iPon Hírek

Óriási iPhone eladási rekord született az első hétvégén

Dátum | 2013. 09. 24.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az Apple az elmúlt hétvége folyamán elképesztő eladási rekordot döntött. Ez viszont csak kisebb meglepetés annak fényében, hogy az éveken át tartó egyszemélyes kommandónak egy huszárvágással véget vetetettek, és ezúttal egy párossal vágtak neki az első három napnak. Az elemzők 8 milliós számot vártak.

A vállalatnál az iPhone értékesítések az első hétvégét követően generációról generációra mindig rekordot döntöttek, ám a növekedés az iPhone 4S és az iPhone 5 esetében is egyre szerényebb lett. Ennek ellenszereként jöhetett létre az iPhone 5C, melynek nem titkolt célja nyitni a fiatalság felé a színáradattal, valamint egyúttal a kicsit szerényebb pénztárcához is igazodtak az 5C modellekkel. Az "olcsó" iPhone és az eredetileg várt iPhone 5S végül nem kevesebb mint kilencmilliós példányszámban talált gazdára összesítve. Előzőleg az iPhone 5 mellett, a vizsgált három napos szakaszban, 5 millión tették le a voksukat az Apple márkakereskedéseiben a világ több pontján, míg az iPhone 4S esetében négymilliós adatról számoltak be. Ennyivel nagyobb lenne az érdeklődés az új modellek iránt? Nos, nem feltétlenül. Az Apple arról már eleve nem számolt be, hogy milyen arányban adták el a 9 millió masinát, ebből pedig még az is következhet, hogy az iPhone 5-öt önmagában egyik gép sem tudta überelni (persze erre azért kicsi az esély). Továbbá azt a megszokott eszközt most is alkalmazták, hogy nagyobb közönség számára tették elérhetővé a megoldásokat, és idén egy igazi nagyágyú is csatlakozott a "premierországok" sorához. Kínában soha korábban nem volt megvásárolható egyetlen új Apple mobil sem, így itt biztosan kiemelkedő volt az érdeklődés. Ennek pedig hosszabb távon megvan az a negatívuma, hogy a többi eladási rekord veszélybe kerülhet (ebben az esetben a két készülékkel persze valameddig ellensúlyozható a dolog).

"Ez a legjobb iPhone rajtunk mostanáig – több mint kilenc millió iPhone-t adtunk el –, új rekord született az első hétvégés eladásokat tekintve." – nyilatkozta Tim Cook, az Apple vezérigazgatója a hír kapcsán, majd így folytatta: "A kereslet az új iPhone-ok iránt már hihetetlen, és bár már kezdenek elfogyni a kezdeti készletet az iPhone 5S-ből, az üzletek folyamatosan és pontosan kapják az újabb iPhone szállítmányokat. Nagyra értékeljük mindenki türelmét, és keményen dolgozunk, hogy elegendő mennyiséget gyártsunk az új iPhone-okból mindenkinek." Friss információkkal nem igazán tudott szolgálni Cook, de az leszűrhető a szavaiból, hogy a pletykákkal ellentétben nem kell ellátási gondokra számítani. Az egyelőre remek szereplésről tanúbizonyságot tevő iPhone duó mellett érdemes "megemlékezni" az iOS jelenlegi helyzetéről is. Az Apple-re jellemző gyors frissítési ciklusnak hála, ugyan fennakadásokkal, de mostanra megközelítőleg 200 millió eszközön teljesíthet szolgálatot az iOS legújabb, hetedik kiadása. Az Apple öt iPhone-hoz, négy táblagéphez és az iPod Touch ötödik generációjához biztosítja ezt a frissítést.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

42. atti2010
2013.09.24. 15:09
Ezt:[LINK] is érdemes elolvasni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. mikej95
2013.09.24. 15:26
atti2010: Ne mondj ilyeneket! Miért csalna egy ilyen feddhetetlenül kreatív és innovatív, jó ár/érték arányú vállalat?

A képet kicserélhetnéktek erre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. atti2010 mikej...
2013.09.24. 15:31
Azt nem én mondtam hanem a cikk írója de azért elég sok igazság van benne hiszen beleszámolták az üzleteknek kiküldött és még el nem adott telefonokat is ami erős ferdítés.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. Gyurkov
2013.09.24. 16:14
Hatalmas kamu, de a tőzsde is nagykanállal megette a számokat és több százalékkal ugrottak a AAPL részvények. Éljen a marketing gépezet (csak arra leszek kíváncsi mikor pukkan ki a lufi).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. Keksz03
2013.09.24. 16:30
Megjelenés után nem sokkal vettem tavaly a Galaxy S3-at, idén a Galaxy S4-et, de nem állt körbe mámortól megrészegült tömeg, nem vártam tűzijátékot, se 10 millió kézfogást...ezzel szemben almáéknál mindig ezt a hatalmas extázist látom az összes vásárlásnál, mint akik a rák ellenszerét vagy épp az örök élet titkát kaparintának a kezeik közé...ez már régen nem a telefonról szól hanem a logóról és a divatról sajnos!

Egyébként nem tudom mire ez a nagy érdeklődés, alig jobb az elődjénél, a hiperszuper ujjlenyomatolvasót meg már meg is hackelték...hír, angol nyelvtudás nem árt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. Simba atti2...
2013.09.24. 16:47
Nincs abban semmi csalás. A konkurensek szeretnek trükközni úgy, hogy a kiszállított darabokat tüntetik fel. Az Apple mindig kényesen ügyelt erre, hogy ezzel fricskázza a többi gyártót.

Egyébként ez a Gene Munster egy nagy bohóc, aki ismeri tudja mire értem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. jozsefm
2013.09.24. 18:00
Kezeljük óvatosan!

"Érdemes persze azt is hozzátenni, hogy az Apple az iPhone története során először két teljesen különböző modellt mutatott be az iPhone 5S és 5C formájában az egyébként váratlanul kevés érdekességet hozó bemutatóján két hete. Ez minden bizonnyal az értékesítésekre is hatást gyakorolt, hiszen a hajszálnyival olcsóbban értékesített, színes műanyag burkolattal ellátott 5C modell más célközönséget célozhat meg, mint a továbbra is a csúcsok csúcsára árazott zászlóshajó, az iPhone 5S.

Bár az Apple ilyen részletes számokat nem tesz közzé, sejtésünk szerint a 9 milliós eladásokban valószínűleg az 5C modell dominál, főként mivel a hírek szerint az 5S modellből a legtöbb mobilszolgáltató rendkívül kicsi készletet kapott csak"...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. Fzoltan
2013.09.24. 18:15
Éljenek a fizetett vásárlók!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. mikej95
2013.09.24. 18:35
Valaki gondolt már arra, hogy beáll az ajtó mellé és ahogy jönnek ki a több napja tanyázók beindít egy kis emp-t valami zsebtelepről(bár mindenkin táska van így egy 10 kilós akksi is működne)? Megnézném a képüket(, és soha nem derülne ki.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. Simba mikej...
2013.09.24. 18:40
Miről beszélsz? Ja csináljuk ki a másik készülékét, mert rajong valamiért? Igen logikus és bölcs dolog lenne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. Fzoltan
2013.09.24. 18:49
Simba: Ez nem rajongás. Ezeknek jó része fizetett almás alkalmazott.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. Simba Fzolt...
2013.09.24. 19:45
Jó én nem állok sorban, de nem hiszem, hogy ennyi embernek fizetnének, csak hogy sorba álljon, és főleg nem az Apple. Elég költséges egy reklám lenne, na meg nem maradna titokban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. balazs630
2013.09.24. 21:05
Nem hinném hogy bármelyik is fizetett almás alkalmazott lenne aki ott áll a sorokban. Pl. pár magyar is kiment Párizsba és sorbaálltak, kihoztak vagy 20 telefont egyszerre, visszahozták Budapestre azokat. Mocskos áron eladják amíg nálunk még nem lehet kapni boltokban és egyrészt simán visszajön a return repjegyük Párizsba meg szét is néztek ha már ott voltak... Például a legkeresettebb arany/pezsgő vagy milyen színű iPhone 5s elfogyott az első 50 vásárló után olyan tételben vitték mindenfelé eladni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. Fzoltan
2013.09.24. 21:42
Simba: Hát, pedig jobb, ha tudod, hogy (leginkább az első iPhone-oknál) a hype kedvéért igen sok fizetett "vásárló" állt sorban. Természetesen a többség nem az, erre mondják, hogy a "hülyeség" terjed.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. Simba Fzolt...
2013.09.24. 21:45
Szerintem ezt nem lehet bizonyítani semmivel, te vagy más kitalálta. Annak nagy a valószínűsége. És sejtem is honnét ered a fizetett sorban állóktól, de őket nem az Apple fizette, ha nem akik pénzt látnak ebben. Mivel limitálva van, hogy egy személy mennyit vehet egyszerre. Pár dollárért cserébe úgymond "bér sorban állókat" fogadnak fel. Aztán a ily módon vett készülékeket meg eladják drágában, jóval drágában a kezdeti hype, és készlethiányt, vagy meg nem jelenést kihasználva. Ugyan ezt csinálják most is, nálunk is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. Fzoltan
2013.09.24. 21:45
Pl: Reuters

Idézet: "people are getting paid to line up"

""We have these fake queues at front of 20 stores around the country to drum up interest in the iPhone," a spokesman said."

Elhiheted, nem egyedi eset.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. Fzoltan
2013.09.24. 21:46
Ja, csak tele van a net hasonló cikkekkel. Többet nem keresek, ha nem akarsz behunyt szemmel járni, akkor úgyis te magad rákeresel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. Simba Fzolt...
2013.09.24. 21:49
Pont ezt írtam le, csak szerkesztve nem külön hozzászólásban, olvasd csak el.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. Fzoltan
2013.09.24. 21:57
Nem. Pontosan azért álltak sorba az USA-ban, hogy amikor mutatják őket a TV-ben (és természetesen "véletlenül" arra járt egy kamera), akkor az emberek megvaduljanak. Így működik ez a marketing. De nem csak itt, bértapsolók, béréljenzők, bérkommentelők mindenütt vannak. A különbség az, hogy az Apple ezt szinte tökélyre fejlesztette. Ennél nagyobb (és olcsóbb) reklám nincs, amikor az emberek egymást vadítják meg.

Aki pedig nagy tételben szeretne elhozni, az megoldja másképpen, nem bérel fel másokat. Ezt max piti üzletelők oldják meg így. Már egy picit nagyobban nem így megy.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. Simba Fzolt...
2013.09.24. 22:01
És hol lehet jelentkezni? Habár én védem pénz nélkül is az almát, de fizetés fejében igazi fanatikus leszek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Fzoltan
2013.09.24. 22:04
Jellemzően Apple alkalmazottak voltak. Biztos van lehetőség felvételizni hozzájuk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. TeeJay
2013.09.24. 22:08
párszor próbáltam iPhos 5-öt, hát konkrétan egy határozott lendülettel a kukába vágnám... az a sok millió ember aki ezért egy vagyont ad ki az tényleg ennyire birka? annyira buta az a telefon hogy hihetetlen, nálam ott csapta ki a biztosítékot mikor egy wpa2-aes wifi hálózatra simán nem tudott csatlakozni csak ha egyedileg írtam be mindent... ha ingyen adnék se kéne, nem hogy pár nap alatt 9millió eladott példány, röhögnöm kell
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Fzoltan
2013.09.24. 22:08
Egyébként tessék:

Google

Megkönnyítem a dolgodat.

Ennyit arról, hogy az Apple tuti nem tenne ilyet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Simba Fzolt...
2013.09.24. 22:33
Nem jó a link.

TeeJay: köszönjük Emese!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. mythbuster
2013.09.24. 23:23
A por troll népség már megint irigykedik, pedig nem is nekik találták ki az Apple termékeket...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Fzoltan
2013.09.24. 23:32
lol mythbuster, mintha tényleg nem lenne teljesen átlagos áron az ájfón.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Keksz03
2013.09.24. 23:32
Ami tényleges előny szól az iPhone mellett az csupán annyi h adott hardverre optimalizált szoftvert kapnak, ergo kevésbé labilisabb mint egy androidos telefon...az iPhone semmilyen más tekintetben nem tud többet, nem igényesebb, nem minőségibb, nem okosabb és nem is gyorsabb mint bármelyik zászlóshajó androidos fronton. Ezen az egyen kívül csak gyengébb, problémásabb az Apple telefonja. Aki mást mond az hazudik, becsapja önmagát!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. piter
2013.09.25. 05:23
F zoltan +10.Bar sajnalom hogy suket fulekre talalsz!Ezeknek hiaba irsz kesz tenyeket.Ok ugyis,megcafoljak.Az eletben nem ismernek el hogy sokat fizettek,egy kozepes keszulekert!
Az en telefonom is leesett mar nem is egyszer.Na es azert van a kepernyovedo+tok.
Es ha a fullentos baratunk azt irna hogy az oven nincs es ugy esett le,akkor azt irom hiszi a piszi.
Nekem is volt i4 szoval bemesz mondjuk kozepes fenyeron a zynga pokerbe,reggel 8:00-kor 10:30 kor vinnyog a telefon a toltoert!Meghogy 1,5 nap.Rohog a vakbelem!

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Simba piter
2013.09.25. 10:20
Na ne mond.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Asagrim
2013.09.25. 10:40
Folytassátok csak ... poén lesz egyszerre több tucat hozzászólást kimoderálni, de addig is pazaroljátok az időtöket a megírásukra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Keksz03
2013.09.25. 11:00
mythbuster: ezért biztos nem adnék pénzt de te tudod...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Simba Keksz...
2013.09.25. 12:58
Nem kötelező használni, egyébként meg más mobilon meg ez sincs. Ne adj pénzt érte tényleg!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. AxoPy
2013.09.25. 13:27
nem értem miért kell kommenteket törölni, mindenkinek joga van leírni amit gondol, ez a fórum lényege! de a durva az, hogy csak azokat törlöd ki, amikben az igazság van, illetve apple pártiak, a sok nyálát verő 14 éves pöcs haterkedése az teljesen helytálló!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. mythbuster
2013.09.25. 13:34
Talán mert a moderátorokat a Samsung fizeti a munkásságaikért... Viszont attól még demokrácia van...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Asagrim
2013.09.25. 13:44
Ma még egyetlen hozzászólást nem töröltem, sőt, ettől a héttől ráálltam a tartalom törlésére, és a szabályzat odaillő pontjának az említésére amit a hozzászólás szegett, így látszik hogy ki moderált, az illető milyen szabályt szegett, és más fórumozó számára is láthatóvá válik, hogy kik a problémás egyének, akiket gyakran kell fegyelmezni.

Így néz ki a dolog:
http://ipon.hu/forum/hozzaszolasok/35627/kellemetlen_meglepeteseket_hozott_a_60-s_apple_tv_frissites#comment609887

Szóval keressetek magatoknak más bűnbakot!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Simba
2013.09.25. 14:10
Flame, trollkodás, az nem éppen vélemény alkotás. Egyébként nem láttam törölni semmit, rémeket láttok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. kray
2013.09.25. 14:57
Kedves fórumozók, aki mégegyszer moderátor elleni lázadást szít úgy, hogy közben ő maga nem tartja be a szabályokat és illetlenül beszél azt pár nap pihenéssel jutalmazzuk.

Ész érvekkel vitatkozzatok és ne erővel akarjatok mindent lenyomni!

Ha valaki kíváncsi a szabályokra az aláírásomban megtalálja
Tanulmányozzátok!

Mythbuster
Iphone 4S-em van, idén akarom cserélni 5S-re (fogom is) mégse vagyok egy véleményen veled. Érdekes!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. csabi02
2013.09.25. 15:53
ott a szó kray!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. malvoisen
2013.09.25. 18:38
Fzoltan

Amit linkeltél az arról szól, hogy a lengyel Orange fizetett le embereket, nem az Apple. De ügyesen kiragadtál egy mondatot, mintha alátámasztaná a cikk, amit mondtál.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. jozsefm mythb...
2013.09.25. 19:50
Senki nem fizet, semmit a fórum szabályzat betartatásáért.
Én takarítottam ki a topikból a személyeskedő, trágár, csórózó, bejegyzéseket.
Még ha mindjárt oly szép költői mázba van is van csomagolva, minthogy " árérzékeny"...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. budspencer
2013.09.25. 19:59
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Geries
2013.09.26. 16:16
Kíváncsi lennék hogy azok akik szídják az Apple-t hogy csak több gond van vele, mennyit tud egy Android felhozni ellene? Mennyi az uptime úgy hogy még tökéletesen használható anélkül hogy az android összefosná magát a telefon alatt? iOSre hamarabb jön a következő update mint hogy újra kéne indítani. Ráadásul egy Androidos mobilra elkel egy vírusirtó miközben az OS eleve eléggé gyenge(JIT ide vagy oda), akárhány gigaherzet meg magot is pakolnak alá, nem is beszélve arról hogy nem különösebb nehézség letorrentezni Androidra mindenféle app-ot, aminek persze örülnek az emberek, de én biztosan sose fogok Androidra ingyéé fejleszteni semmit sose. Persze van jailbreak is iOSre de az le is degradálja a többtízezres készüléket alaposan teljesítményben is, meg gari is ugrik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!