iPon Hírek

Óriásbébi született Mexikóban

Dátum | 2007. 02. 02.
Szerző | aruboczki
Csoport | SZÓRAKOZTATÓ

A félreértések elkerülése végett meg kell említenünk, hogy egy átlagos csecsemő súlya születéskor 3,2 kg körül mozog. Az újszülöttek a 6 kg-os testsúlyt csak 4 hónapos kor körül érik el. A gyermeket természetesen császármetszéssel hozták világra a mexikói orvosok.

A világ legnagyobb újszülöttje címet azonban továbbra is egy kanadai bébi mondhatja magáénak, aki 1879-ben született, és mindössze 11 órát élt meg. Születéskori súlya 10,5 kg volt, ami egy 14 hónapos gyermek súlyával vetekszik. A valaha született legnagyobb, és egyben egészséges csecsemő Olaszországban látta meg a napvilágot 1955-ben 10,2 kg-os súllyal.


A születéskori átlagon felüli testsúly legtöbbször annak a következménye, hogy az anya elhanyagolja cukorbetegségét. Ebben az esetben túlzott mennyiségű cukor áramlik a magzat vérébe, aminek hatására a hasnyálmirigy fokozott mennyiségű inzulint termel. Ez pedig a magzat elhízását okozza, ami elsősorban a felsőtesten figyelhető meg.

Az még egyelőre nem tisztázott, hogy a mexikói óriásbébi esetében is erről van-e szó. De az biztos, hogy a 2005-ben született brazil Ademilton dos Santos eetében, aki 7,7 kg-os testsúllyal jött világra, ez volt a kiváltó tényező.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. amazing
2007.02.02. 10:43
Egy mexikói anya szokatlanul nagy csecsemőnek adott életet Mexikóban. A „Szuper Tonio”-nak keresztelt újszülött 6,6 kg-os súllyal látta meg a napvilágot a cancuni Jesus Kumate Rodriguez ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!