iPon Hírek

Optikai képstabilizátort kapott a One M9

Dátum | 2016. 03. 09.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A HTC-nél jelenleg még a One M9 tölti be a csúcsmodell szerepet, így mindenképpen érdekes hírnek számít, hogy a vállalat útnak indította a készülék egy új kivitelét, a One M9 (Prime Camera Edition)-t. Ez alapján arra asszociálhatnak az érdeklődők, hogy itt már egy jobb modellre számíthatnak, de sajnos a valóság egyáltalán nem felel meg ennek.
A One termékcsalád legfrissebb tagja összességében egy butított okostelefon lett, aminek egyetlen erénye van az eredeti One M9-hez viszonyítva, hogy nincs híján az optikai képstabilizátornak sem. A tavalyi csúcsmobilok java már olyan főkamerát kapott, ami optikai képstabilizálást használt fel, a HTC zászlóshajója azonban híján volt ennek a képességnek. Az optikai képstabilizátornak köszönhetően a videók sokkal simábbak lesznek, és kevesebb bemozdult fotóval lehet számolni. Ám sajnos már a főkamera sem a régi, hiszen a One M9 egy 20 megapixeles képalkotóval látta meg a napvilágot, ezúttal viszont csak egy 13 MPixeles megoldásról beszélhetünk – a rekeszértéke F/2.0 és 27,8 mm-es a látótere. Ez persze még nem jelent semmit, de a telefon többi paraméterét tekintve aligha van kilátás jobb fotó-, illetve videóminőségre. Az újdonság előlapjára UltraPixel kamera került (4 MP), amellyel 1080p-s videócsevegések bonyolítására van mód. A One M9 (Prime Camera Edition) 5 colos megjelenítővel lett ellátva, a felbontása Full HD. Ez a szerkezet már a Qualcomm Snapdragon 810 helyett a MediaTek Helio X10 chipet rejti, ami jelentős sebességhátrányt jelent. A MediaTek lapkája ugyan szintén nyolcmagos, de már csak Cortex-A53 feldolgozókat tartalmaz, és az IGP szerepében is az Adreno 430-tól sokkal szerényebb PowerVR G6200 bukkant fel. A visszalépés a rendszermemóriára és a háttértárra is kiterjed. Az új One M9 variáns már csak 2 GB-nyi RAM-ot tartalmaz, a tárkapacitása pedig 16 GB-osra lett szabva. Ez utóbbit lehet bővíteni, szinte bármilyen microSD kártyával, hiszen akár 2 TB-os egységet is képes kezelni. A 4G LTE támogatás megvan, de ez sem a régi már, hiszen a készülék eredetileg 450 Mbps-os letöltési sebességet is képes volt produkálni, most azonban már csak 150 Mbps-ról beszélhetünk. Szerencsére a kapcsolati képességei más tekintetben már nem változtak, szóval nem kell lemondani sem az infráról (IrDA), sem pedig az NFC chipről.
A friss One M9 változatlan fizikai paraméterekkel rendelkezik – legfeljebb néhány grammal nehezebb az OIS miatt, de ennek nincs komolyabb jelentősége – a One M9-hez képest, ami azt jelenti, hogy minden kiegészítővel kompatibilis, ez pedig egy komoly előny a neve mellett. Gyárilag az Android 6.0 társaságában került bevetésre, nem kell a felhasználóknak a frissítésre várni, ami éppenséggel még egy pozitívum a számláján. A HTC természetesen ezt az okostelefont is a Sense grafikus felülettel látta el, így rengeteg szoftveres extrával lehet számolni. Az akkumulátor terén nem történt változás, ami azt jelenti, hogy 2840 mAh-s kapacitású az energiaforrás. A HTC One M9 (Prime Camera Edition) nem lesz olcsó. Az eszköz 430 euróba kerül, ennyiért pedig már a One M9 is megvásárolható, ami szinte mindenben jobbnak mutatkozik ennél a modellnél, leszámítva persze a fő újítást, az optikai képstabilizátort.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. iponsanyi
2016.03.09. 15:20
Ennek mi értelme van, ugyan azért az árért?!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. tixem
2016.03.09. 20:35
Lassan időszerű lenne a HTC nevét átírni THC-ra. Helio X10, 2 giga ram, lófing akku 430 euróért?? Amikor a Redmi Note 3 Pro Snapi 650-nel, 3 giga ram-mal és 4000-es teleppel a legdrágább helyen is megáll 90-95 ezernél. Hülyék ezek csak nem forognak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. kdennis
2016.03.09. 21:31
Ha már egyszer az M9+ -ról van a hír miért nem lehet arról képeket kitenni? Totál hiteltelen az egész! Ja és egyébként a gyártó oldalán 21 MPX és 32 GB... és 3 GB RAM... a proci nevét sikerült eltalálni. Gratulálok a hírhez.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Philo
2016.03.09. 21:37
Kenjék a hajukra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!