stb.) állítják össze a konkrét megjelenésüket ott helyben.

Azt ugyan nem hozta nyilvánosságra a Google, hogy konkrétan mennyit is fizetett a Teracentért, de azt elárulták, hogy a tranzakció az év végére zárul le. Legkésőbb jövőre tehát már mindenképpen számíthatunk "önösszeállító" reklámokra - a hirdetők pedig örülhetnek, mert így nyilván még jobban megtérül majd a hirdetésbe fektetett pénzük.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. P100
2009.11.25. 16:21
Ez nagyon jó ötlet
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. 620hun
2009.11.25. 17:04
Kifejlesztettem a sok gépezett idő alatt egy olyan tulajdonságot, hogy nem veszem észre a hirdetéseket, csak ha az a pofátlan X -elős fajta...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!