iPon Hírek

Öntitkosító SSD-k a Samsung-tól

Dátum | 2009. 04. 17.
Szerző | Freeman07
Csoport | IT VILÁG

A Samsung legújabb SSD-tárolói automatikusan titkosítják a rajtuk tárolt adatokat.

A teljes lemezes titkosítás (FDE - Full disk encryption) névre hallgató technológia már számos kereskedelmi forgalomban lévő asztali és hordozható rendszerben jelen van, azonban csak hagyományos, merevlemezes tárolókban. A Samsung ezt a technológiát ültette át legfrissebb SSD-ibe, illetve hozzácsatolta a Wave Embassy Trusted Drive Manager nevű szoftvert, ami kezeli a titkosítást, és végrehajtja a bootolás előtti hitelesítést is. A szoftverhez tartozik egy távoli adminisztrációt megvalósító modul, aminek segítségével a rendszergazdák pillanatokon belül elérhetik az SSD-t és naplófájlokat kérhetnek le.


A vállalat állítása szerint a 64, 128 és 256 GB-os kapacitásban forgalomba kerülő tárolók a piac legelső, automatikus titkosítást megvalósító termékei. 2,5- és 1,8-hüvelykes méretekben fognak piacra kerülni az SSD-k, ez utóbbi kategóriában egyébként ezek az első, egyáltalán valamiféle titkosítást magában foglaló meghajtók.

"Akár autókról vagy számítógépekről van szó, sokan nem elégednek meg az átlagos teljesítménnyel, és keresik a maximumot. A Samsung öntitkosító merevlemezeivel a felhasználó biztonságban tudhatja érzékeny adatait - hitelkártyaszámát, egészségügyi adatait, vagy saját szellemi termékeit." - közölte Steven Sprague, a titkosítás-kezelő szoftvert készítő Wave elnöke és vezérigazgatója.

Ráadásul ezeknek a hardveres titkosításoknak köszönhetően nem romlik a meghajtó teljesítménye (a szoftveres titkosításokhoz képest) és a kezelése sem válik túl bonyolulttá, azonban még nagyobb biztonságban tudhatjuk adatainkat, ugyanis a hitelesítés nem az operációs rendszeren keresztül történik (ami számos sebezhetőséget rejt magában), hanem hardver-szinten.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Svindler
2009.04.17. 11:31
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Crater
2009.04.17. 13:47
Itt a képen milyen ssd-t látunk csak mert ez nem 1,8" vagy 2,5" ssdnek tűnik hanem inkább egy express card-osnak. vagy nem és én vagyok a buta?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. ossyni
2009.04.17. 19:17
hiszi a piszi aki elhiszi ezt a hardveres titkosítást, szerintem egy két hónap alatt megvan a szoftveres dekódolója...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. raiden
2009.04.18. 11:08
"Nem is vagyok, hol is vagyok?!"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!